题目内容
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整,并将答案写在答题卷上。(每小题2分)
There are many differences between American students and Chinese students, especially high schoolkids. For example, in USA, high school usually ends at 4:00 p.m. But in China, school usually ends at five, but they’ll study until 9:00 p.m. at night. 1._____________
Why may few go to bed before nine o’clock? 2._____________ So they are swimming in the homework pool. They only do this for a good college. They usually talk about their good grades. But for American students there is little homework. Most of the time they will send e-mail their friends and talk to them. 3._____________ On Friday nights they like to go to movies instead of staying home for homework.
Don’t American students care about whether they can go to college or not? Of course they do! For good students, just like Chinese students, but they have different ways. The colleges don’t only look their exam grades. They also look at their extra-curriculum(课外的) activities like soccer team and others. So most of the students who are good at sports mostly will join sports team that they are interested. 4._____________ Joining teams is both fun and a good look on college resume(简历).
Although American student don’t have much homework, they are busy on their way to go to college. Though college don’t only look at the grade. 5._____________ They have to take and pass before they graduate. Students have to do lot of extra-curriculum activities, too.
A. That is what they do on their free time. B. Sometimes they study even later! C. Many students have to join all kinds of club. D. They need meet all kinds of exam. E. They also have some tests. F. None of them study on weekends. G. They don’t often talk about grades. |
1.B
2.D
3.G
4.A
5.E
【解析】
试题分析:本篇文章介绍了中国高中生和美国高中生的不同。中国的高中生为了考上大学,不得不面对繁重的学业负担,每天学习到很晚,在题海中遨游。而美国的高中生有更多的自由空间和时间,但是他们也有他们的升学压力。
1.
2.
3.
4.
5.
考点:任务型阅读
任务型阅读,阅读短文,完成文后各句空格。(共5小题,每小题1分,共5分)
Travel Information
Place of interest | Beihu Park | Dongjiang Lake | Mount Mang |
Location(位置) | Beihu District | Zixing City | Yizhang County(县) |
Phone number | 2886699 | 3329666 | 3726868 |
Price of Ticket | Free | ¥150 | ¥120 |
Description | An amusement park with a big lake | A lake with plenty of fresh fish | A famous forest park |
1.You can visit a famous forest park in ________________.(填位置)
2.If you don’t know how to go to Beihu Park, you can call ______________ to get information.
3.Dongjiang Lake is famous for _______________.
4.If you and your parents visit Mount Mang, you need to pay______________.
5.You needn’t spend any money if you visit _______________.
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从方框中所级的词中选出最恰当的10个填空。每个限用一次。(每小题1分)
never finished with that anybody when secrets believe invited find college became |
The first day of school, our teacher introduced an old lady Rose to us.
“Why are you in college at such an old age?” I asked her. She replied, “I always dreamed of having a 1._______ education and now I’m getting one!” We 2.________ friends quickly.
At the end of the term I 3._________ Rose to make a speech to our football team. I’ll 4._________ forget what she taught us. She said, “There are some 5._________ of staying young and being happy. You have to laugh and 6._________ humor every day. You must have a dream. 7._________ you lose your dreams, you will die. There is a huge difference between growing old and growing up. 8._________ can grow older. That doesn’t need any talent or ability. To grow up, you must always find the opportunity(机会) in change. Have no regrets. The people who are afraid of death are those 9._________ regrets.”
At the end of the year, Rose 10._________ her college. One week after graduation, Rose died peacefully in her sleep. We would always remember the great woman.