题目内容

It's eight in the morning. Mr Robert is free from work. He is now looking through a list of TV programs with his little son Tony.

1.Mr Robert plans to watch TV in the morning and he doesn't show much interest in sports or news. Which channel would he like to choose?

A. Channel 2. B. Channel 8.

C. Channel 9. D. Channel 2 and Channel 9.

2.At night, Mr Robert wants to know the results of the Olympic Games of the day, he

may choose ______.

A. Channel 2, women's tennis single final

B. Channel 2, men's table tennis double final

C. Channel 8 , men's high jump final

D. Channel 9, Special Report

3. Tony likes cartoons very much. But he isn't allowed to watch them in the morning.

He has to finish his homework first. So which program can he choose?

A. Crayon Shin-chan. B. Sunrise.

C. Spiderman . D. The Lion King.

4. Tony is a basketball fan. How will he feel after reading through the list?

A. Surprised. B. Disappointed.

C. Interested. D. Excited.

5. By watching TV today, how many results of the Olympic Games finals can Mr Robert at least get to know ?

A. Two. B. Three. C. Four. D. Five

1.C

2.C

3.A

4.B

5.B

【解析】

试题分析:这篇文章讲述了早上八点,罗伯特先生没有上班,他正在和他的儿子托尼找电视节目,分别介绍了2频道,8频道和9频道的节目及播出时间。

1.推理判断题。根据问题他不喜欢早上看体育和新闻节目可以选择9频道。故选C。

2.细节理解题。根据问题在晚上他想知道奥运会的结果可以选择看8频道;23: 57 Olympic Games: men's high jump final,故选C

3.细节理解题。根据问题托尼喜欢看卡通片,但是他不被允许在早上看,他得先完成作业,因此他选择看Crayon Shin-chan.。可知选A

4.细节理解题。根据问题托尼是一个篮球迷,读完电视节目他有什么感受?根据节目列表可知他非常的失望,故选B。

5.细节理解题。根据问题今天看电视,罗伯特至少能知道有多少场奥运决赛的结果能,根据2频道18: 20 Olympic Games: men's table tennis double final;8频道23: 57 Olympic Games: men's high jump final;9频道22: 30 Olympic Games: 故选B.

考点:广告类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Our reporter asked people what they were doing on July 20th,1969 when man first walked on the moon.Here is what they said:

Kate Jones,waitress I remember that day very well.I was fifteen years old.It was a hot and humid day,and I was with my family in the mountains.We were having a picnic.We didn’t see the moon landing when it happened,but we were thinking about it. We saw it later on the TV news.

John Bates,postman I was eighteen years old.It was a very exciting day.I was watching TV at home when the astronaut walked on the moon.His name was Neil Armstrong. I remember he could jump really high because people aren’t so heavy on the moon. When he returned,he became a national hero in America,and famous all over the world.

Paul Robinson,doctor I was twelve.I remember the day,but I don’t remember what I was doing.I remember I wanted to go to the moon,too. My dream was to become an astronaut and fly in a rocket. I wanted to see the earth from the moon.The astronauts on the moon said that the earth looked very beautiful from there.

Linda Brown,clerk I was working that day.I was twenty then.I didn’t see the man land on the moon because I was busy.Of course I knew about it. I read about it in the newspaper the next day. I thought it was amazing.Maybe one day people will travel to the moon for vacations!

Mark Green,teacher I was only seven years old then.My parents talked about it,and I learned about it later in school,but I don’t remember the day. I was too young to remember. Maybe I was having fun in the playground with my friends when it happened.

根据短文内容,判断正误(A/B)。

1.Man first walked on the moon on July 20th, 1969.

2.The waitress Kate Jones was having a picnic with her friends in the park when man first walked on the moon.

3.The postman John remembers that he was watching TV at home, but the doctor Paul doesn’t remember what he was doing when Neil Armstrong landed on the moon.

4.The clerk Linda saw the man land on the moon while she was working that day.

5.Mark, the teacher, can remember clearly that he was having fun in the playground with his friends when it happened.

请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整,并将答案写在答题卷上。(每小题2分)

There are many differences between American students and Chinese students, especially high schoolkids. For example, in USA, high school usually ends at 4:00 p.m. But in China, school usually ends at five, but they’ll study until 9:00 p.m. at night. 1._____________

Why may few go to bed before nine o’clock? 2._____________ So they are swimming in the homework pool. They only do this for a good college. They usually talk about their good grades. But for American students there is little homework. Most of the time they will send e-mail their friends and talk to them. 3._____________ On Friday nights they like to go to movies instead of staying home for homework.

Don’t American students care about whether they can go to college or not? Of course they do! For good students, just like Chinese students, but they have different ways. The colleges don’t only look their exam grades. They also look at their extra-curriculum(课外的) activities like soccer team and others. So most of the students who are good at sports mostly will join sports team that they are interested. 4._____________ Joining teams is both fun and a good look on college resume(简历).

Although American student don’t have much homework, they are busy on their way to go to college. Though college don’t only look at the grade. 5._____________ They have to take and pass before they graduate. Students have to do lot of extra-curriculum activities, too.

A. That is what they do on their free time.

B. Sometimes they study even later!

C. Many students have to join all kinds of club.

D. They need meet all kinds of exam.

E. They also have some tests.

F. None of them study on weekends.

G. They don’t often talk about grades.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网