题目内容

任务型阅读  请根据短文内容,完成信息记录表,每空一词。
(共10小题;每题1分,共10分)
How to beat sadness
We all have days when we are down, tired and unhappy. That’s OK. You need days like this, or how would you know you are happy? You’ll enjoy your good days even more when you have a few bad days. Even if sadness is a part of life, let’s try to make it small. Here are a few simple ways to help you feel better when you are feeling sad.
1. Stand up straight and this helps your energy flow(流动). When your energy is flowing freely, you can flow too.
2. Smile! It’s easy to do and have good results. This way can not only leave you in a good mood but also bring others a good mood.
3. Listen to music. It can be your favourite music. Some kinds of music work better than others, so try and find out what kind of music works the best for you.
4. Take some “me” time. You can find pleasure in reading a book, watching a sunrise or having a hot bath, or something like that.
5. Exercise. Even something as simple as taking a walk will get your blood flowing. It is a great way to clear your mind of anything that makes you sad.
These ways will cheer you up when you are down, but don’t just use them when you are sad. Try and practice them every day to make them a habit. You will be surprised to learn that these simple ways will keep your sadness away. But if you are in a deep depression(沮丧), go to see a doctor.
Title : How to beat sadness

Opinions
● It is OK to feel down, ____【小题1】____ and unhappy.
● It is possible to make sadness a small _____【小题2】___of life.
Simple __【小题3】___
to cheer you up
● Stand up straight so that your ____【小题4】____can flow freely.
●___【小题5】___ at others because it can bring you and others a good
mood.
● Listen to your ____【小题6】____ music because it works the best.
●___【小题7】___ pleasure in everyday life, such as watching a sunrise.
● Take a walk and you can clear your ___【小题8】____of sad things.
Suggestions
● Try to make these simple ways a ___【小题9】____.
● Go to see a ___【小题10】___ when you are in a deep depression.

【小题1】tired
【小题2】part
【小题3】ways
【小题4】energy
【小题5】Smile
【小题6】favorite
【小题7】Find
【小题8】mind
【小题9】habit
【小题10】doctor

解析试题分析:本文叙述了悲伤时使自己高兴起来的方法:1.站直了有利于能量流动;2.微笑可以使你和其他人有好的情绪;3.听最喜欢的音乐;4.给自己一些时间;5.锻炼是去掉伤心事情的好方法。
【小题1】根据We all have days when we are down, tired and unhappy.可知我们都有过情绪低落,疲惫,不愉快的日子,故此处为tired。
【小题2】根据 Even if sadness is a part of life, let’s try to make it small. 可知我们有可能使悲伤成为生活中一小部分,故此处为part。
【小题3】根据Here are a few simple ways to help you feel better when you are feeling sad. 可知本文介绍了一些简单的方法帮助你在悲伤时高兴起来。故此处为ways。
【小题4】根据Stand up straight and this helps your energy flow(流动).可知站直了有助于能量流动,故此处为energy。
【小题5】根据Smile! It’s easy to do and have good results. This way can not only leave you in a good mood but also bring others a good mood.可知对其他人微笑也会给你和其他人带来好情绪,故此处为Smile。
【小题6】根据 Listen to music. It can be your favourite music.和so try and find out what kind of music works the best for you. 可知听你最喜欢的音乐对你的作用最好,故此处为favorite。
【小题7】根据You can find pleasure in reading a book, watching a sunrise or having a hot bath可知在读书、看日出、洗热水澡中可找到乐趣,故此处为Find。
【小题8】根据Even something as simple as taking a walk will get your blood flowing. It is a great way to clear your mind of anything that makes you sad.可知散步是一种非常好的方法,可以你头脑中清理使你悲伤的任何事情。故此处为mind。
【小题9】根据Try and practice them every day to make them a habit.可知每天努力练习这些方法,使它们成为一个习惯。故此处为habit。
【小题10】根据But if you are in a deep depression(沮丧), go to see a doctor.可知如果你非常沮丧,要去看医生。故此处为doctor。
考点:任务型阅读。

练习册系列答案
相关题目

Everyone wants to have a perfect life. But how can we own that? The writer called Brian Tracy tells us some tips:
The first goal common to all of us is healthy and energy.
We all want to be healthy and fit, to have high levels of energy
and to live free of pain and illness. Today, with the quick
development of medical science, the quality of our health and fitness, and our lifespan, is largely determined by design, not by chance. People with excellent health habits are far healthier, have more energy, and live longer and better than people who have poor health habits.
The second goal that we all have in common is to enjoy excellent relationships, getting along well with the people we like and respect, and who like, love and respect us in turn. Fully 85% of your happiness will be determined by the quality of your relationships(人际关系) at each time, and in each area, of your life. How well you get along with people, and how much they like, love and respect you, has more effect on the quality of your life than perhaps any other reasons.
The third common goal is to do work that we enjoy, to do it well, and to be well paid for it. You want to be able to get and keep the job you want, to get paid more and promoted(提升) faster. You want to earn as much money as possible at any time, whatever you do.
The last goal we all have in common is to reach the point in life where you have enough money so that you never have to worry about money again. You want to be completely free of worries about money.

【小题1】The passage mainly helps us to ______________________.

A.keep healthy B.make money
C.have a perfect life D.enjoy working
【小题2】We can get more healthy and energetic if we ____________________.
A.wear well-designed clothes B.catch the good chance
C.have good health habits D.eat more medicine
【小题3】Good relationship is needed ________________________________.
A.in rich areas
B.at each time and in each area
C.when we are at school
D.among people we like and respect
【小题4】The statement is true EXCEPT that___________ according to the writer..
A.we can mostly design our health and our lifespan
B.the relationship with others can effect on your life quality
C.doing work that we enjoy is a part of a perfect life
D.money is the most important thing to a perfect life.

Since last year, Where Are We Going, Dad? has become the most popular TV shows. On the show, the five fathers and their children traveled around China. riding camels through the western deserts, fishing on the east coast, and selling vegetables for their bus fare(费用)home in southwestern Yunnan province.
One dad doesn’t know how to do his daughter’s hair, so some people try to help him. Another one must survive(生存)with his son for three days in the desert. because the father can’t cook ,they only eat instant noodles(方便面).
Why is Where Are We Going, Dad? so popular? Because it is about how Chinese parents look after their kids. The show makes modern parents think about what they should do with their kids.” In traditional Chinese culture, the father is strict and the mother is kind. But on the show, we see fathers who are much gentle on their kids and more involved(参与)in their upbringing(成长).” said Li Minyi, a professor of early childhood education.
In the past, children were taught to follow their parents’ wishes and look after them in their old age. But today Chinese parents increasingly realize that respecting their children ’s choices may be a better way to prepare them for modern society(社会). As they raise their children, parents are growing up at the same time.

【小题1】According to the passage, what didn’t the fathers and their children do on the show?

A.Rode camels.
B.Sold vegetables.
C.Climbed the mountains.
D.Fished on the east coast.
【小题2】In the forth paragraph, the underlined word “them” refers to (指的是)       .
A.modern parents
B.the five fathers on the show
C.the parents in the past
D.the children in the old days
【小题3】Why is Where Are We Going, Dad? so popular?
A.Because it’s about how Chinese parents raise their children.
B.Because there are many famous stars on the show.
C.Because it’s about how to help the poor.
D.Because it’s about how to sell vegetables.
【小题4】Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Fathers are much gentle on their kids on the show.
B.Children were told to obey their parents’ wishes in the past.
C.Parents can also learn something when they raise their children.
D.In traditional Chinese culture, parents are both strict with their kids.

Skin-diving(轻装潜水) is a new sport today. This sport takes you into a wonderful new world . It is like a visit to the moon! When you are under water, it is easy for you to climb big rocks , because you are no longer heavy .
Here, under water, everything is blue and green. During the day ,there is enough light .When fish swim nearby , you can catch them with your hands .
When you have tanks (箱) of air on your back, you can stay in keep water for a long time. But you must be careful when you dive in deep water. To catch fish is one of the most interesting parts of this sport. Besides(而且),there are many other uses of skin-diving. You can clean ships without taking them out of the water. You can also get many things from the deep sea.
根据短文内容,选择正确答案。
【小题1】Skin-diving can take you to ______

A.the room B.the moon 
C.the mountains. D.the deep sea 
【小题2】You can climb big rocks easily under water because ______.
A.you are stronger 
B.the fish nearby help you 
C.you are not as heavy as on the land 
D.there is a lot of light 
【小题3】Under water , a skin-diver _______ in the daytime .
A.can see everything clear 
B.can’t see anything clearly 
C.can see nothing 
D.can see only fish 
【小题4】With tanks of air on your back ,you can _______
A.catch fish very easily 
B.stay under water for a long time 
C.be in a safe place 
D.have more fun 
【小题5】Which of the following is NOT true ?
A.Skin-diving is a new sport. 
B.skin-diving is like visiting the moon. 
C.Skin-diving is both interesting and useful. 
D.The only use of skin-diving is to have more fun. 

Huang Naihui was born in 1964 in Taipei. When he was a child, he had a very high fever, which made him partially paralyzed.
His parents were afraid that he would bring bad luck to the family and abandoned him. But his grandmother brought him up. It was at the age of 13 that he went to school. At the age of 22, he would study and work part-time. He would sell flowers during the day and attend classes at night. During his spare time he would study. The learning made him very happy.
He used his knowledge very well in his business of selling flowers. He would go door to door selling flowers during the day. He would sell flowers at pubs and night clubs at night. At times, in order to sell, he had to sing. He was often tricked. However, he would face the next customer with a smile. His grandmother passed away when he was 24. It was the darkest day of his life.
Today Huang Naihui owns 3 flower shops and employs disabled people to work for him. He would spend his spare time doing charity work. His book Facing the sun and his story have encouraged many people.
根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。
【小题1】What made Huang Naihui disabled?

A.A high fever. B.The hot weather.
C.The hunger. D.The cold.
【小题2】Why didn’t his parents want to bring him up?
A.Because they wanted to move to other places.
B.Because they loved him very much.
C.Because they were very poor.
D.Because they were afraid of bad luck.
【小题3】Which is WRONG about Huang Naihui?
A.He was disabled.
B.He liked learning.
C.He did charity work in his spare time.
D.He was deeply loved by his mother.
【小题4】What made him sad most?
A.His tiredness. B.His failure.
C.His grandmother’s death. D.His illness.
【小题5】What’s the best title of the text?
A.An Unforgettable story.
B.An Inspiring Story of Huang Naihui.
C.Huang Naihui is Successful.
D.How Great His Grandmother is.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网