题目内容

Will you be excited when you finally get to relax? Here, three of the studetns tell us what they plan to do after the big exam.

Li Junzhe, 15, Huaihua, Hunan Province (省) My friends and I will travel to Beijing right after the exam. We planned to go by ourselves but were turned down by our parents. They said we were too young to travel alone. They said they would go with us. I'm okay with it because I've already traveled by myself.

Zhu Hangian, 15, Dexing, Jiangxi Province What am I going to do this summer? Of course I'll go to see the Great Wall! But before that, I will watch movies. Because of the big exam, I haven't seen any movies for a long time. I will watch whatever is in the cinema! As for the Great Wall, I can't wait to see the beautiful views.

Dong Xu, 14, Dalian, Liaoning Province I will, no doubt, play computer games for days after the big exam. My mother never let me during the past few years. I can't imagine how exciting it will be. Also my friends and I will go to see the Great Wall.

1.Who has the experience of travelling alone?

A. Dong Xu B. Nobody

C. Zhu Hangjian D. Li Junzhe

2. Zhu Hangian will ________ before traveling to Beijing.

A. watch movies at home

B. play computer games

C. see films in the cinema

D. go to Beijing with his friends

3. The three students will be excited about their summer plans because_______.

A. they will go to see Shanghai Expo

B. they all want to see movies

C. they will play games for days

D. they will travel to Beijing

1.D

2.C

3.D

【解析】

1.小题1】细节理解题。根据文中I'm okay with it because I've already traveled by myself.描述可知Li Junzhe有自己旅游的经验。故选D。

2.小题2】细节理解题。根据文中I will watch movies. I will watch whatever is in the cinema! 描述可知Zhu Hangian再去北京之前去电影院看电影。故选C。

3.小题3】总结归纳题。根据文中My friends and I will travel to Beijing right after the exam. Of course I'll go to see the Great Wall! Also my friends and I will go to see the Great Wall. 描述可知这三个学生都去北京。故选D.

考点:应用类阅读

【点评】短文介绍了三名学生在考试之后的计划。他们都将去北京。所设题型为细节理解题和总结归纳题。题型不难,能够在原文中找到相关句子确定答案。学生完成很容易。

练习册系列答案
相关题目

Jodie’s Daddy is a Garbageman(垃圾清理工)

Mr Swales wanted to find out what his students’ parents did. He had just called Jodie when some girls burst out laughing. Shirley shouted, “Jodie’s Daddy is a Garbageman!”

Everybody in the class laughed out loud, except Jodie. She felt her face turn red.

“Silence!” Mr Swales said, “Being a garbagemen is a difficult and useful job. We should all be thankful to Jodie’s father.”

Jodie’s father came to walk her home from school as usual, but she didn’t run up to him the way she always did. When they got back home, Jodie went to her room and cried for a long time.

Her father came into her room, “What happened, Jodie? Why are you so sad?”

Jodie told her father what had happened and looked at him. He didn’t seem angry or hurt. “Well,” he said, “they are right. Being a garbageman is a dirty job. Tomorrow’s Saturday. Come to work with me, Jodie.”

The place really smell too good. Jodie wrinkled her nose. “Don’t worry, kid. In five minutes you won’t smell a thing.” said her father.

Everybody there was working hard, and they seemed to have a good time. Jodie’s father handed her a pair of gloves and told her to get the little plastic bags and throw them into the truck.

It was fun, but also hard work. Jodie’s arms soom got tired. At last, no more garbage was left and Jodie felt very happy.

“Garbage is disgusting, but when we clear it away, everything’s nice and clean. You can make yourself happy only by making other happy. That’s why I like being a garbageman so much.”

Jodie give her dirty, smeely garbageman daddy a big kiss(吻). She said, “When I grow up, I will be a garbagegirl!”

Now whenever someone asks Jodie what her daddy does, she says, “He’s a garbageman! Everybody makes garbage, but my daddy takes it away!”

1.What happened in My Swale’s class?

A. He wanted to show what job was the most useful.

B. He asked an improper question.

C. Jodie gave an honest answer.

D. Jodie was laughed at.

2.Why did Jodie’s father take her to his workplace?

A. To make Jodie calm down

B. To prove how dirty his job was.

C To help Jodie learn about his job.

D.To keep Jodie away from her classmates.

3.Jodie gave her father a big kiss mainly because ______.

A. he was kind

B. he was unselfish(无私的)

C. he was cheerful

D.he is hard-working

4.How does Jodie feel about her father now?

A. Sad B. Curious C. Guilty(有罪的) D. Proud

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网