题目内容

It was the first day of second grade, and Sarah had been looking forward to this moment. The night before,she laid out her favorite clothes: a white coat and a bright yellow shirt.
When having breakfast, Sarah dropped some food on her shirt, so she had to change into her second-best clothes, blue jeans and a Jonas Brothers T-shirt.
After breakfast Sarah rushed to catch the school bus and when she was just reaching the door the bus driver opened it. The door hit right in Sarah’s face and blood dripped from her nose. The driver wanted to send her home, but she refused, "It is the most important day of the year! I can’t miss it!"
Before classes, Sarah went to her favorite swing(秋千). When rising high, she saw her best friend little Jack. She let go of the swing and waved to him with one hand. Unfortunately, she flew out of the swing and landed hard on the sand, breaking a leg and an arm. As she lay in the sand, she noticed a shiny thing on the ground beside her. With her good hand she took it.
When Sarah’ mother rushed into the ward she was surprised by what she saw: her girl was lying in bed with an arm and a leg in the splint (夹板), a broken nose, and blood stains on her second-best clothes. Expecting to see her child crying, she was confused when she saw a big, bright smile on Sarah’s face. 
"Sarah, look at you!" her mother cried. "You were hurt so badly and why are you smiling?"                "Look, Mommy, I found a diamond!" Sarah laughed. 
Life can be like that. It can be tough, even painful sometimes. But there are always treasures that make the pain worth suffering.
小题1:When Sarah went to school, she was wearing ________________.
A.a white coat and a Jonas Brothers T-shirt
B.blue jeans and a yellow shirt
C.a white coat and a yellow shirt
D.blue jeans and a Jonas Brothers T-shirt
小题2:Sarah fell off the swing because _____________.
A.she seldom played swing
B.she rose too high
C.she waved one hand to her friend
D.she was pulled down by her friend
小题3:When Sarah’s mother saw her in the ward she felt _______________.
A.upsetB.puzzled
C.relaxedD.disappointed
小题4:Which of the following can be used to describe Sarah’s story?
A.Every cloud has a silver lining.(衬里)
B.Nothing is impossible to a willing mind.
C.First think, then act.
D.No pains, no gains.

小题1:D
小题2:C
小题3:B
小题4:A

试题分析:文章讲述一个叫做Sarah的小女孩在二年级开学的第一天很开心,于是精心打扮后去上学。却在这一天遇到了很多倒霉的事情,但是值得高兴的是她捡到了一颗钻石。作者以这个故事告诉我们“阳光总在风雨后”的道理。
小题1:细节理解题。根据第二段段最后一句话blue jeans and a Jonas Brothers T-shirt.“蓝色牛仔裤和乔纳斯兄弟的T恤衫。”由第一段可知,第一套衣服吃饭时弄脏了,因此选择了第二套喜欢的衣服。故选D。
小题2:细节理解题。根据第四段第二行She let go of the swing and waved to him with one hand.“她松开了秋千用一只手和她的同学挥手。”可知答案,故选C。
小题3:细节理解题。根据第五段最后一句话Expecting to see her child crying, she was confused when she saw a big, bright smile on Sarah’s face. “预期着看到她女儿哭,却因看到一张明亮的带着微笑的脸很困惑。”可知妈妈看到女儿后很困惑,故选B。
小题4:推理判断题。文章最后一段讲述人生也许会遇到坎坷,但是有时会收货财富让你觉得这些疼痛是值得的。故选A,阳光总在风雨后。
练习册系列答案
相关题目
Once upon a time, a man punished his 5-year-old daughter for using up the family' s expensive gold wrapping (包装 ) paper. Money was always not enough, and he became even more upset when on Christmas Eve, he saw that the child had pasted ( 贴) the gold paper to decorate a shoebox to put under the Christmas tree.
The next morning the little girl, filled with excitement, brought the gift box to her father and said, "This is for you, Daddy!"
As he opened the box, the father was sorry for his earlier behavior.
But after he opened it, he found it was empty and again he was angry."Don' t you know, young lady, " he said, "when you give someone a present there's  supposed to be something inside the package!"
The little girl looked up at him with tears running from her eyes and said, "Daddy, it's not empty. I blew kisses into it until it was all full."
When the father heard this,  he fell on his knees and put his arm around his dear little girl. He begged her to forgive him for his unnecessary anger.
An accident took the life of the child only a short time later. It is told that the father kept that little gold box by his bed for all the year of his life. Whenever he was sad or faced difficult problems he would open the box, take out an imaginary kiss, and remember the love of this beautiful child who had put it there.
In a very real sense, each of us as human beings have been given an invisible golden box filled with love and kisses from our children, family, friends and God. This is the most expensive possession (财产) anyone could hold.
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号涂在答题卡相应位置。
小题1:Why did the man punish his little daughter?
A.Because his daughter made some mistakes.
B.Because his daughter asked he for Christmas present.
C.Because his daughter used up their only gold wapping paper.
D.Because his daughter decorated the Christmas tree with gold wrapping paper.
小题2:Why was the man sorry for his behavior as he opened the box?
A.Because his daughter bought him a Christmas gift..
B.Because he misunderstood his daughter for wasting paper.
C.Because he saw his daughter was so excited.
D.Because the box was covered with the kisses.
小题3:What's the meaning of the underlined word "invisible"?
A.贵重的B.无形的
C.珍爱的D.唯一的
小题4:What did the man do when he had problem in his life after his daughter died?
A.He missed his daughter so much. "
B.He took out the box and kissed it.
C.He thought of his daughter's love.
D.He put the box by his bed.
小题5:What's the best title for the passage?
A.The KissB.The Gift
C.The FatherD.The Daughter
“Just sign here, sir,” the postman said as he handed Oscar a package.
The package consisted of a long, narrow      carefully wrapped in brown paper. Opening the box, Oscar saw an umbrella inside—a very old one with a beautiful handle (把手).      he had not seen it in more than 20 years, he recognized it immediately.
Oscar was 16 when he first saw the unusual umbrella. He had gone to a      with his grandparents. As they were leaving, he noticed an umbrella on an empty seat. Shocked by its beauty, Oscar wanted to find its    . He asked the manager of the theatre to look up the record of ticket sales. The name was Mrs. Brain. It was hard work to find     Mrs Brain lived. However, they managed to get there.
Oscar rang the bell of Mrs. Brain’s house. The door opened, and an elderly woman appeared. “May I help you?” she asked.
“I’d like to return it if it’s yours,” Oscar said, holding out the umbrella.
“Why, yes! It’s mine,” replied Mrs. Brain with a     smile and shining eyes. “It was given to me by my father years ago. Thank you so much for returning it. ”
“May I offer you a reward for your     ?”
“No, madam,” he said, “My grandmother says a good deed is its own reward.”
“Well, that’s      my father used to say. What is your name, young man?”
Years later, Oscar was       the handle of the umbrella as he remembered Mrs. Brain. It was in perfect condition, considering how old it was. Why had it arrived here today?
As if in answer, a note fell from the paper. It read, “I want you to      this umbrella as a present for a kind, unselfish action long ago.” Oscar was deeply moved with tears.
小题1:
A.basketB.bagC.boxD.bottle
小题2:
A.After B.When C.Since D.Although
小题3:
A.parkB.squareC.concertD.station
小题4:
A.designer B.sellerC.producer D.owner
小题5:
A.how B.whenC.where D.what
小题6:
A.big B.confident C.proud D.wild
小题7:
A.patience B.kindness C.courage D.sadness
小题8:
A.obviously B.naturally C.exactly D.probably
小题9:
A.looking atB.looking forC.looking afterD.looking through
小题10:
A.own B.accept C.carry D.buy
When I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s, we had a milkman delivering(递送) milk to our doorstep. His name was Mr. Basille. He wore a white cap and drove a white truck. As a 5-year-old boy, I couldn’t take my eyes off the coin changer (自动换币器) fixed to his belt. He noticed this one day during a delivery and gave me a coin out of his changer.
Of course, he delivered more than milk. There was cheese and other milk products. If we needed to change our order, my mother would write on a note-“Please add a bottle of buttermilk next delivery”-and put it in the box along with the empty bottles. And then, the buttermilk would magically appear.
All of this was about more than convenience(方便). There was a close relationship between families and their milkmen. Mr. Basille even had a key to our house, for those times when it was so cold outside that we put the box indoors, so that the milk wouldn’t freeze. And I remember Mr. Basille from time to time taking a break at our kitchen table, having a cup of tea and telling stories about his delivery.
There is sadly no home milk delivery today. Big companies allowed the production of cheaper milk, as a result, making it difficult for milkmen to compete. Besides, milk is for sale everywhere, and it may just not have been practical to have a delivery service.
Recently, an old milk box in the countryside I saw brought back my childhood memories. I took it home and planted it on the back porch (门廊). Every time my son’s friends ask what it is, I start telling stories of my boyhood, and of the milkman who brought us friendship along with his milk.
小题1: Why did Mr. Basille give the boy a coin out of his changer?
A.To show his magical power.
B.To satisfy the boy’s curiosity(好奇心)
C.To pay for the milk.
D.To win the family’s trust (信任).
小题2:What can be inferred (推断) from the fact that the milkman had the key to the boy’s house?
A.He wanted to have tea there.
B.He was a powerful person.
C.He was treated as a family member.
D.He was fully trusted by the family.
小题3:Why is there no home milk delivery today?
A.Nobody wants to be a milkman now.
B.The government has stopped it by law.
C.It has been driven out of the market.
D.Its service is becoming worse and worse.
小题4:Why did the author bring back home an old milk box?
A.He missed the good old days.
B.He wanted to tell interesting stories.
C.He missed it for his milk bottles.
D.He used it to beautify the back porch.
Most people want to be happy, but few know how to find happiness. Money and success alone do not bring lasting happiness. Aristotle, a Greek thinker, said, "Happiness depends upon ourselves." In other words, we make our own happiness. Here are a few suggestions to help you be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend so much time thinking about the future, for example, getting into college or getting a good job -that we fail to enjoy the present. You should enjoy life's simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. People who have several close friends often live happier and healthier lives.
Another secret to living a happy life is to be active, and have hobbies where you forget your problems and time. Many people experience this dancing, or playing a sport, such as swimming. You can forget about your problems, and only think about the activity. Finally, many people find happiness in helping others. Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good things for someone. You can help a friend with his or her studies, go shopping to buy food for an elderly person, or simply help out around the house by washing the dishes.
小题1:The best title of the passage is      .
A.Money Makes You Happy
B.The Secrets of Happiness
C.Ideas for Helping Other People to Be Happy
D.Good Friends Make You Happy
小题2:The second paragraph tells us that      .
A.the more friends you have, the happier you will be
B.we shouldn't think about our future
C.happiness is to enjoy the simple things in life
D.some people fail to live a happy life
小题3:The passage gives us       pieces of advice on happiness.
A.oneB.two
C.threeD.Four
小题4: The writer thinks that      .
A.everyone knows how to live a happier life
B.it's wrong to spend time on work
C.hobbies take up too much time
D.doing good things for someone can make you happier
小题5: Which of the following is not mentioned in the passage?
A.Reading a good book.
B.Traveling to a foreign country.
C.Playing a sport.
D.Spending time with close friends.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网