题目内容
I’m Barbara Sloan. I am 51. My friendship with Michele lasted for a long time before we met each other. Michele was six months older than me. We started writing to each other as teenagers but it was 36 years before we came to face to face in 2013.
Over the years, we also exchanged of our families and gifts. In 1988, I married (与……结婚) Alan. Michele sent me a watch. When my first child Lindsey was born in 1991, she sent me a nice dress. After Duncan and Robert were born, I received a toy bear and a nice book about how to take care of children from her.
In June, 2013, I flew to France to meet Michele and we spent a very happy week together. I thought of staying for another week but Alan called me because Robert was ill (生病的). So I had to come back.
After I came back to England, I keep the habit of writing to Michele every month as usual.
根据短文内容,选择最佳答案。
1.When did Barbara and Michele came to face to face?
A. In 2013. B. In 1988. C. In 1991. D. In. 1977
2.What’s the Chinese meaning of the underlined word “exchanged” in this passage?
A. 购买 B. 收取 C. 修改 D. 交换
3.What did Barbara receive from Michele when Lindsey was born?
A. A dress. B. A book. C. A toy bear. D. A watch.
4.Which of the following is TRUE?
A. Michele is 57 years old now.
B. Barbara has four children.
C. Barbara writes to Michele once a month.
D. Michele lives in England and Barbara lives in France.
5.What’s the best title for the passage?
A. A true friend of mine
B. How my new friendship start
C. The end of my friendship with Michele
D. A long friendship between Michele and I
1.A
2.D
3.A
4.C
5.D
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了米舍尔和作者之间的友谊。
1.细节理解题。根据it was 36 years before we came to face to face in 2013.我们面对面之前已经36年了。可知选A。
2.细节理解题。根据we also exchanged of our families and gifts.我们的家人也互相交换礼物。可知应选D。
3.细节理解题。根据When my first child Lindsey was born in 1991, she sent me a nice dress.当我的第一个孩子出生时,她送给了我一条漂亮的裙子。故选A。
4.细节理解题。根据I keep the habit of writing to Michele every month as usual.我像往常一样保持每个月给米舍尔写信的习惯。可知故选C。
5.归纳理解题。通过这篇文章可知介绍的是作者和米舍尔之间的友谊。故选D。
考点:故事类阅读。