题目内容

Do you want to save(节省) money when you take our train to travel? Here are some ways.

Day Returns

This kind of ticket can save you 45% on the fare. You have to travel before 8:00 a.m. and after 6:00 p.m. from Monday to Friday, but you can travel at any time on Saturday or Sunday.

Big City Savers

You can save much money with these tickets. You have to buy them by 4:00 p.m. the day before you travel.

Monthly Returns

You can use these tickets for most journeys over 65 miles(英里). Go any day and return within(在…之内) a month. Monthly Returns can save you 25% on the fare.

Family Returns

You can get a card of Family Returns for $20. After you buy it, you need to pay only $3 for each of the other family members. You can travel as often as you like within two months.

1.. How many kinds of tickets are mentioned(提及) in the passage?

A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

2.Which kind of ticket will you choose if you want to go to another city 75miles away this afternoon and stay there for four days?

A. Big City Savers B. Monthly Returns.

C. Day Returns. D. Family Returns.

3. Mr Wu has a card of Family Returns. He and his family members are going to travel. How much will he pay for the tickets for his other three family members?

A. $29. B. $12. C. $9. D. $15

4. Which of the following is true?

A. A card of Family Returns can only be used for two months.

B. If you want to travel to Paris by air, you can use Big City Savers.

C. If you travel to Tokyo for three months, you can use Monthly Returns.

D. You can only use Day Returns from 8 a.m. to 6 p.m. at the weekend.

1.C

2.B

3.C

4.A

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了四种出行旅游时方便节约省钱的方法,根据自己的个人需要选择。

1.

2. can use these tickets for most journeys over 65 miles(英里). Go any day and return within(在…之内) a month.可以在旅行的65 miles(英里)以上,在一个月以内回来,故选B

3. need to pay only $3 for each of the other family members.可知他只需为剩下的三个家庭成员每人付款$3,一共$9,故选C

4. A card of Family Returns can only be used for two months.这个Family Returns必须在两个月之内用完,根据最后一句You can travel as often as you like within two months.可知A正确;B. If you want to travel to Paris by air, you can use Big City Savers.如果你想坐飞机去巴黎,你可以选择Big City Savers.根据文章You have to buy them by 4:00 p.m. the day before you travel.要提前买票,可知B不正确;C. If you travel to Tokyo for three months, you can use Monthly Returns.要在东京呆三个月,而Monthly Returns的服务范围是Go any day and return within(在……之内) a month.在一个月之内,故C不正确;D. You can only use Day Returns from 8 a.m. to 6 p.m. at the weekend.根据文章第三段You have to travel before 8:00 a.m. and after 6:00 p.m. from Monday to Friday, but you can travel at any time on Saturday or Sunday.可知D不正确。故选A

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网