题目内容

【题目】The other day I heard a few local musicians talking:

“I hate all the terrible pianos in this town. I hate that rubbish they play on the radio. They can’t even understand a bit of music.”

“I’m never playing in that club again. Too many drunks and nobody listens to us.”

But, one younger musician said, “There are a few clubs that book my band a few nights a month, and I’m trying to find other places to play. I’m also looking to book a few summer festivals this year.”

I’ve heard that you are the average of the five people whom you spend the most time with, or to put it another way, you are who your friends are.

Attitudes are important. Whether they’re positive or negative, they’re rubbing off on you. If you’re around people who complain about lack of work and about other musicians, or blame others, and you play the role of victim, chances are you will start to as well. So it’s time to take a look at the people you call “friends”.

This is an easy exercise: Make a list of the people who you hang out with, and simply stop spending time with the negative people on your list. Set a new standard for yourself and don’t become friends with people who fall below that standard.

Keep successful people around you and your own chances for success will be much better. Ask them how they do it. Ask if they will help you get the work you’re looking for, or maybe give you some advice to help you on your career path.

【1】Which of the following would be the best title for this passage?

A. A friend in need is a friend indeed

B. How to make friendship last for ever

C. You are who your friends are

D. Friends are the most important in one’s success

【2】The musicians’ words at the beginning are written mainly to show ________.

A. the musicians’ living conditions are quite poor

B. people have poor taste in music

C. people have different attitudes towards the same thing

D. young people have greater chances of succeeding

【3】By taking the exercise mentioned in Paragraph 7(underlined), you can ________.

A. improve a lot in making more friends

B. come to the right way of making friends

C. develop a better relationship with your friends

D. arrange the time with your friends properly

【4】The passage is mainly written for ________.

A. musicians B. managers

C. negative people D. people wanting to succeed

【答案】

【1】C

【2】C

【3】B

4D

【解析】

试题分析:文章通过几个钢琴家的对话引发对交什么样的朋友的思考,作者认为应该和态度积极的人交朋友可以对自己有好的影响

【1】C主旨大意题。本文主要是探讨交什么样的朋友对自己有什么影响C你是什么样的,你的朋友就是什么样的适合作文章题目

【2】C推理判断题。从第一段的内容可知不同的人有不同的态度。选C

【3】B推理判断题。根据本段的最后一句Set a new standard for yourself and don’t become friends with people who fall below that standard.为自己设定一个新的标准,不要和那些达不到标准的人交朋友可推断出通过这个简单的练习,我们可以得出正确的交友方法,故选B。

4D 推理判断题。通过最后一段中的句子Keep successful people around you and your own chances for success will be much better.和成功的人在一起,你自己成功的机会会更大。可知,本文是写给那些想要成功的人的一些交友建议。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Does a 16-year-old have the ability to change the world, benefiting hundreds of thousands of people?

Olivia Hallisey should believe so. With her invention of new Ebloa test, the girl from US has become the winner of the 2015 Google Science Fair, a yearly competition for creative teenagers who want to make a difference in the world.

Hallisey’s method asks patients to put a sample of their saliva (唾液)onto a testing card. The card changes color if the person is infected with Ebloa. Present Ebloa tests can take up to 12 hours and cost $1,000. Hallisey’s method, by contrast, can be done just in 30 minutes for about $25. Moreover, the test needn’t be put in a refrigerator thanks to the silk material Olivia used to produce the testing cards.

Hallisey started working on the test one year ago when she saw Ebloa spreading across African countries. Her research was based on looking at and using previous research and her own creative ideas.

“She deserves all the praise she’s getting for her hard work, dedication, and intelligence,” said her science teacher Andrew. “Her project is very helpful for the medical diagnosis that we need in parts of the world where Ebola is most common.”

“What affects one country affects everyone,” Hallisey told CNBC. “We have to work together to find answers to the challenges that threaten global health, our environment and our world.”

1According to the article, Olivia’s tests .

A. use a person’s saliva, which is sorted at a low temperature

B. are less time-consuming and less expensive than current tests

C. are less time-consuming but more expensive than current tests

D. show changes in the color of blood if the person is infected

2Which of the fo llowing statements is TRUE?

A. Olivia’s discovery could benefit the lives of many people.

B. Olivia’s research was based on her own creative ideas.

C. Olivia set her mind on winning the 2015 Google Science Fair.

D. Olivia’s research began before the outbreak of Ebloa in Africa.

3What quality makes the test more convenient?

A. The material used can easily be produced in Africa.

B. The material used is easier to store in a refrigerator.

C. The material used needn’t be put in a special device.

D. The material used is common in the places where Ebloa is most comm on.

【题目】根据短文内容, 从短文中的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共5小题, 每小题2分, 满分10分)

Some jobs require employees to work night shifts. Working the night shifts often means better money, but that also comes negative side effects.

The human body is naturally inclined(倾向于)to work during the day and sleep at night. 1 Your body will be able to fully adjust to this new style of rest and work. However, according to the National Sleep Foundation, constant exhaustion(疲倦) may be part of the lifestyle of working the night shift.

In addition to exhaustion from working the night shift, sleep disturbances can occur, even when your body has the opportunity to get some shut-eye during the day. 2 Instead of getting a full eight hours of sleep, which is what most people need, it’s typical for night shift workers to only take a long nap after their shift.

Working night shifts can also cause social and relational problems. Because many social events happen during the evening, people who work the shift miss out on important relationship-building opportunities. 3 When husbands or wives rarely see one another or rarely go to bed together, this will affect their communication and their marriage life.

4 Exhaustion, sleep problems, personal and relational issues and other health issues, over time, can lead to depression if not taken care of properly.

5 According to the National Sleep Foundation, you can avoid these problems by working with others during your shifts, taking naps during your shifts and setting up a support group with other employees to discuss the problems you’re facing.

A. Working night shifts can help us a lot.

B. So working the night shift will take an adjustment.

C. Doctor and nurses often work night shifts to care for their patients.

D. In the long run, this can be harmful to relationships, especially marriage.

E. What’s worse, depression is likely to occur with all of these factors.

F. Of course, you can do something to reduce the side effects of working night shifts.

G. Many people have trouble getting to sleep and staying asleep during daytime hours.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网