题目内容

Life in the 2100s will be very different from life today. Between then and now many changes will take place. What will the changes be?
The population is growing fast. There will be more people in the world and most of them will live longer than people do now.
Computers will be much smaller and more useful, and there will be at least one in every home. And computer studies will be one of the important subjects in schools then.
People will work fewer hours than they do now and they will have more free time for sports, watching TV and traveling. Traveling will be much easier and cheaper. More people will go to other countries on holiday.
There will be changes in our food, too. Maybe no one will eat meat every day. Instead, they eat more fruit and vegetables. Maybe people will be healthier.
Work in the future will be different, too. Dangerous and hard work canl be done by robots, because of this, many people will not have work to do. This will be a problem.
【小题1】There will be        in the future.

A. small population B.few changes
C. more people D.few vegetables
【小题2】In the future the computer will be          .
A.much bigger and few people will use it
B.much smaller and more useful
C.smaller and not many people will use it
D.bigger and a lot of people will use it
【小题3】In the future more people          .
A.will go to other countries for holidays
B.will study at school
C.will go to work earlier
D.will work for many hours
【小题4】People will prefer      to     in the future.
A.fruit and vegetables; meat
B.meat; fruit and vegetables
C.fruit and meat; vegetables
D.meat and vegetables; fruit
【小题5】The robots will     in the future.
A.do the dangerous work
B.do all the work
C.do only housework
D.do the easy work for people

【小题1】C
【小题2】B
【小题3】A
【小题4】A
【小题5】A

解析试题分析:这篇短文中作者主要讲述了二十二世纪的生活和今天的生活会大有不同。首先是人口增长越来越快。人的寿命比现在长。电脑也会变得越来越小。人们工作的时间将会比现在更短。旅行将会变得越来越容易,越来越便宜。饮食也会有所改变。更多的土地用来为人民建造新的城镇和房子。牛羊的生存空间则会减少,所以肉会变得非常昂贵。人们将会吃越来越多的水果和蔬菜。也许人们会越来越健康。将来的工作也会大有不同。危险和辛苦的工作会有机器人来操作。为此,许多人可能会失业。这将成为一个问题。
【小题1】细节理解题。根据短文第二段“The population is growing fast. There will be more people in the world and most of them will live longer than people do now.”的描述可知,将来人口将会越来越多。故选C。
【小题2】细节理解题。根据短文第三段“Computers will be much smaller and more useful,”的描述可知,将来电脑也会变得越来越小,越来越有用。故选B。
【小题3】细节理解题。根据短文第四段“More people will go to other countries on holiday.”的描述可知,将来更多的人会到其他国家去度假。故选A。
【小题4】细节理解题。根据短文第五段“Maybe no one will eat meat every day. Instead, they eat more fruit and vegetables.”的描述可知,人们将会吃越来越多的水果和蔬菜,而不是吃肉。故选A。
【小题5】细节理解题。根据短文第六段“Dangerous and hard work canl be done by robots,”的描述可知,机器人将会从事危险困难的工作。故选A。
考点:社会现象类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Everyone wants to have a perfect life. But how can we own that? The writer called Brian Tracy tells us some tips:
The first goal common to all of us is healthy and energy.
We all want to be healthy and fit, to have high levels of energy
and to live free of pain and illness. Today, with the quick
development of medical science, the quality of our health and fitness, and our lifespan, is largely determined by design, not by chance. People with excellent health habits are far healthier, have more energy, and live longer and better than people who have poor health habits.
The second goal that we all have in common is to enjoy excellent relationships, getting along well with the people we like and respect, and who like, love and respect us in turn. Fully 85% of your happiness will be determined by the quality of your relationships(人际关系) at each time, and in each area, of your life. How well you get along with people, and how much they like, love and respect you, has more effect on the quality of your life than perhaps any other reasons.
The third common goal is to do work that we enjoy, to do it well, and to be well paid for it. You want to be able to get and keep the job you want, to get paid more and promoted(提升) faster. You want to earn as much money as possible at any time, whatever you do.
The last goal we all have in common is to reach the point in life where you have enough money so that you never have to worry about money again. You want to be completely free of worries about money.

【小题1】The passage mainly helps us to ______________________.

A.keep healthy B.make money
C.have a perfect life D.enjoy working
【小题2】We can get more healthy and energetic if we ____________________.
A.wear well-designed clothes B.catch the good chance
C.have good health habits D.eat more medicine
【小题3】Good relationship is needed ________________________________.
A.in rich areas
B.at each time and in each area
C.when we are at school
D.among people we like and respect
【小题4】The statement is true EXCEPT that___________ according to the writer..
A.we can mostly design our health and our lifespan
B.the relationship with others can effect on your life quality
C.doing work that we enjoy is a part of a perfect life
D.money is the most important thing to a perfect life.

Since last year, Where Are We Going, Dad? has become the most popular TV shows. On the show, the five fathers and their children traveled around China. riding camels through the western deserts, fishing on the east coast, and selling vegetables for their bus fare(费用)home in southwestern Yunnan province.
One dad doesn’t know how to do his daughter’s hair, so some people try to help him. Another one must survive(生存)with his son for three days in the desert. because the father can’t cook ,they only eat instant noodles(方便面).
Why is Where Are We Going, Dad? so popular? Because it is about how Chinese parents look after their kids. The show makes modern parents think about what they should do with their kids.” In traditional Chinese culture, the father is strict and the mother is kind. But on the show, we see fathers who are much gentle on their kids and more involved(参与)in their upbringing(成长).” said Li Minyi, a professor of early childhood education.
In the past, children were taught to follow their parents’ wishes and look after them in their old age. But today Chinese parents increasingly realize that respecting their children ’s choices may be a better way to prepare them for modern society(社会). As they raise their children, parents are growing up at the same time.

【小题1】According to the passage, what didn’t the fathers and their children do on the show?

A.Rode camels.
B.Sold vegetables.
C.Climbed the mountains.
D.Fished on the east coast.
【小题2】In the forth paragraph, the underlined word “them” refers to (指的是)       .
A.modern parents
B.the five fathers on the show
C.the parents in the past
D.the children in the old days
【小题3】Why is Where Are We Going, Dad? so popular?
A.Because it’s about how Chinese parents raise their children.
B.Because there are many famous stars on the show.
C.Because it’s about how to help the poor.
D.Because it’s about how to sell vegetables.
【小题4】Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Fathers are much gentle on their kids on the show.
B.Children were told to obey their parents’ wishes in the past.
C.Parents can also learn something when they raise their children.
D.In traditional Chinese culture, parents are both strict with their kids.

Skin-diving(轻装潜水) is a new sport today. This sport takes you into a wonderful new world . It is like a visit to the moon! When you are under water, it is easy for you to climb big rocks , because you are no longer heavy .
Here, under water, everything is blue and green. During the day ,there is enough light .When fish swim nearby , you can catch them with your hands .
When you have tanks (箱) of air on your back, you can stay in keep water for a long time. But you must be careful when you dive in deep water. To catch fish is one of the most interesting parts of this sport. Besides(而且),there are many other uses of skin-diving. You can clean ships without taking them out of the water. You can also get many things from the deep sea.
根据短文内容,选择正确答案。
【小题1】Skin-diving can take you to ______

A.the room B.the moon 
C.the mountains. D.the deep sea 
【小题2】You can climb big rocks easily under water because ______.
A.you are stronger 
B.the fish nearby help you 
C.you are not as heavy as on the land 
D.there is a lot of light 
【小题3】Under water , a skin-diver _______ in the daytime .
A.can see everything clear 
B.can’t see anything clearly 
C.can see nothing 
D.can see only fish 
【小题4】With tanks of air on your back ,you can _______
A.catch fish very easily 
B.stay under water for a long time 
C.be in a safe place 
D.have more fun 
【小题5】Which of the following is NOT true ?
A.Skin-diving is a new sport. 
B.skin-diving is like visiting the moon. 
C.Skin-diving is both interesting and useful. 
D.The only use of skin-diving is to have more fun. 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网