题目内容

任务型阅读(10分)
When people want to find something on the Internet, they often say,“Let’s Google it!”It means “Let’s search for it on the Internet!”
It all began in the summer of 1995, Larry Page, 24, and Sergey Brin, 23, met at Stanford University. In their project, the two students came up with a plan to make a new search engine(引擎). They founded(成立)Google a year later. It became a company on September 7,1998.
Google is not the first search engine, but it is certainly the most successful. Google’s worldwide market share(市场占有率)was as high as 82.8 percent last year, according to Marketshare. Hitslink.com.
Before Google,search engines ranked (排名) websites simply by how many times the webpage has been visited. Page and Bin used a completely different way, by the number of other websites that linked(链接) to that site. Google helps people find the most important site that connects to their key words.
As popular as Google in the English world, in China, Baidu is the most popular and biggest search engine. It held a market share of nearly 80 percent for web search in 2012.
Baidu was started in 2000 by Li Yanhong and Xu Yong. It offers searches for website, audio, images...It also provides the largest online Chinese encyclopedia(百科全书),Baidu Baike.
1题为判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误);2题完成句子;3题简略回答问题;4题找出下面句子的同义句;5题将文中画线句子译成汉语。
【小题1】Google is the first search engine.(   )
【小题2】The word “Google”has the same meaning as            .
【小题3】When did Larry and Sergey make Google a company?
                                                                                     
【小题4】Google is the most successful search engine, but it isn’t the first one.(找近义句)
                                                                                     
【小题5】

【小题1】F
【小题2】search
【小题3】on September 7, 1998
【小题4】Google is not the first search engine, but it is certainly the most successful.
【小题5】它也提供最大的在线阅读汉语百科全书,百度百科。

解析试题分析:谷歌成立于1996年,1998年成立公司。它不是第一个搜索引擎,但它却是最成功。去年谷歌在世界上的市场占有率高达82.8%。在中国,百度就像在英语世界里的谷歌一样受欢迎。2012年它几乎拥有了网站搜索80%的市场。
【小题1】细节判断题。根据文章第三段第一句,谷歌不是第一个搜索引擎,但它却是最成功。所以本题是错误的。选F。
【小题2】细节理解题。根据文章第一段中“Let’s Google it!”It means “Let’s search for it on the Internet!”可知, “Google”和 “search”意义相同。故填 search。
【小题3】细节理解题。根据文章第二段最后一句,可知谷歌成为一个公司是在1998年9月7日。故答案为on September 7, 1998。
【小题4】句意理解题。题目中句子意思是:谷歌是最成功的搜索引擎,但它不是第一个。与文中第三段第一句意思相近。故答案为Google is not the first search engine, but it is certainly the most successful.
【小题5】句意翻译题。also也, provides提供, the largest最大的,online 在线。故翻译为:它也提供最大的在线阅读汉语百科全书,百度百科。
考点:任务型阅读。

练习册系列答案
相关题目

Last month when I was taking part in a US college interview , I was asked , “ what makes you special ? ” In fact I had answered questions likes this many times since I decided to go to college in the US. College paid special attention to different achievement . For example , a person who is very good at math can go to a famous college but also can be a good football player .
This experience made me think again that I must try to find where my own interests might lead me . To be honest , it was not easy . However , I never felt sorry to choose this way because it helped me understand myself . If I took the College Entrance Examination ,as we call it gaokao in China , it could never possibly do .
When I entered high school , I took gaokao seriously because it seemed to me a great way to show how good at my lessons . However ,as I grew older , I realized gaokao did make me work hard at my lessons , but the pressure also pushed many other activities out of my life , like guitar―playing . Although I had no time for it , I will still get to it in the future .
No doubt, gaokao provides a way of choosing those who are successful in their studies . But it is really important for all of us to rethink what “ talent ” really is today . This is because we now live in a world in which all of our other human qualities ( 品质 )are needed for success , not just the high grade .
Ken Robinson once said , “ the society depends on different kinds of talents . ”  However , gaokao pays too attention  to a person' s grades but little to his other qualities. And it is these qualities that makes life colorful and fun .
As high school students , we can not change the present situation of education , but we are always free to think outside of the box . Although good school grade is still useful , I hope one day we will see our education also welcomes the amazing possibilities in different people .
【小题1】The US College pay special attention to ________.

A.students ' family background .
B.the different achievement
C.students ' ideas about way of life .
D.the school a student is from .
【小题2】When at high school, the writer ________.
A.had a lot of activities.
B.did not work hard at her lessons .
C.did well in her lessons
D.had no time to play the guitar.
【小题3】From the passage, we know that the writer may ________.
A.go to college in America.
B.give up the US college interview .
C.become a good football player in the US.
D.change the present situation of education .
【小题4】 Which of the following might be the best title for the passage?
A.My school life abroad.
B.Different exams in the US.
C.My view on gaokao
D.The importance of school grades

Which is the most popular song in the world now? Yes, it's South Korean star PSY's 'Gangnam style' video. The video has beaten Justin Bieber and has become the most liked video on YouTube.
In fact, breaking records, the video has set the Guinness (吉尼斯) World Record for the most 'liked' video in YouTube history. Gangnam Style, that was available for viewing on July 15, has more than 2,479,030 likes on YouTube. What's catching the eyes in Gangnam style is PSY's special dance moves, funny horse riding scenes . Even as many may not understand the language, the video has become the talk of the Internet.
The song has been the top one on the song lists in 31 countries, including the United States, United Kingdom, and Canada. "The YouTube video never wanted to attract foreign countries. It was for local fans," Psy told the reporters after a concert."My goal in this music video was to look not so fashionable until the end. I achieved it."
The song, appeared in mid-July. The singer’s stage name is from 'psycho', and he writes and produces his own music. 'Gangnam Style' is about the lifestyle of the young people in Seoul, the Capital of South Korea.

【小题1】YouTube is probably a _________.
A magazine  B. A newspaper
C. A shop   D. A website
【小题2】What does the phrase “catching the eyes” mean in Chinese.

A.大跌眼镜 B.目中无人
C.吸引眼球 D.捂着眼睛
【小题3】The song won the first place on the song lists in ______ countries.
A.South Korea B.three
C.about thirty D.hundreds of
【小题4】Which of the following is TRUE according to the passage.
A.PSY is the singer’s real name.
B.PSY sings songs written by others.
C.The song of “Gangnam style” appeared in mid-July.
D.Gangnam Style describes the lifestyle of the young people in Seoul .

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网