题目内容

Long long ago, there lived in Greece a king whose name was Midas. He was a greedy man and loved gold better than anything else in the world.

One day, he asked a god to give him more gold. The god decided to give him a lesson and said, “OK, and from now on, everything you touch will turn to gold.” Midas was so excited when he heard this. The next morning, he got up early to test his skill. When he touched his bed, it turned to gold. “Gold!” cried Midas, laughing like a boy. “It works!”

Not only stones, flowers, and the things of his house turned to gold, so did the food he ate and the water he drank. He was unhappy now. Just then his daughter ran up to him, Midas touched her hand. At once her body became cold. Midas was holding a gold girl!

At last, he asked the god to free him from his wish. “Go to the river and bath in it,” the god said. So Midas did, and the water took away his golden touch. He would never forget this lesson: Gold did not bring happiness.

This is a Greek story. Now the idiom “have the Midas touch” means to have the ability (能力) to be successful, especially the ability to . Well, do you want to have the Midas touch and become a rich man?

1. What does the underlined word greedy mean in English?

A. 易怒的。 B. 慷慨的。

C. 宽容的。 D. 贪婪的。

2.With the gold-touch skill, Midas can turn everything into gold except ______.

A. the river B. the food

C. the flowers D. the stones

3.Choose the best phrase to complete the sentence (Line 2, Paragraph 5).

A. make money easily

B. drive a car safely

C. look after sick people

D. cook delicious food

1.D

2.A

3.A

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了希腊的国王Midas爱金如命,上帝为了给他一个教训就让他拥有了点金术,结果他发现一切都成为金子也不是一件幸福的事情。

1.后面oved gold better than anything else in the world.他爱金子胜过了其他任何东西,可知他贪婪,故选D。

2.】推理判断题。根据第四段上帝告诉他到河里洗洗就会解除点金术,所以他的点金术不能对河流起作用,故选A。

3.上文及后文的问句可知是指赚钱的能力,故选A。

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

One Saturday morning, Apple Inc's iPad table computer(平板电脑) went on sale in the United States stores across the country. The iPad can be bought in more than 200 U.S. Apple stores from Apple. Many fans even waited overnight outside some Apple stores, hoping to be the first to get one. Dozens of the people were waiting before the door opened at 9:00 a.m. Hiro Kishimoto, a Japanese computer researcher who had a meeting in San Francisco, came as early as 5:00 a.m. He wanted to read books and magazines with the iPad. " It's much more comfortable than a laptop(手提电脑). Because the laptop is too heavy to carry all the time, when you are in the living rooms, maybe the iPad is the best one to use." He said. The iPad models that hit the U.S. Market on Saturday with price starting from 499 dollars, only have Wi Fi (无线宽带) link to the Internet. Apple models that have both Wi Fi and 3G will be on sale in Australia, Canada, France, Germany, Italy, Spain, Swizland and the UK in late April. With a 9.7 -inch touch screen like books and magazines, iPad can let users finish many tasks including making the web, watching videos, playing games and reding e-books. Apple is trying to remake the tablet computer. The iPad doesn't support Adobe's Flash software(多媒体软件) that is used to watch many of the videos on the web. " It is short of a keyboard, a mouse, USB ports and mwlti-tasking." some researchers said.

1.People waited outside Apple stores early, because _____.

A.they could get a gift when the store opened

B.the price of the iPad was low at first

C.they were eager(渴望)to own the iPad

D.there were a few iPads on sale

2.Hiro Kishimoto _____.

A.is from San Francisco

B.came to an Apple store at 5:00 p.m.

C.wanted to buy an iPhone there

D.thought laptops were too heavy

3.The iPad models that hit the US market on Saturday with price at least _____.

A. ¥299 B. $299 C. ¥499 D. $499

4.People can buy iPad computers in _____ in late April.

A. Canad, France and Russia

B. China, Japan and France

C. Spain, Australia and Germany

D. Italy, the UK and Greek

5.Which of the following is not true about the iPad?

A. It has a keyboard and a mouse.

B. It has a 9.7-inch touch screen.

C. People can read e-books with it.

D. People can play games with it.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网