题目内容

Look at the picture. Who is the girl? She is my friend. Her name is Alice Black. She is an English girl.

Alice has a big family. Her grandparents have two daughters and one son — her father. Alice lives with her grandparents, parents, two brothers and one sister. Alice has two dogs — Bobby and Tony. Bobby is black and Tony is white. Alice likes them very much. Alice is a middle school student. She has a good friend at school. Her name is Helen. They are cousins, too.

1. ________ is the girl’s last name.

A. White B. Brown C. Black D. Green

2. Alice’s grandparents have ________ children (孩子).

A. two B. three C. four D. five

3. 第二段中划线单词them指代的是“________”。

A. her dogs B. her family

C. her friends D. her brothers

4. Helen is Alice’s ________.

A. aunt B. sister

C. teacher D. cousin

5.Which is TRUE(正确的)according to the passage?

A. Alice is in China.

B. Alice has two aunts.

C. Alice has no sister.

D. Bobby is a white dog.

1.C

2.B

3.A

4.D

5.B

【解析】

试题分析:这篇短文告诉我们:Alice Black 是作者是朋友,Alice的祖父母有三个孩子,Helen是 Alice的表妹,Alice有两个姑姑等内容。

1. name is Alice Black. 故选C。

2. grandparents have two daughters and one son — her father. 2+1=3 可知选B。

3. has two dogs — Bobby and Tony. Bobby is black and Tony is white. Alice likes them very much.故选A。

4. Alice的表妹。根据Her name is Helen. They are cousins, too.可知,应该选D。

5. grandparents have two daughters. 故选B。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

We all need to exercise. Doctors say it is good for us. It makes your heart and body strong. Children who often exercise are more alert (灵活). This means( 意思是) they do better in tests and schoolwork than those who don’t exercise.

There are many ways to exercise. You can walk, run, swim, skate, or play ball games. Make sure you exercise in the following ways. You have to like what you’re doing. Exercise enough---but not too much. It’s best to exercise twice a week. Thirty minutes each time is enough. Try all kinds of things until you find one, two or even three sports that feel right for you.

You can exercise at fitness centers. There are a lot of equipment (设备) there. The equipment will help you to exercise your arms, legs, and other parts of your body to make you fit. Some people buy equipment. But it is very expensive.

Exercising can be fun. Friends can exercise together at a fitness center or they can play sports together. How do you exercise?

1.In the text, the writer tells us that we need to _____.

A. drink B. sleep

C. exercise D. work

2.The sentence “Children who often exercise are more alert” tells us that people who often exercise can do better in _____.

A. running B. skating

C. swimming D. studies

3.Which of the following sports is NOT mentioned (提到) in the text?

A. Fishing. B. Running.

C. Swimming. D. Walking.

4.The words “fitness centers” in the text mean _____.

A.商务中心 B.健身中心

C.购物中心 D.医疗中心

5. Exercising can be fun, because _____.

A. it makes your heart and body strong

B. it makes you study better

C. people can buy equipment for their home

D. friends can play sports together

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网