题目内容

One day people heard a shout for help. They h       小题1:to the river, and saw a man in the water. A young fisherman jumped i   小题2: the river and s    小题3: to that man. Soon he pulled the man to the bank and carried him out of the water. All the people nearby praised the
b     小题4:and kind man.
Now people found the man out of the water was the r     小题5: man in the town, he went over to the young fisherman and said, “Young man, you saved me, d      小题6:you? Thank you very much. I’d like to
p      小题7: you for your kindness.”
He took out five cents and wanted to give it to the young man. Everybody was angry 小题8: the rich man. Just then, an old man said to the young fisherman, “T    小题9: the five cents, young man. The rich gentleman’s life is w     小题10: just that much.

小题1:hurried
小题2:into
小题3:swam
小题4:brave
小题5:richest
小题6:didn’t
小题7:pay
小题8:with
小题9:Take
小题10:worth

试题分析:短文大意:一个年轻的渔夫救了一位落水的富人。那位富人从口道理掏出五分钱要付给渔夫以示感谢,惹怒了周围的所有人。
小题1:句意:他们赶到河边,看到一个落水的人。根据上句One day people heard a shout for help.结合首字母可知该填写hurried 。
小题2:句意:一个年轻的渔夫跳进河里。Jump into the river跳入河里,所以填写into。
小题3:句意:一个年轻的渔夫跳进河里朝那个男人游去。故填写swam。
小题4:句意:附近的所有人称赞那个勇敢而善良的人。故填写brave。
小题5:句意:现在,人们发现从水中救出的人是镇上最富有的人。根据后文Everybody was angry  the rich man.结合短语in the town可知该填写richest。
小题6:句意:年轻人,你救了我的命,对吗?故填写didn’t,与前一句构成反义疑问句。
小题7:句意:我愿意为你的慈善而酬谢你。Pay sb for sth为某人某事付款,故填写pay。
小题8:句意:每个人都对那个富人很生气。Be angry with sb对某人生气,故填写with。
小题9:句意:要五美分,年轻人。故填写Take。
小题10:句意:那个有钱人的命就值那么多。故填写worth。
练习册系列答案
相关题目
Are you sometimes a little tired and sleepy in the early afternoon? Many people feel this way after lunch. They may think that eating lunch is the cause of the sleepiness. Or, in summer, they may think it is the heat. However, the real reason lies in their bodies. At that time---about eight hours after you wake up, your body temperature goes down. This is what makes slow down and feel sleepy. Scientists have tested sleep habits in experiments where there was no night or day. The people in experiments almost always followed a similar sleeping pattern(模式). They slept for one long period and then for one short period about eight hours later.
In many parts of the world, people take naps(小睡) in the middle of the day. This is especially true in warmer climates, where the heat makes work difficult in the early afternoon. Researchers are now saying that _____________ are good for everyone in any climate. A daily nap gives one a more rested body and mind and therefore is good for health in general. In countries where naps are traditional, people often suffer less from heart disease.
Many working people, unluckily, have no time to take naps. Though doctors may advise taking naps, employers(雇主们) do not allow it! If you do have the chance, however, here are a few tips about making use of your nap. Remember that the best time to take a nap is about eight hours after you get up. A short sleep too late in the day may only make you feel more tired and sleepy afterward. This can also happen if you sleep too long. If you do not have enough time, try a short nap--- even ten minutes sleep can be helpful.
小题1: Why do people feel sleepy in the early afternoon according to the passage?
___________________________________________________________________________
小题2: 在文中第二段空白处填写一个单词,使得句意完整、上下文通顺。
Researchers are now saying that _____________ are good for everyone in any climate.
小题3: 请把划线部分句子翻译成汉语。
____________________________________________________________________________
小题4: If you get up at 6:30 am, what is the best time to take a nap?
____________________________________________________________________________
小题5: Please give a title for the passage.
_____________________________________________________
In a famous story, a young boy called Ali Baba says “Open Sesame” and a door to treasures is opened before him. Ma Yun drew inspiration from this and founded Alibaba.com.
Over 14 years, Alibaba.com has become China’s largest e-commerce (电子商务) website. E-commerce is the a   小题1: of buying and selling goods and services and doing other business activities using a computer and the Internet. However, the founder chose to leave and to discover new areas of business. On May 28, Ma became chairman of Cainiao Network Technology Co., Ltd.The company will set up China Smart Logistics (物流) Network. Its goal is to deliver packages (运送包裹) to people anywhere in the country w  小题2:  24 hours.
The 48-year-old businessman, who is short and thin and often wears oversized suits, always had he courage to dream big and try new things.
Ma got the idea or starting a business career in 1995. He was then working for a US trading company as a translator, when he was introduced to the Internet. He s  小题3: the word "beer" and saw that no data came up about Chinese products(产品).
Ma had an idea: why not build a large Internet market to connect(连接)consumers and companies from all over the world and do business o 小题4:   ?
That is how Alibaba began. His company grew quickly. But that doesn't mean e 小题5:    went well. Alibaba had a difficult time in 2000, when many Internet companies failed. Ma was successful because he m   小题6:   to attract investment(投资)in his company.
But there is a deeper r  小题7:   for Ma's success: his attitude. "You deserve (值得) to live your dream," said. "Everyone thought I was daydreaming when I started. But the most important thing is that we believed in our dream from day one, to today and tomorrow Of course we made many mistakes, but we never gave up hope."
Wearable gadgets (可穿戴设备) are usually high-tech equipment, which are so small that people can wear on heads or wrists.

Google Glasses is such kind of wearable gadget. It has attracted the world’s attention since being tested this year. Users can take videos and broadcast live on the Internet. There is also a GPS system in the glasses. So if you get lost you can say “OK,Glasses, where am I?” Then it will tell you where you need to go. It sounds cool, doesn’t it?

Don’t forget Galaxy Gear from Samsung, a Korea company. It is just the tip of the iceberg. This smartwatch looks like a normal watch but much lighter. But Galaxy Gear needs to connect with a Samsung smartphone or tablet (平板电脑). Its short battery life of 25 hours also disappoints (使…失望) users.
With all kinds of wearable gadgets coming into real life, it seems that wearable technology is becoming more modern and popular. Indeed, unlike smartphones, wearable gadgets are more convenient (方便的). Their biggest advantage is that they can do most of the same things as smartphones, yet they are hands-free.
However, wearable gadgets also have their own problems. Some people are not sure whether wearing a gadget is cool. Unless you know about it, you may just think there are many crazy people talking to their wrists.
Perhaps only time will tell how these gadgets will change our lives.
阅读短文,用恰当的词完成下面的信息。
Wearable gadgets can be   小题1:on heads or wrists. Google Glasses and Galaxy Gear are some of them. People can make calls or take pictures, or even receive e-mails without   小题2:their hands more. So they can  小题3:young people’s attention. Galaxy Gear is  小题4:to a normal watch but much lighter. Some people may not be  小题5:with it not only because of its short 25-hour battery life, but also because it needs a connection with a Samsung smartphone or tablet.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网