题目内容
Happy Children’s Palace(宫)
MONDAY 19:00—20:30 English learning Pro. G. White Would you like to improve your English? (2 weeks) | TUESDAY 17:30—19:00 Photography Mr. Green Learn to take good photos. Bring your own camera with you. This is for middle school students. (4 weeks) |
WEDNESDAY 18:00—19:00 Office 2000 Pro. Wang Lan Learn how to use the new software(软件) (10 weeks) | FRIDAY 19:00—20:30 Painting Miss Yang Jing Would you like to learn painting? It’s for beginners only (16 weeks) |
SATURDAY 15:00—16:30 Cambridge Young Learner’s English Pro. J. Brown This course is for the children at primary school (20 weeks) | SUNDAY 10:00—11:00 Swimming club Coach: Liu Xin Want to swim as fast as a fish? (9 weeks) |
1.You can go to Happy Children’s Palace to learn some skills(技能) except(除了) ______.
A. Monday B. Thursday C. Wednesday D. Sunday
2.If you want to improve your English, you can learn from _____________.
A. Miss Yang Jing B. Pro. J. Brown
C. Pro. Wang Lan D. Pro. G. White
3.If you are interested in Painting. Miss Yang Jing can teach you ____________.
A. from 19:00 to 20:30 on Monday
B. from 17:30 to 19:00 on Tuesday
C. from 7:00 to 8:30 on Friday evening
D.from 18:00 to 19:00 on Wednesday
4. If you don’t have enough time, you want to learn a skill in two months, you can learn _______.
A. how to use the new software B. swimming
C. how to take photos D. painting
5. Which of the following statements(陈述) is right? ___________.
A. Pro.G. White gives a talk about English learning for students on Monday Morning
B. If you want to learn swimming, you should go there on Sunday afternoon
C. You can go to learn how to use Office 2000 from Pro. J. Brown
D. Pro. J. Brown teaches children English from 3:00 to 4:30 on Saturday afternoon
1.B
2.D
3.C
4.C
5.D
【解析】
试题分析:图表中列举了开心少年宫举办提高能力的培训班信息,分别是英语学习,摄影技术,学习如何使用新的软件,绘画学习,剑桥少儿英语辅导班,游泳俱乐部开设的训练课。同时介绍了培训的老师和培训的时间。
1.1】细节理解题。问题:你在下列选项中哪一天不能去开心少年宫学习技能?联系图表中所列的时间中只是没有提到星期四,因此选第二项。故选B
2.2】细节理解题。问题:如果你想提高你的英语,你能向谁学习?联系图表中第一栏信息:English learning, Pro. G. White, Would you like to improve your English? 句意:英语学习。Pro. G. White,你想提高你的英语吗?结合选项第四项正确。故选D
3.FRIDAY:19:00—20:30 句意:星期五,下午七点到晚上八点半。结合选项明确第三项正确。故选C
4.C
5.D
考点:广告布告类短文阅读。