题目内容

【题目】填空题, 看图,仿照例子写一写例子:—How do you come to school, Sally? —I come to school by car.

1—How do you come to school, Tom? —I come to school ________

2—How do you________, Mary?— I ________.

3—How________, Peter?— I ________.

4________________

【答案】1by bike 2come to school come to school on foot 3do you come to school come to school by bus 4How do you come to school, Betty? I come to school by underground/train.

【解析】

例句:—Sally,你怎么来上学?我乘小汽车来上学。 by car乘小汽车。

1)句意:—Tom,你怎么来上学?我骑自行车来上学。by bike骑自行车,故答案为by bike.

2)句意:—Mary,你怎么来上学?我步行来上学。come to school来上学, on foot步行,故答案为come to schoolcome to school on foot.

3)句意:—Peter,你怎么来上学?我坐公交车来上学。come to schoo来上学,come to school by bus坐公交车来上学,故答案为do you come to schoolcome to school by bus.

4)句意:—Betty,你怎么来上学?我坐地铁/火车。按照例子用how引导问句询问并作回答,故答案为How do you come to schoolI come to school by underground/train.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Read and finish the tasks. 读短文,完成相关任务。

Hello, I’m Lily. I have a big and happy family. My father, Jack, is a maths teacher. He has black glasses. He is in the living room now. My mother, Judy, is tall and thin. She has long hair. Where is she? Ha-ha, she is in the kitchen. She can cook yummy food.

Who’s this girl? She has a blue hat. Yes, she’s my baby sister, Lula. She is watching TV in the living room. I have a brother, too. His name is Ben. Ben is fat, he likes candies very much. It’s not good. Do you see my little puppy? His name is Mimi. Look, he is in the bedroom with Ben. “Would you like some candies?” Ben asks.

Guess, where am I? In this room, you can see a computer on the desk. Near the desk, it’s my schoolbag. A blue chair is near the desk, and I can sit on it and read many books. I like stories very much. And I have twenty storybooks on my big desk. Yes, in the nice and big study.

I love my family!

1Read choose 读短文选择正确的图片,将A-E填在横线上。

家庭成员

信息

father

mother

sister

brother

Lily

个人特征

1_______

tall & thin, long hair

3_______

fat, likes candies

like stories

所在房间

living room

2_______

living room

4________

C

A. B. C. D. E.

2Read again and tick(√) or cross(×). 再读短文,判断正误。

1. Jack is a Chinese teacher._____

2. Judy is tall and strong. _____

3. Lily has a baby sister. _____

4. The study is very small. _____

5. There are 4 people in Lily’s family. _____

6. Lily has 12 storybooks. _____

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网