题目内容

【题目】 A mysterious river, which used to be considered as just a legend(传说), was 1 (discover) in the deep jungles of Amazonia. The legend has come to life!

When Ruzo was a small boy, his grandfather told 2 (he) a story. Some 3 (soldier) went to the Amazon jungle looking for gold. When coming back, they told terrible stories a4 poisoned water, the spiders that ate birds and 5 boiling river as if a fire burnt below it.

In 2011, Ruzo, now an earth 6 (science), decided to find out if the boiling river was real. Ruzo was l7 to find the amazing river. The boiling river is about 6 kilometers long, 25 meters wide 86 meters deep. The water was so hot that locals made tea with it and small animals that fell in were cooked at 9 (one).

The local people have known about the 10 (nature)wonder for centuries. They call it “Shanaytimpishka” meaning “boiled with the heat of the sun”.

【答案】

1discovered

2him

3soldiers

4about

5a

6scientist

7lucky

8and

9once

10natural

【解析】

【主旨大意】本文是一篇记叙文。讲述了在亚马逊热带雨林深处,有一条神秘的“沸腾的河流”。

1.句意为:过去被认为是一个传说的一条神秘的河,在亚马逊丛林深处被发现。分析句子结构可知此处为一般过去时的被动语态,故填discovered

2.句意为:当 Ruzo是一个小男孩的时候,他的爷爷告诉他一个故事。动词后应用人称代词的宾格形式,故填him

3.句意为:一些士兵去亚马逊丛林寻找金子。空前有Some修饰,故此处应用可数名词的复数形式,故填soldiers

4.句意为:回来时,他们讲述了________毒水……。由句子结构可知,此处应填介词。根据语境可知此处指故事是关于毒水的,故填about

5.句意为:……吃鸟的蜘蛛和仿佛下面燃烧着火的________沸腾的河流的可怕的故事。此处泛指一条沸腾的河流。且boiling是以辅音音素开头的单词。故填a

6.句意为:在2011年,现在是一名地球________Ruzo决定弄清这条沸腾的河流是否是真的。根据语境可知,此处指科学家。故填scientist

7.句意为:Ruzo________发现这条令人惊讶的河流。分析句子成分可知此处缺少形容词作表语,根据语境及首字母提示可知此处表示幸运的,故填lucky

8.句意为:这条沸腾的河流大约6千米长,25米宽,6米深。分析前后文可知,此处表示并列关系。故填and

9.句意为:水是如此的烫以至于当地人用它来泡茶并且掉进水里的小动物会被立刻煮熟。根据语境可知,此处指立刻。at once 立刻,为固定搭配。故填once

10.句意为:当地人已经了解这个自然奇观好几个世纪了。分析句子成分可知此处应用形容词修饰名词,故填natural

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Every year on April 7, we’re told to remember something. If you have health, you have____. Without hope, you have nothing.

This day is World Health Day. It was______ by the World Health Organization (WHO) in 1848. The day calls on people to_______about their health.

But first of all, what is health? If I have no_______, am I healthy?

Health is about _______ our bodies and our emotions(情感).

We all know how to get ______. We can exercise every day. We can______different kinds of food. We can go to bed_______10 p.m.. We can_______ourselves when the weather changes.

But that’s not enough. There is a famous_______,“Laughter is the best medicine.” The mental (心理)side of things is very important._______try not to keep yourself studying and working all the time. Try different sports and find your own _____. For example, learning to play the guitar after homework is a good _____ to relax.

Most of the hobbies can _______your body and put your mind at ease. More______, they make you a healthy person.

Please try your best to be healthy both physically(身体上地)and mentally.

1A.positionB.hopeC.moneyD.wealth

2A.calledB.playedC.showedD.started

3A.careB.talkC.worryD.write

4A.thoughtsB.illnessesC.painsD.problems

5A.allB.bothC.neitherD.either

6A.thinB.happyC.fitD.excited

7A.eatB.bringC.buyD.guess

8A.inB.underC.atD.before

9A.get along withB.look up toC.take care ofD.argue about

10A.lessonB.passageC.sayingD.letter

11A.OrB.ButC.AndD.So

12A.placesB.positionsC.interestsD.games

13A.wayB.questionC.stepD.experience

14A.relaxB.offerC.provideD.respect

15A.easilyB.happilyC.importantlyD.quickly

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网