题目内容
Here’s a piece of very simple but life changing advice that I first heard from Brain Tracy. Cut down on the TV at night by just one hour. Instead, use that hour to read books that could improve your life.
If you’re a salesman, google for the best and most useful books on improving your sales.
This applies(适用) to all fields, not just the workrelated(与工作相关的)ones. Maybe you want to improve your health, become a more energetic person. Or maybe you want to improve your study, your relations or perhaps do some personal development.
One hour a day is not much. But if you read for one hour a day on weekdays, that’s about 260 hours a year. That’s a large number of books and a lot of useful advice.
If you follow the ideas, who knows what great things and feelings could come into your life. Also, all that information and advice will start to open up your mind. You will start to see more chances in your life.
Now, you might think something like this:
I really don’t have the money….
Answer: Visit your public library or search the database(数据库). Or look for books that are used in places like amazon.com.
I really don’t have the time….
Answer: Buy audiobooks(有声读物) and listen to them in the car while driving to and from work. Or copy them to your MP3-player and listen while riding your bike/bus to work or school. Recently selling audiobooks through MP3-downloads has become popular….
Shut off the TV a little earlier and start reading.
1.What is Brain Tracy’s life changing advice about?
A.Watching TV.
B.Listening to MP3.
C.Using the Internet.
D.Reading helpful books
2.What should you do if you really don’t have the money to read?
A.To buy some books from amazon.com.
B.To download MP3 free.
C.To visit the public library.
D.To borrow audiobooks and listen to them.
3.What is the writer’s idea about audiobooks?
A.They are more useful.
B.Listening to audiobooks is easier than reading books.
C.It’s dangerous to listen to audiobooks while driving or riding.
D.Audiobooks are a good solution to the problem of having no time to read.
4.Which is NOT true about reading an hour a day?
A.It will open up your mind.
B.You will have about 260 hours a year to read.
C.You will read lots of books and get much useful advice.
D.It will probably bring great things and feelings into your life.
1.D
2.C
3.D
4.B
【解析】
试题分析:这篇短文就读书提出了一些建议,如果你没有足够的钱你可选择公共图书馆或建立一个数据库;如果你没有足够的时间,你可选择有声读物。坚持读书吧,读书可以改变你的生活。
1.1】细节理解题。根据Cut down on the TV at night by just one hour. Instead, use that hour to read books that could improve your life. 可知Brain Tracy的改变生活建议是读有用的书可以改变。故选D。
2.细节理解题。根据I really don’t have the money….Answer: Visit your public library or search the database(数据库). 得知如果你没有足够多的钱,你可以访问公共图书馆或搜集数据库。可知选C。
3.细节理解题。根据I really don’t have the time….Answer: Buy audiobooks(有声读物) and listen to them in the car while driving to and from work. Or copy them to your MP3-player and listen while riding your bike/bus to work or school.可知当你真的没有时间了…买有声读物在车上听或者在上下班开车的时候听。或将它们复制到您的MP3播放器听再或者骑自行车/公共汽车去上班或上学的时候听。所以说有声读物是可以解决没有时间读的一种好方式。故选D。
4.细节理解题。根据One hour a day is not much. But if you read for one hour a day on weekdays, that’s about 260 hours a year.可知如果平日里你每天读一小时,这一年就是260小时。故选B。
考点:考查日常生活类阅读。