题目内容

The cultures of the East and the West really distinguish each other a lot. This is because the culture systems are two systems on the whole.

The of the eastern cultures is mainly from two countries: China and India. Both of the two cultures are gestated孕育 by . In China, the mother river is the Yellow River while the Indian one is the Hindu River. These two cultures were developed for several thousand years and formed their own . Then in Dang Dynasty of China, the Chinese culture went overseas to Japan, into the Japanese society and shaped the Japanese culture nowadays. Though a bit different from the Chinese one, it belongs to the same .

When the two mother rivers gave birth to the eastern culture, another famous culture was on the Mesopotamian Plain美索不达米亚平原 ---- the Mesopotamian Civilization. This civilization later on developed into the cultures of the Ancient Greece and Ancient Rome. And these two are well-known as the of the European culture. Like the Chinese culture, the European one also waters. When the colonists of England in America, their culture went with them over the Atlantic Ocean. So the American culture doesn't from the European one a lot.

At the same time, the difference of the language systems _ the cultural differences. In the East, most languages belong to the pictographic language while the Western languages are mostly based on the Latin system, for example, the one I’m using to write this paper.

Other factors like human race difference counts as well. But what’s more, as a result of the far distance and the steep险峻的areas between the East and West, the two cultures seldom until recent centuries. So they grew up totally in their own ways with almost no with the other.

1.A. connectedB. separateC. ancientD. remote

2.A. preservationB. developmentC. resourceD. origin

3.A. coastsB. lakesC. riversD. mountains

4.A. stylesB. habitsC. waysD. means

5.A. hurriedlyB. graduallyC. unfortunatelyD. suddenly

6.A. madeB. crashedC. mixedD. applied

7.A. cultureB. nationC. influenceD. system

8.A. brought upB. brought outC. brought aboutD. brought along

9.A. bottomB. keyC. baseD. basement

10.A. crossedB. drunkC. swamD. dived

11.A. touched down B. put downC. got downD. settled down

12.A. evolveB. judgeC. distinguishD. rise

13.A. adds to B. results toC. turns toD. takes to

14.A. approachedB. contacted C. involved D. communicated

15.A. impact B. differenceC. connection D. familiarity

 

1.B

2.D

3.C

4.A

5.B

6.C

7.D

8.A

9.C

10.A

11.D

12.C

13.A

14.D

15.C

【解析】

试题分析:文章大意:本文是一篇说明文。文章主要介绍东西方文化的起源、发展和它们之间的差异性。

1.考查形容词。A. connected联系的;B. separate分离的;C. ancient古代的;D. remote遥远的。根据前一句The cultures of the East and the West really distinguish each other a lot.可知这是因为两个文化系统是分离的。故选B。

2.A. preservation保存;B. development发展;C. resource资源;D. origin起源。根据常识可知,东方文化来源于两个国家。故选D。

3.根据下文“...the mother river is the Yellow River...”和“...the Hindu River.”可知两国文化都是为河流所孕育。故选C。

4.考查名词。A. styles风格;B. habits习惯;C. ways道路;D. means方法,手段。这两种文化发展了几年前,有各自的风格。故选A。

5.考查副词。A. hurriedly匆忙地; B. slowly慢地;C. unfortunately不幸地;D. suddenly突然地。在唐朝中国的文化慢慢的到了海外的日本。故选B。

6.考查动词。A. made制作;B. crashed碰撞;C. mixed混合;D. applied应用。和日本的社会相融合,形成现在的日本文化。故选C。

7.考查名词。 A. culture文化;B. nation国家;C. influence影响;D. system系统。虽然它和中国的文化不同,但是是一个体系的。故选D。

8.考查词组。A. brought up养育,出现;B. brought out显现;C. brought in引进;D. brought along带来。另外一个文化在米达米亚平原出现。故选A。

9.A. bottom根底部;B. key关键;C. base基础;D. basement根基。这两种文化做为欧洲的文化基础而著名。故选C。

10.考查动词: A. crossed穿过;B. drunk喝;C. swam游泳;D. dived潜水。象中国文明一样,欧洲的文明也穿越了水域。故选A。

11.考查词组:A. touched down降落,着陆;B. put down记下;C. got down下来;D. settled down安顿下来,定居。当欧洲殖民者在美洲定居下来。故选D。

12.考查动词。A. evolve进化;B. judge判断;C. distinguish区分,使著名;D. rise升起。所以美洲的文化和欧洲的文化没有多大区别。故选C。

13.考查短语辨析。A. adds to增加;B. results to无此短语;C. turns to求助,转向;D. takes to带……去,语言系统的不同也增加了文化差异。故选A。

14.考查动词。A. approached靠近;B. contacted联系;C. involved卷入;D. communicated交流。此处指两种文化的交流(communicate)。故选D。

15.考查名词。A. impact影响;B. difference区别;C. connection联系;D. familiarity熟悉,它们完全自己发展没有相互的干扰。故选C。

考点:考查说明文

练习册系列答案
相关题目

Towards the end of Middle English, a sudden change in pronunciation started, with vowels being pronounced shorter and shorter. From the 16th century the British had contact with people from around the world. This means that many new words and phrases entered the language. The invention of printing also meant that there was a common language in print. Books became cheaper and more people learned to read. Spelling and grammar became fixed and the dialect (方言)of London became the standard. In 1604, the first English dictionary was published.

The numbers of words in Early Modern English and Late Modern English differ. Late Modern English has a lot more words because of two main factors: firstly, the Industrial Revolution created a need for new words; secondly, the British Empire covered one quarter of the earth’s surface, and the English language took in foreign words from many countries.

From around 1600, the English colonization(殖民地化)of North America resulted in the creation of American English. Some English pronunciation and words froze when they reached America. In some ways, American English is more like the English of Shakespeare than modern British English. Some expressions that the British call “ Americanisms” are in fact original (原先的)British expressions that were preserved (保存) in the colonies but were lost in Britain. Spanish also had an influence on American English, with words like canyon, ranch, stampede and vigilante being examples of Spanish words that entered English. French words and West African words also influenced American English.

Today, American English is the most influential(有影响力的). But there are many other kinds of English around the world, including Australian English, New Zealand English, Canadian English, South African English , Indian English and Caribbean English. They have differences.

1.What can we know from Paragraph 1?

A. The dialect of London became the standard in the year 1604.

B. Vowels were pronounced longer towards the end of Middle English

C. The first English dictionary was published in the early 17th century.

D. Many new words entered English because many people moved to Britain.

2.From Paragraph 2, we know that the Industrial Revolution __________.

A. required spelling and grammar to be fixed

B. required a greater number of English words

C. caused many old English words to be useless

D. led to the English colonization of North America.

3.The underlined word “froze” in Paragraph 3 shows that some English words in America___________.

A. became longer B. greatly changed C. a little changed D. stayed as they were

4.What will the paragraph following this passage most probably discuss?

A. The development of Modern English

B. How the English vocabulary became larger

C. Differences among the different kinds of English

D. Differences between Middle English and Modern English

 

Many people think of the brain as a mystery.They don’t know much about intelligence and how it works. When they do think about what intelligence is,many people believe that a person is born smart,average,or dumb—and stays that way in the whole life.But new research shows that the brain is more like a muscle—it changes and gets stronger when you use it.And scientists have been able to show just how the brain grows and gets stronger when you learn.

Everyone knows that when you lift weights,your muscles get bigger and you get stronger.A person who can’t lift 20 pounds when he/she starts exercising can get strong enough to lift 100 pounds after working out for a long time.That’s because the muscles become larger and stronger with exercise.And when you stop exercising,the muscles shrink and you get weaker.That’s why people say “Use it or lose it!”

But most people don’t know that when they practice and learn new things,parts of their brain change and get larger a lot like muscles do when they exercise.Inside the cortex (皮层) of the brain are billions of tiny nerve cells,called neurons.The nerve cells have branches connecting them to other cells in a complicated network.Communication between these brain cells is what allows us to think and solve problems.When you learn new things,these tiny connections in the brain actually multiply and get stronger.The more you challenge your mind to learn,the more your brain cells grow.Then,things that you once found very hard or even impossible to do—like speaking a foreign language or doing algebra (代数)—seem to become easy after learning them for a period of time.The result is a stronger,smarter brain.

Scientists started thinking that the human brain could develop and change when they studied animals’ brains.They found out that animals that lived in a challenging environment were more “perspicacious”—they were better at solving problems and learning new things.

1.According to the first paragraph,________.

A.the function of our brain is like that of the muscle

B.until now it’s impossible to explain the brain’s mystery

C.many people believe one’s intelligence is naturally determined

D.one’s brain grows stronger as the age increases

2.Training muscles is compared to________.

A.using the brain

B.connecting things in your brain

C.lifting weights

D.doing research about the brain

3.What does the underlined word “perspicacious” in the last paragraph probably mean?

A.Strong.B.Smart.

C.Popular.D.Active.

4.The following paragraph will most probably talk about________.

A.the differences between animals’ brains and humans’ brains

B.the relation between human brains and muscles

C.scientists’ findings about animals’ brains

D.how to make your brain smarter through self?development

 

Millions of Americans return from long-distance trips by air, but their luggage doesn’t always come home with them. Airline identification tags(标签) can come loose, and the bags go who-knows-where. And passengers leave all kinds of things on planes.

The airlines collect the items and, for 90 days, attempt to find their owners. They don’t keep them, since they’re not in the warehouse business. And by law, they cannot sell the bags, because the airlines might be tempted to deliberately misplace luggage.

So once insurance companies have paid for lost bags and their contents, and they no longer belong to passengers, a unique store in the little town of Scottsboro, Alabama, buys them. The “Unclaimed Baggage Center,” is so popular that the building, which is set up like a department store, is the number-one tourist attraction in all of Alabama. More than one million visitors stop in each year and take one of the store’s shopping carts on a hunt for treasures.

Each day, clerks bring out 7,000 new items, and veteran(老练的)shoppers rush to paw over them. You can find everything from precious jewels to hockey sticks, best-selling novels, leather jackets, tape recorders, surfboards, even half -used tubes of toothpaste.

The store’s own laundry washes or cleans all the clothes found in luggage, then sells them. The Unclaimed Baggage Center has found guns, illegal drugs and even a live rattlesnake.

The store has a little museum where some of its most unusual acquisitions(获得物) have been preserved. They include highland bagpipes, a burial mask from an Egyptian pharaoh's tomb, and a medieval suit of armor.

Statistics indicate that less than one-half of one percent of luggage checked on U.S. carriers is permanently lost and available to the store.

1. Paragraph1 shows that many passengers lose their luggage because______.

A. they are forgetful

B. they are in a hurry

C. there is no lost and found office in many airports

D. the owners of some luggage can’t be identified

2. The reason why the airlines cannot sell the bags is that ______.

A. they have to find the owners

B. they are likely to make a profit on the bags on purpose

C. some bags are expensive

D. they have to keep the bags as long as possible

3.The Unclaimed Baggage Center is very popular because______.

A. there's a large variety of goods.

B. all the things there are very cheap.

C. visitors may purchase something undervalued.

D. Visitors will enjoy some amusing activities there.

4.What can we infer from the passage?

A. A little museum will keep all the precious unclaimed baggage.

B. The percentage of passengers who lose their baggage for ever is small.

C. The things in the Unclaimed Baggage Center are articles for daily use.

D. People are not allowed to buy the illegal things in the store.

5.What is the main purpose of the passage?

A. To introduce how the unclaimed baggage in the airports is handled in America.

B. To introduce an attractive place to tourists.

C. To remind passengers of taking care of their baggage.

D. To advise the airlines to find the owners of the unclaimed baggage.

 

People aren’t walking any more---if they can figure out a way to avoid it..

I felt superior about this matter until the other day I took my car to mail a small parcel. The journey is a matter of 281 steps. But I used the car. And I wasn’t in any hurry, either. I had merely become one more victim of a national sickness: motorosis.

It is an illness to which I had thought myself immune, for I was bred in the tradition of going to places on my own two legs. At that time, we regarded 25 miles as good day’s walk and the ability to cover such a distance in ten hours as sign of strength and skill. It did not occur to us that walking was a hardship. And the effect was lasting. When I was 45 years old I raced –and beat—a teenage football player the 168 steps up the Stature of Liberty.

Such enterprises today are regarded by many middle-aged persons as bad for the heart. But a well-known British physician, Sir Adolphe Abrahams, pointed out recently that hearts and bodies need proper exercise. A person who avoids exercise is more likely to have illnesses than one who exercises regularly. And walking is an ideal form of exercise--- the most familiar and natural of all.

It was Henry Thoreau who showed mankind the richness of going on foot. The man walking can learn the trees, flower, insects, birds and animals, the significance of seasons, the very feel of himself as a living creature in a living world. He cannot learn in a car.

The car is a convenient means of transport, but we have made it our way of life. Many people don’t dare to approach Nature any more; to them the world they were born to enjoy is all threat. To them security is a steel river thundering on a concrete road. And much of their thinking takes place while waiting for the traffic light to turn green.

I say that the green of forests is the mind’s best light. And none but the man on foot can evaluate what is basic and everlasting.

1.What is the national sickness?

A. Walking too much

B. Traveling too much

C. Driving cars too much

D. Climbing stairs too much.

2.What was life like when the author was young?

A. People usually went around on foot.

B. people often walked 25 miles a day

C. People used to climb the Statue of Liberty.

D. people considered a ten-hour walk as a hardship.

3.The author mentions Henry Thoreau to prove that________.

A. middle-aged people like getting back to nature

B. walking in nature helps enrich one’s mind

C. people need regular exercise to keep fit

D. going on foot prevents heart disease

4.What is compared to “a steel river” in Paragraph 6?

A. A queue of carsB. A ray of traffic light

C. A flash of lightningD. A stream of people

5.What is the author’s intention of writing this passage?

A. To tell people to reflect more on life.

B. To recommend people to give up driving

C. To advise people to do outdoor activities

D. To encourage people to return to walking

 

 

A.Lion King

It’s a story of nature, love and friendship, all of which appear in one African adventure. See the young lion cub Simba grow up and overcome all the difficulties in order to become king of the jungle.

B. Little Mermaid

Adapted from Anderson’s fairy tale, Little Mermaid takes you into a deep-sea adventure, to see how Ariel sells her beautiful tail and voice for two legs to see her dream prince on land.

C. Jersey Boys

Jersey Boys is a Broadway classic that features four young men going out by themselves who finally rise up to become movie stars. Come and see more about the struggles and successes of these four young men.

D. Mary Poppins

It is a story of a magic nanny who comes flying in with her umbrella to work for a rather unhappy family with the most naughty kids and shows them what life is all about. Mary Poppins and the Bands family face some challenges and amusing moments.

E. Mama Mia

Mamma Mia is about Sophie’s wedding. It is a great combination of life lessons and laughter. Throw yourself in an 80’s disco theme and Mamma Mia will leave you singing and dancing out of the theater.

F. Stomp (the name of a band)

Come and enjoy a high-energy percussive symphony, coupled with dance, and played entirely on unusual instruments, such as buckets, brooms and sticks. Music is made through the use of everyday objects in a non-traditional way.

下面是观众的介绍,请把观众的介绍和适合他们的节目信息匹配起来。

1.Todd is a DJ in college. In everyone’s mind, he does it quite well. He can always find the proper music to satisfy students’ needs. But secretly Todd always wants to find a new and special way to create music. He hates all kinds of tradition.

2.Friday finally comes. After a whole week of work, Brian just wants to relax, and have some entertainment that can make him laugh. He likes the music in the 80’s and the story of love and marriage, from which he can learn lessons.

3.Ann is a quiet girl. Her most enjoyable moment is when her dad reads her fairy tales. Dad bought her a lot of books. But her favorite is Anderson’s. A lot of stories are sad, making her shed tears. But she loves them. They are so beautiful.

4.Dan is a big fan of animals. He always asks his mom to buy him all kinds of animal books, CDs and Discovery programs or other animal films. This time his mom wants to take him to the theater to see a play, from which Dan can learn to be strong.

5.Tim and Tom are twins. They are famous “bad” brothers in their class and a headache to their mom. Someone suggests that making peer(同龄人)examples for them may be helpful, like in the movies, dramas and so on.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网