题目内容

Even in early time, people could realize the important of dreams and knew that dreams gave meaning to life. Every great achievement has been the result of years of dreaming. If a person has a dream and holds fast to it, he or she will find a way to bring it into reality (现实).

Children do not have much experience or knowledge. However, they are natural dreamers. We should not laugh at them for being na?ve. Many great men were dreamers when they were children. One such dreamer was Thomas Edison. He used to be ostracized (排斥) when he was in primary school, but his achievements were greater than everyone else’s in his time.

Teenagers and young people should also be encouraged to dream. The world is full of successful teenagers and young people. They dreamt big and their dreams changed their lives and even the world. Steve Jobs and Bill Gates are the good examples. They have developed technology and brought great progress to human besides making money for themselves.

Older people should believe that it is never too late to dream and that human mind is never too old to make dreams turn into reality. Colonel Saunders realized his dreams at the age of 67 and set up the biggest fried chicken company (KFC) in the world.

To dream is a wonderful ability which can lead to wonderful results. Olympic records were broken by players who were brave enough to dream. No one is too young or too old to dream and to make dreams come true.

1.People who ______ could probably realize their dreams.

A. find a way to dream

B. dream and hold fast to them

C. get the meaning of life

D. have very good school results

2.Young people should be encouraged to dream because ______.

A. their dreams are natural

B. they are greater than everyone else

C. they have much knowledge

D. their dreams might change the world

3.What does the example of Colonel Saunders show us?

A. Setting up a big company is a wonderful ability.

B. Developing technology can bring great progress.

C. Even older people can make their dreams come true.

D. People should be brave enough to dream when they are young.

4.The underlined word “naive” in the passage means “______” in Chinese.

A. 逆反的 B. 幼稚的 C. 调皮的 D. 冲动的

5.The best title (题目) for the passage is “______”.

A. From Dream to Reality

B. Good Examples of Dreams

C. Achievements in History

D. A list of Successful Dreamers

1.B

2.D

3.C

4.B

5.A

【解析】

试题分析:早期人们就意识到梦想的重要性而且知道梦想赋予生命意义。如果一个人有梦想并很快抓住它,就能实现梦想。孩子们是天生的梦想家,我们应该鼓励青少年的梦想,年长的人应该相信梦想永远不晚。梦想是通往成功的美妙的能力。没有人是因为太老或太年轻而不能实现梦想。

1.细节理解题。根据文章第一段最后一句,有梦想并能抓住梦想的人,可以找到方法来实现梦想。故选B。

2.细节理解题。根据文章第三段第三句“They dreamt big and their dreams changed their lives and even the world.”可知,应该鼓励青少年的梦想是因为他们的梦想很大,可以改变他们的生活甚至全世界。故选D。

3. Saunders的例子,可推知这个例子是为了告诉我们老年人也能实现梦想。故选C。

4.词义推测题。文章第二段讲的是孩子们的梦想,结合语境可推知“naive”意思是“幼稚的”。孩子是天生的梦想家,我们不应该嘲笑他们幼稚。故选B。

5.主旨大意题。文章讲的是人们都应该有梦想并努力实现梦想。故选A。

考点:人生百味类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Learning about the environment is very important. There are many good books that will help you learn. To get started, ask your teacher or a librarian for some suggestions. You can also look at some good websites with information about the environment and climate change. Climate change may be a big problem, but there are many little things we can do to make a difference.

Driving a car or using electricity is not wrong. We just have to be smart about it. Some people use less energy by carpooling. For example, four people can ride together in one car instead of driving four cars to work. Whenever we use electricity, we put greenhouse gases(气体) into the air. By turning off lights, the television and the computer when they aren’t needed, you can help a lot.

Don’t buy products that use too much energy. Some products, like certain cars, are made specially to save energy. These don’t pollute as much, either. Products like computers, TVs, and VCRs with the ENERGY STAR label(标签)R are made to save energy. Buying products with these labels will help protect the environment.

Buy recyclable products instead of (代替) non-recyclable ones. Recyclable products are usually made out of things that have already been used. It usually takes less energy to make recyclable products than to make new ones. So when you go shopping, look for the recycle mark on the package—three arrows that make a circle.The less energy we use, the better.

根据短文内容,选择正确答案。

1. The passage is mainly written for .

A. car producers B. school students

C. parents D. housewives

2.The underlined word “carpooling” in paragraph 2 most probably means .

A. sharing a car B. pulling a car

C. selling a car D. improving a car

3.From the passage, we can learn that .

A. turning off the electricity when it isn’t needed can save a lot of energy.

B. electricity will cause great trouble to our environment

C. cars using less energy will not put greenhouse gases into the air

D. recyclable products are marked with the ENERGY STAR labelR

4. Which of the following can be the writer’s opinion?

A. No pains, no gains.

B. Rome was not built in one day.

C. Little things can make a big difference.

D. Nothing is difficult to the man who will try.

5.Which one is NOT TRUE according to the passage?

A. Driving a car is not wrong.

B. Don’t buy products that use too much energy.

C. We should buy non-recyclable products.

D. The less energy we use, the better.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网