题目内容

How do you spend your time at school? Do you know how students in other countries study every day? Here are the studying ways in some western schools.
American Students[来源:学科网Z
American students spend seven hours in their schools every day. And the day is divided(划分) into classes of about 40 to 50 minutes. Students study English , history, math, science, art and foreign languages. They go to listen to different lessons taught by different teachers in different classrooms. After class they learn job skills. Sometimes they study by working in an office, a hospital or other places one day a week.
German Students
German students love practicing. Lots of schools have lessons for only half a day. They spend most time practicing. Teachers give students enough freedom. Students may try all kinds of ideas they have. They begin to plan what they will do in the future and work hard at a young age.
French Students
French students like independence(独立) and freedom . Their school life is very relaxing and interesting. When they have tests, they may have snacks. For example, they can put a few desks together, and put some peanuts (花生)or candies on them.
根据短文内容,简要回答下列问题:
【小题1】How many hours do American students spend at school every day?
【小题2】Where can American students study besides in the classrooms?
【小题3】What do German students like?
【小题4】How long do lots of schools have lessons in Germany?
【小题5】How is French students’ school life?

【小题1】Seven hours.
【小题2】In an office, a hospital or other places
【小题3】They like practicing.
【小题4】For only half a day。
【小题5】Relaxing and interesting.

解析试题分析:本文讲述的是其他国家的学生每天的学习情况。美国学生每天上课7小时,还会在课堂之外学习。德国学生利用大部分时间去实践。法国学生崇尚独立和自由,所以他们的学校生活轻松而有趣。
【小题1】细节理解题。根据第二段American students spend seven hours in their schools every day.可知美国学生每天在学校7小时,故答案是Seven hours.
【小题2】细节理解题。根据第二段Sometimes they study by working in an office, a hospital or other places one day a week. 可知答案是In an office, a hospital or other places 。
【小题3】细节理解题。根据第三段German students love practicing. 可知答案是They like practicing.
【小题4】细节理解题。根据第三段Lots of schools have lessons for only half a day.可知答案是For only half a day。
【小题5】细节理解题。根据第四段Their school life is very relaxing and interesting.可知法国学生的学校生活是轻松而有趣的,故答案是Relaxing and interesting.
考点:文化类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

完形填空(10分,共10题)
Many students ask for advice about improving their English. There are three basic questions.
The first question is about real English. Li Hao from Hubei wrote, “I enjoy    English films and listening to real English songs. But it takes a long time. What do you think?”
This is a great way to learn English! Talk about the film or    with your friends, and guess the meaning of the new words. Just enjoy yourself!
The      question is about speaking. Sam, from Suzhou wrote, “Our school has a foreign teacher. But I'm      and can’t speak to her. What should I do?”
When I visit China, lots of people in the street say, “Hello! How are you? Where       you from? Do you like China?” These are good questions to start a talk. Many people are shy when they   English, so before you begin, take a deep breath and smile! Smiling      helps.
The third question is about vocabulary. Oliver, from Anhui wrote, “I want to remember all the new words. I write them    , but I forget them quickly. What should I do?”
Try to remember eight or ten   a day. Write them on pieces of paper and place them in your bedroom. Say the words when you see them, and change them every day. And when you’re shopping, how about counting the English words, or saying the    names for everything you see?
【小题1】A. watch B. watching C. to watch
【小题2】A. book B. play C. song
【小题3】A. two  B. twice C. second
【小题4】A. shy B. funny C. outgoing
【小题5】A. do B. is C. are
【小题6】A. write B. speak C. listen
【小题7】A. hardly B. never C. always
【小题8】A. off B. down C. up
【小题9】A. letters B. paragraphs C. words
【小题10】A. English B. Chinese C. Japanese

Computers are useful machines. They can help people a lot in their life. For example, they can help people save much time, and they can help people do hard work.
Today more and more families have computers. Parents buy computers for their children. They hope computers can help their children improve their studies. But many of the children use computers to play games, watch movies or chat, instead of studying. Many teachers and parents complain that computers make children fall behind. So many parents don’t allow their children to play computers again.
In some other countries, even some scientists hate computers. They say computers let some people lose their jobs or bring them a lot of trouble.
Will computers really bring trouble to people or can they bring people happiness? It will be up to people themselves.
【小题1】Why do we say the computer is a useful machine? Because _______.

A.our country asks us to learn it
B.it can help us a lot
C.we can use it to play games
D.it can help us to find jobs
【小题2】What do many teachers and parents complain about?
A.Their students and children use computers to play games.
B.Computers let them lose their jobs.
C.Computers make the children fall behind.
D.Computers bring people a lot of trouble.
【小题3】 In this passage we know computers_______.
A.also bring us trouble
B.bring us happiness only
C.are hated by people
D.are bad for people’s health
【小题4】 What does the underlined word “complain” mean?
A.抱怨 B.赞赏 C.考虑 D.解释
【小题5】 How do you understand the last sentence of this passage?
A.Computers are used by people.
B.People can live well without computers.
C.People must decide how to use computers.
D.Computers are strange machines.

Like most English children, I learned foreign languages at school. When I made my first visit to the United States, I was sure I could have a nice and easy holiday without any language problem. But how wrong I was!
At the American airport, I was looking for a public telephone to tell my friend Danny that I had arrived. An American asked if he could help me. “Yes,” I said, “I want to give my friend a ring.”
“Well, that’s nice. Are you getting married?” he asked.
“No,” I replied, “I just want to tell him I have arrived.”
“Oh,” he said, “there is a phone downstairs on the first floor.”
“But we’re on the first floor now,” I said.
“Well, I don’t know what you are talking about. Maybe you aren’t feeling too well after your journey,” he said. “Just go and wash up, and you will feel a lot better.” And he went off, leaving me wondering where on earth I was: At home we wash up after a meal to get the cups and plates clean. How can I wash up at an airport?
At last we did meet. Danny explained the misunderstanding: Americans say “to give someone a call”, but we English say “to give somebody a ring”. When we say “to wash your hands”, they say “to wash up”. And Englishmen start numbering from the ground floor so the first floor is the second for Americans.
【小题1】The writer went to America by __________.

A.plane B.ship C.bus D.train
【小题2】The writer went to America for __________.
A.education B.business
C.holiday D.friendship
【小题3】The American thought “a ring” should be a __________.
A.phone call B.present
C.person D.letter
【小题4】 Englishmen usually wash up __________.
A.after dinner B.after a journey
C.when they are tired D.before they telephone someone
【小题5】 The third floor in England is the __________ floor in America.
A.first B.second C.third D.fourth

If you have no special plans for your free time, why not spend your time helping others? Don't listen to people who say that young people today often think only of themselves. It is not true at all. More and more young people in the United States volunteer(志愿,自愿) to spend  their school  holidays  working for others. And they don't do it for money. Here are some of their stories.
Alice Hamiton, 17
I'm going to help the Forest Centre build new hiking paths (徒步小道) in the mountains. It sounds terrible. I'll spend the whole summer living in a tent(帐篷) and breathing the clean mountain air. I'm going to sleep under the stars. It will be nice, and I'll be able to do something good at the same time!
Jason Moore 18
This summer, I'm going to volunteer with Special House Program.They build good,  low-cost houses and sell them to families that are not very rich. They'll teach me what to do, so I'll help people and also have a chance to learn how to build houses.
Trish Anderson, 16
I'm going to teach kids who have trouble in reading. I'll work for a program called Reading For Life. Every day, I'm going to help kids choose and read books that they like. I want to be a teacher, and I love children and reading, so this is going to be a great experience for me.
根据短文内容,选择最佳答案。
【小题1】Young people in the USA volunteer to help others         .

A.on school holidays B.on weekdays 
C.every morning D.every afternoon 
【小题2】From this passage, we know that Alice will volunteer          in summer.
A.to sleep under the stars 
B.to breathe the clean mountain air 
C.to live in a tent 
D.to help build new hiking paths in the mountain 
【小题3】From the passage we know Jason Moore          .
A.likes reading B.is 18 years old now 
C.isn't very rich D.is good at sports 
【小题4】        wants to work as a teacher in the program called Reading For Life.
A.Alice Hamiton  B.Jason Moore 
C.Trish Anderson D.Nobody 
【小题5】Which of  the following is the most possible title of this passage?
A.Reading for Life  B.A Special House Program 
C.The Forest Center D.Young American Volunteers 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网