题目内容
A car stops at a small bus stop. A man is hungry and he wants to buy some cakes. It’s raining hard, he doesn’t want to go out in the rain. He sees a boy. “Come here, boy!” he cries. “Do you know how much the cakes are?” The boy says yes. The man gives the boy four dollars(美元) and asks him to buy two cakes. “One is for you and one is for me.” Three minutes later, the boy comes back. He’s eating a cake. He gives the man two dollars and says: “Sorry, there is only one cake left.”
1.Where is the man?
A. He’s near the bus. B. He is at home.
C. He’s on the bus. D. He is in the car.
2.The man doesn’t want to go out because______________.
A. he is tired B. he doesn’t like rain
C. he is hungry D. it’s raining hard
3.How many cakes does the boy get?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
4.How much are they if(假如)we buy four cakes?
A. Five dollars. B. eight dollars.
C. Ten dollars. D. Fifteen dollars.
5.What’s the result (结果)?
A. The man eats the cake.
B. The boy eats the cake.
C. The boy doesn’t eat the cake.
D. The boy and the man both eat the cakes.
1.D
2.D
3.A
4.B
5.B
【解析】
试题分析:本文叙述了有一天在车站,天在下雨,一位男士在车里不愿下车自己去买蛋糕,于是就让一个小男孩替他去买,结果他只买了一块蛋糕,给自己吃了。
1.小题1】细节理解题。根据A car stops at a small bus stop. A man is hungry. He doesn’t want to go out in the rain. 可知这位男士在车里,故选D。
2.小题2】细节理解题。根据It’s raining hard 因为外边下着大雨,他不想下车出去买蛋糕,故选D。
3.小题3】细节理解题。根据there is only one cake left 可知只盛了一块蛋糕,故选A。
4.小题4】细节理解题。根据The man gives the boy four dollars(美元) and asks him to buy two cakes 可知如果想买4块蛋糕,应该用8美元,故选B。
5.小题5】细节理解题。根据He gives the man two dollars and says: “Sorry, there is only one cake left.”可知小男孩吃了一块蛋糕,故选B。
考点:故事类短文阅读。
(A)
Children’s Training Center | |
Earthquake Learn more about how to protect yourself when an earthquake comes. Time:10:00a.m.~11:00 a.m.(Monday &Tuesday) Room: 201 Teacher: Wang Yang from Nanjing | Accidents Learn a lot about how to get away from accidents. Time:2:00 p.m.~4:00 p.m.(Wednesday & Friday) Room: 503 Teacher: Huang Bo from Suzhou |
Drawing Your life in art is going to start here! Time:9:00 a.m. ~11:00 a.m.(Thursday) Room: 307 Teacher: Sun Yong from Yangzhou | Swimming See yourself in the magic water land! Time:3:00 p.m. ~5:00 p.m.(Sunday) Place:Swimming pool Teacher: Mr Zhang from Changzhou Sports School |
1.. You may know more about the earthquakes in ________.
A. Room 503 B. Room 307
C. Room 207 D. Room 201
2. The person who gives talks about accidents is from ________.
A. Yangzhou B. Suzhou
C. Nanjing D. Changzhou
3. You may learn about Chinese painting from ________.
A.Wang Yang B. Mr Zhang
C. Sun Yong D. Huang Bo
4. In hot summer, you can have a good time in water from ________ on Sunday.
A.3:00 p.m.~5:00 p.m. B.2:00 p.m.~4:00 p.m.
C.9:00 a.m.~11:00 a.m. D.10:00 a.m.~11:00 a.m.
5. When is the Children’s Training Center not open?
A. On Thursday. B. On Tuesday.
C. On Friday. D. On Saturday.