题目内容

阅读下面的短文,根据短文内容,简要回答下面的问题。

  The football player Ronaldinho from Brazil is a magician(魔术师)on the field.He looks one way while passing another.

  "God gives gifts(才能,天才)to everyone," Ronaldinho, 26, once said."Some can write, and some dance.He gave me football skill." The Barcelona star became FIFA's World Player of the Year.

  At times Ronaldinho seems to re-invent football."I've got charm(魔力)," he jokes, "My game is all about improvisation(即兴发挥).I'm always trying new dribbles(盘球).And I often try new tricks."

  His coach has fun watching Ronaldinho train."When you're lucky enough to have a player like that you give him freedom to do what he wants," he said."It's up to him whether he wants to go left, right or middle.He just amazes me game after game."

  Growing up with his mother after his father died, Ronaldinho was the youngest of three children born into a working family.

  "I grew up in a happy, musical house.Music and football were my life," he said, "If I hadn't been a footballer, I would have been a musician."

  Ronaldinho began to learn his skills when he was very young."I always loved dribbling in the living room, around the furniture(家具)or in the garden with my dog," he once said.(229)

1.Who is this passage about?

________________________

2.Is Ronaldinho a footballer or a musician?

________________________

3.Ronaldinho plays football like a magician, doesn't he?

________________________

4.What does Ronaldinho always try to do when he plays football?

________________________

5.Why and how does Ronaldinho become a football star?

________________________

答案:
解析:

  1.Ronaldinho.

  2.(He is)a footballer.

  3.Yes,(he does).

  4.He dribbles(and tries new tricks).

  5.He has football gifts and practices a lot.


练习册系列答案
相关题目

阅读下面的短文,根据其内容回答问题。

How did the Golden Gate Bridge get its name ?

     As we all know , the Golden Gate Bridge 金门大桥in San Francisco , the USA ,which took only 52 months to be designed and built and was opened in 1937, is probably the most beautiful bridge in the world . Since it was opened , it has been perhaps the best-loved sight of San Francisco. But whoever goes to see the bridge can see the bridge is red instead of golden . Do you want to know the reason why is called  the Golden Gate Bridge?

     In fact the bridge isn’t named for its color .It is named for the Golden Gate. What is the Golden Gate? A gate is either an opening or the thing that closes the opening . the Golden Gate is an opening in the land . Water from the sea comes through this opening into San Francisco Bay 旧金山海湾And the bridge goes over the opening . And do you know why it is called the Golden Gate? Here is a story about it .

     Many years ago ,men from some European countries came to California to look for gold . Many of them came by ship . When they came into the bay through the opening , they thought it was a gate to gold , so they named it the Golden Gate.

1.How long did it take to design and build the Golden Gate Bridge?___________________.

2.What is the Golden Gate Bridge? ___________________________________.

3.What is the Golden Gate Bridge named for ?________________________________.

4.What did the Europeans come to California to look for long ago ?

____________________________________________.

5.What did the passage mainly talk about ?___________________________________.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网