题目内容

Americans love cars. They have more than 250 million (百万) cars ---about one car for every 1.2 people. But these cars cause (引起) too much air pollution. Even children know that cars need gas (汽油) to run. If there is no gas, today's cars will become tomorrow's about the cars in the future, they usually think of hydrogen (氢气) cars, electric (电的) cars and flying cars.

Hydrogen cars might be the cars of the future. They don't cause pollution and the hydrogen turns into water after it is used. The first hydrogen car was made by Honda. It was very expensive and didn't run very far.

There are some electric cars on the market, but they can't run very far or very fast. In the future, there will be a lot of electric cars on the road. When the batteries (电池) are better and cheaper, electric cars will become more popular.

There will be another kind of car --- flying cars. They will be able to run in the air. But now there is only one company, MDI, making this kind of car.

1.We can know from the text that there are about _ people in American.

A. 250 million B. 300 million C. 208 million

2. Hydrogen turns into after it is used.

A. water B. air C. gas

3.Which of the following is TRUE about electric cars?

A. They can run fast but not very far.

B. They are very popular with people now.

C. They are still too expensive for people to buy.

4.How many kinds of cars are mentioned in the passage?

A. Two B. Three C. Four

5. What is the best title for the text?

A. Cars in the future.

B. Americans and cars.

C. Air pollution.

1.B

2.A

3.C

4.C

5.A

【解析】

试题分析:这篇短文中作者给我们介绍了几种未来汽车的类型,因为我们今天的汽车会造成环境污染,所以未来会出现其他类型的汽车,如氢气汽车、电动汽车和会飞的汽车。

1.细节理解题。根据短文的开头They have more than 250 million (百万) cars ---about one car for every 1.2 people.可知,美国有250百万辆汽车,每1.2个人中就有一辆。由此我们可以计算出美国的人口是300百万。故选B。

2.细节理解题。根据短文第二段中the hydrogen turns into water after it is used.可知,使用过的氢气转变成水。由此可知选A。

3.推理判断题。根据第三段中There are some electric cars on the market, but they can't run very far or very fast.可知,电动汽车跑得不快,故A不对;根据When the batteries (电池) are better and cheaper, electric cars will become more popular.可知B不对;根据When the batteries (电池) are better and cheaper, electric cars will become more popular.可以看出,电动汽车的电池比较贵。故选C。

4.细节理解题。根据短文第一段中If there is no gas, today's cars will become tomorrow's about the cars in the future, they usually think of hydrogen (氢气) cars, electric (电的) cars and flying cars可知,这篇短文中提到了四种汽车,我们今天的燃烧汽油的汽车、氢气汽车、电动汽车和能飞的汽车。故选C。

5.主旨大意题。这篇短文中作者给我们介绍了几种未来汽车的类型,因为我们今天的汽车会造成环境污染,所以未来会出现其他类型的汽车,如氢气汽车、电动汽车和会飞的汽车。因此A选项Cars in the future未来的汽车,这个题目最为合适。故选A。

考点:科普类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

All around the world, people drink tea. But tea does not mean the same thing to everyone. In different countries people have very different ideas about drinking tea.

In China, for example, tea is always served when people get together. The Chinese drink it at any time of the day at homes or in teahouses. They prefer their tea plain, with nothing else in it.

Tea is also important in Japan. The Japanese have a special way of serving tea called a tea ceremony(仪式). It is very old and full of meaning. Everything must be done in a special way in the ceremony. There is even a special room for it in Japanese homes.

Another tea-drinking country is England. In England, the late afternoon is “teatime”. Almost everyone has a cup of tea then. The English usually make tea in a teapot and drink it with milk and sugar. They also eat cakes, cookies and little sandwiches at teatime.

In the United States people drink tea mostly for breakfast or after meals. Americans usually use tea bags to make their tea. Tea bags are faster and easier than making tea in teapots. In summer, many Americans drink cold tea — “iced tea”. Sometimes they drink iced tea from cans, like soda.

阅读短文,选择正确答案。

1.Iced tea is popular _______.

A. in winter B. for breakfast

C. in England D. in the USA

2.The English like to _______.

A. drink their tea plain

B. eat cakes and cookies with their tea

C. have tea with dinner

D. drink their tea in a special room

3.The Chinese drink tea _______.

A. in a special ceremony B. only in teahouses

C. when they get together D. for breakfast

4.Tea is popular _______.

A. in Asian countries B. only in English-speaking countries

C. only in the USA D. all around the world

5.The passage is about _______.

A. Chinese tea B. different ways of drinking tea

C. the teatime in England D. why tea is important

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网