题目内容

There are many kinds of food in the world. Scientists learn a lot about them. They say that there are some kinds of food people must eat every day. For example, people must eat some green and yellow vegetables. We shouldn’t eat too much meat. People also need to eat some fruits, bread and rice. Of course our bodies need some water and milk.
Scientists say people in different countries and different places eat different kinds of food. They cook food in different ways. Different people eat at different times. In one place, people eat once or twice a day. But in another place, people eat three or four times. The scientists say when to eat and how many times to eat are not important. What we eat is the most important thing.
Nowadays, the world faces two problems. People in some places, for example, in Africa, are not full. Many people are eating junk food. It’s bad for people’s health. So it’s our duty to make everyone full and make everyone healthy.
根据短文内容,选择正确答案。
【小题1】_______ know about food most according to the passage.

A.FarmersB.Cooks
C.ScientistsD.Customers
【小题2】Scientists think the most important thing about food is _______.
A.how to cookB.when to eat
C.what to eatD.how often to eat
【小题3】Which of the following statements (陈述) is NOT true?
A.Every day, we should eat some vegetables.
B.All the people in the world have enough food to eat.
C.Many people are eating unhealthy food.
D.Everyone is needed to help solve the two problems.
【小题4】_______ is not good for our health.
A.MeatB.Bread
C.Milk D.Potato chips
【小题5】We may read this passage in _______.
A.a letterB.a story
C.a newspaperD.a health magazine

【小题1】C
【小题2】C
【小题3】B
【小题4】D
【小题5】D

解析试题分析:这篇短文介绍了健康问题,吃什么对于我们来说是重要的,我们应该吃绿色,黄色蔬菜,不要多吃肉,还要吃一些水果,面包和米饭,少吃垃圾食品。
【小题1】细节理解题. 根据Scientists learn a lot about them可知科学家们知道很多有关食物的内容。故选C。
【小题2】细节理解题。根据What we eat is the most important thing.得知吃什么是最重要的。可知选C。
【小题3】细节理解题。根据People in some places, for example, in Africa, are not full.可知在非洲的人们吃不饱。故选B。
【小题4】推理猜测题。通读全文,我们可知炸薯条是垃圾食品。故选D。
【小题5】综合理解题。本文主要是谈论的健康问题应该是在健康杂志上看到的。答案为D。
考点:考查健康类阅读。

练习册系列答案
相关题目

完形填空: (共10小题,每小题1分,满分10分)
The world of out-of-doors is full of secrets. And they are so interesting that quite a lot of people are busy studying them. All around us are birds, animals, trees and flowers. The facts about how they ____ and grow are as interesting as anything could be.
Do you know that one of the great Presidents of the USA spent hours and hours ____birds? A businessman who lives near New York city became so____ in insects that he began to collect them. He now has more than one thousand different kinds carefully____ in glass boxes.
Come then with me, and I will help you find some of nature’s secrets. Let us go____through the woods and fields. Here we shall find now a rabbit tells the other rabbits that there is danger. We shall ____a mother bear and her young ones as they look for____ and get ready for winter sleep. We shall watch bees dancing in the air to let other bees know____ they can find food. I will show you many other interesting things, but the thing that I can____ you is to keep your eyes and ears ____ when you go out of doors. Nature tells her secrets only to people who look and listen carefully.

【小题1】
A.bearB.liveC.speakD.fly
【小题2】
A.studyingB.eatingC.learningD.finding
【小题3】
A.friendlyB.carefullyC.busyD.interested
【小题4】
A.lockedB.keptC.putD.filled
【小题5】
A.nearB.quicklyC.quietlyD.politely
【小题6】
A.hearB.followC.catchD.help
【小题7】
A.foodB.fruitC.vegetablesD.water
【小题8】
A.howB.whyC.whereD.when
【小题9】
A.makeB.passC.giveD.teach
【小题10】
A.closedB.openC.safeD.clean

完形填空。(每小题1分,共10分)
The Great Wall of China has a history of over two thousand years. It runs from the east to the west in North China . It is about 6,300 kilometers     . It is often    “The Ten-thousand- Li Great Wall”. It is one of the “Seven Wonders” of the ancient world.
The Great Wall is       for ten men to walk side by side. Horses can also run along it, too. The Great Wall      stones and bricks(砖). There are huge stones on     side and on the highest part. But now some sections of it are worn out.
There are tall watchtowers along the Great Wall. Once upon a time, the soldiers kept     the enemies(敌人) in the watchtowers day and night. They made  on the towers to     each other when the enemies came.
Nowadays we don’t use the Great Wall to keep away the enemies any more. It is a famous place of    to all the people in the world. Every year    people come to visit it from all over the world.

【小题1】
A. wideB.tallC.longD.high
【小题2】
A. callingB.callC.calledD.calls
【小题3】
A. enough wideB.wide enoughC. more enoughD.too enough
【小题4】
A. was made ofB.was made fromC.was made inD.was made by
【小题5】
A. bothB.allC.eachD.either
【小题6】
A. seeingB.watchingC.lookingD.reading
【小题7】
A. fireB.a kiteC.a faceD.a toy
【小题8】
A. tellB.talkC.speakD.say
【小题9】
A. interestedB.interestingC.interestD.interests
【小题10】
A. thousandB.thousandsC.thousands ofD.thousand of

Many children use the Internet to get useful knowledge and information, and to relax in their free time. But some of them are not using in a good way. Here are some rules to make sure you are safe and have fun on the Internet.
●Make rules for Internet use with your parents. For example, when you can go online, for how long and what activities you can go online.
●Don’t give your password(密码) to anyone else, and never leak out the following information—your real name, home address, age, school, phone number or other personal information.
●Check with your parents before giving out a credit(信用) card number.
●Never send a photo of yourself to someone in e-mail unless your parents say it’s OK.
●Check with your parents before going into a chat room. Different chat rooms have different rules and attract different kinds of people. You and your parents must make sure it’s a right place for you.
●Never agree to meet someone you met on the Internet without your parent’s permission(允许). Never meet anyone you met online alone.
●Always remember that people online may not be who they say they are. Treat everyone online as strangers.
●If something you see or read online makes you uncomfortable, leave the site. Tell a parent or teacher right away.
●Treat other people as you’d like to be treated. Never use bad language.
●Remember—not everything you read on the Internet is true.
【小题1】The underlined phrase “leak out” in the third paragraph may mean “________.”

A.赠送B.泄漏C.分发D.整理
【小题2】 It’s good for children to ________ on the Internet.
A.give password to others
B.get useful knowledge and information
C.give out a credit card number
D.go into a chat room as they’d like to
【小题3】If your parents don’t agree, never ________.
A.read anything on the Internet
B.relax in your free time
C.have a face-to-face meeting with anyone you met online
D.treat other people as you’d like to be treated
【小题4】This passage is mainly about “________”.
A.How to Use ComputersB.Surfing on the Internet
C.Information on the InternetD.Internet Safety Rules

One day Mrs Wilson took Trudy and Ben to go shopping. They went to the supermarket in the new shopping mall(购物中心). “Why do you buy things here, Mum?” Trudy asked.  “Because they are cheaper than those at the corner store,” Mrs Wilson said. “Help me check(检查) the prices.” The Wilsons were not wealthy(富有的) and Mrs Wilson was always careful with her money. She looked carefully at the prices of things. She bought some groceries(杂货) in the supermarket. When they got home, the children said, “We don't think you saved(省) money by going to the supermarket there.” “Of course I did,” said Mrs Wilson, “everything was cheap there.” “We know,” said the children, “but we came home by taxi (出租车)because we had too much to carry. The cost(花费) of the taxi was more than the money you saved!” Mrs Wilson added(加) everything up and found her children were right. “Well done,”she said, “next time we will do shopping near our home.”
【小题1】Mrs Wilson took Trudy and Ben ______.

A.to the supermarketB.to the zoo
C.to the parkD.to the museum
【小题2】Mrs Wilson bought things in the supermarket in the new shopping mall because ______.
A.goods there had good quality
B.there were many goods
C.goods(货物) there were cheap
D.goods there were expensive
【小题3】Which of the following is right?
A.The Wilsons were rich and they bought a lot of things in the supermarket.
B.The Wilsons were not rich and they bought things in a cheaper supermarket.
C.The Wilsons enjoyed shopping in the shopping mall because it was large.
D.The Wilsons were poor and they seldom went shopping.
【小题4】Mrs Wilson went home ______.
A.by busB.by minibus
C.by taxiD.on foot
【小题5】Mrs Wilson decided to go shopping ______next time.
A.in the shopping mall far away
B.in the cheapest shop
C.in the most expensive shop
D.near her home

In modern society(社会) there is a great deal of argument about competition. Some value it highly, for they believe that it is helpful for social progress and richness. Others say that competition is bad, and that it sets one person against another and leads to unfriendliness between people. I have trained many children who held the belief(看法) that their self worth came from how well they performed at tennis and other skills. For them, playing well and winning are often life and death matters. Sadly, they forget to develop many other human qualities. However, while some seem to be lost in the strong wish to succeed, others think quite the opposite. In a culture which values only the winner and pays no attention to the ordinary(普通) players, they strongly blame competition, especially youngsters who have suffered under competitive pressures(压力) from their parents or society. Teaching these young people, I often find that they even choose to fail. They seem to choose failure by not trying to win or achieve success. By not trying, they always have an excuse, “I may have lost, but it doesn’t matter because I really didn’t try.” In fact, they are worried that if they had really tried and failed, the failure would mean that they were worth nothing. Clearly, this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves. Both are based on the mistaken belief that one’s self worth comes from how well one performs in comparison(比较) with others. Both are afraid of not being valued. We can only discover a new meaning in competition as such worries and fear begin to disappear.
Title: Opinions about competition
Main argument Some believe that competition can push society 【小题1】, while others think competition 【小题2】unfriendliness between people. Children’s performances Some children 【小题3】care about performing well and winning.
Some children give up trying to prevent themselves from 【小题4】.Reason behind They think one can prove his self worth only by performing better than others in competition. Writer’s 【小题5】to children Understand the new meaning of competition.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网