题目内容

  It was just three degrees above zero. “That's cool.” thought Jane as she got ready to deliver (送) her morning papers. Jane had 50 customers, and on cold morning when she couldn't ride her bicycle, it took her more than an hour to make her rounds.

  As she collected her papers and put them into a big canvas bag, Jane regretted that she hadn't finished her math homework the night before. There was still time. She'd hurry with the papers and finish the math before breakfast.

  Less than an hour later Jane was nearly finished. She had only five customers to go. She could then head for home to complete her math while her mom fixed breakfast. As she rounded the corner, she saw a car in the middle of the street. It was Mr.Zimmerman, the elderly man who walked with a walking stick. His car was out of gas (汽油).

  “I'd like to help Mr. Zimmerman,” thought Jane, “but if I do, I won't have time to do my homework.” She hated to think what Mr. Roberts would say if she didn't complete her papers.

  “It's his own fault for running out of gas,” Jane talked to herself. “The station is only half a mile down the street. Surely Mr. Zimmerman can walk that far, even on a cold morning like this... can't he?” As she walked down the street, Jane wondered what to do.

(1) Jane delivers her papers ________.

[  ]

A.before she goes to school

B.on cold morning

C.with the help of Mr. Zimmerman's car

D.on the way to school

(2) Mr. Zimmerman was old and ________.

[  ]

A.couldn't drive well

B.would have nobody to help him

C.was not rich enough to buy gas

D.was not able to walk a long way

(3) The best title for this reading should be ________.

[  ]

A.Fifty Customers

B.There's No Easy Answer

C.No Time to Finish Homework

D.A Cold Morning for Jane

(4) We know from the reading that ________.

[  ]

A.Jane couldn't find any time to finish her homework

B.it took about an hour for Jane to send the papers

C.Jane would have her breakfast in the school

D.Jane likes to deliver papers on cold morning

(5) The reading doesn't say but we can infer that ________.

[  ]

A.Jane bought the gas for Mr. Zimmerman

B.usually Jane delivers papers by bike

C.Mr. Roberts doesn't like Jane at school

D.Mr. Zimmerman had to leave the car for Jane

答案:A;D;B;B;B
解析:

整体把握:文章讲述了一个送报小女孩Jane在一个寒冷的早上送报时遇到了一个老人的汽车没油了,她想去帮助老人,可又担心没有时间做数学作业。同时她又担心在这样寒冷的早上,一位拄着拐杖的老人能不能到半英里外的加油站加油,她该怎么办呢?

(1) 点拨:本题考查细节理解。由第一段中的... and on cold morning when she couldn't ride her bicycle以及第二段中的She'd hurry with the papers and finish the math before breakfast.可确定她是在上学前送报。

(2) 点拨:本题考查细节理解。最后一段的Surely Mr. Zimmerman can walk that far, even on a cold morning like this... can't he? 可确定选D

(3) 点拨:本题考查推理判断。根据最后一段可知Jane在快点送完报好回家做作业和帮助这位老人买汽油这两件事上不知道该做哪件。由此我们可确定最佳标题是B

(4) 点拨:本题考查细节理解。由第三段中的Less than an hour later Jane was nearly finished.可知应选B

(5) 点拨:本题考查细节理解。从第一段中的Jane had 50 customers, and on cold morning when she couldn't ride her bicycle...可知Jane通常是骑自行车送报。


练习册系列答案
相关题目

   America has had many presidents who have been famous all over the world. People from other countries know the names Washington, Kennedy and so on. However, many men who have served as President of the United States have not been famous in other parts of the world. One example is J.Q. Adams, the sixth man to serve as U.S. President.

  Very little happened while Adams was President. It was an unhappy time for him, and he wasn’t very effective, when his term ended, he went back to the Congress and served as a representative (众议院议员). While he was in Congress, people began to respect him more than they had done while he was President. Adams was strongly against slavery and tried to outlaw it in Washington D. C.. People began to look back on his presidency with a different view. Now they saw that he was an independent man with high ideal who loved his country and hated slavery. Adams died in 1848 while speaking in the House of Representative.

36. When Adams served as the sixth U.S. President      .

  A. his people didn’t regard him as a great man

B. he tried a lot of means to get rid of slavery

C. his high ideal made an impression on American people

D. he did a lot of things against laws

37. In fact, American people came to love Adams     .

  A. whether he was president or not     B. when he was not a president

  C. before his term ended          D. when he first became a representative

38. Which of the following can show the author’s true attitude?

A. Adams had ability, but he had no chance to show it.

  B. As a president, Adams was unfit for his work.

  C. Adams was not an effective man.

  D. Adams was worth respecting.

39. According to the passage, compared with Adams, Lincoln     .

  A. was not a world-famous president     B. seemed to be an unimportant president

  C. was a well-known president        D. had the same fact as Adams

40. Choose the best title for this passage.

  A. Unfit Presidents             B. President Who Set Slavery Free

C. Unknown Presidents       D. Famous President, Adams

完形填空

 

   I used to watch a little girl playing basketball every day from my kitchen window. One day I asked her why she practiced so   1  . She said, “I want to go to college. The only way I can go is   2   a scholarship(奖学金). I like basketball and I want to be the   3  player in college. My dad told me, “If the dream is big enough, the facts don’t count.”

She never changed her mind. I watched her through those high years and into senior high school. One day before she graduated from high school, I saw her sitting on the grass

  4  . I asked her what was wrong. She told me that her coach said she was too short to be a good basketball player, so she should stop  5  about going to college. She was heartbroken and it made me feel bad,   6  . Then she smiled and told me her father said that coach was wrong. He did not understand the power of dream.. Her father said to her, “If you   7  want to play for the scholarship of a good college, nothing but you   8  can stop your dream.” He told her again: “If the dream is big enough, the facts don’t count.”

The next year, she and her team went to a big game. She   9  by a coach of a famous college team and was offered a scholarship to the   10  basketball team of their college. She was to get the college education that she had dreamed of and worked toward for all those years.

“If the dream is big enough, the facts don’t count.” It is true.

1     2     3      4      5    

6     7     8      9      10    

 

A: too, B: really C: much  D many  E: women’s  F: was seen 

G: dreaming H: to get  I: best  J: yourself  K: sadly L: to dream

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网