题目内容

(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

1. You can find it on buildings, sidewalks, street signs and trash cans from Tokyo to Paris, from Moscow to Cape Town. Street art has become a global culture. Even art museums and galleries are collecting the works of street artists.

Street art started very secretly because it was illegal to paint on public and private property without permission. 2. Some think it is a crime and others think it is a very beautiful new form of culture. Art experts say that the street art movement began in New York in the 1960s. Young adults painted words and other images on the walls and trains. This colourful style of writing became known as graffiti(涂鸦), whose art showed that young people wanted to rebel against society.

Street artists do their work for different reasons. 3. They choose street art because it is closer to the people. Some artists try to express their political opinion in their works. Others like to do things that are not allowed and hope they can’t be caught. Advertising companies also use street art in their ads because it gives people the impressions of youth and energy.

4. Artists can show their pictures to people all over the world. Many people, however, say that seeing a picture on the Internet is never as good as seeing it alive.

5. There, it will continue to change and grow.

A. Street art used to be illegal, but now has become popular.

B. In today’s world, the Internet has a big influence on street art.

C. People often have different opinions about street art.

D. The street art movement lives with the energy and life of a big city.

E. With the development of science and technology, different art styles come into the Internet.

F. Street art, a very popular form of art spreads quickly all over the world.

G. Some of them do not like artists who make so much money in galleries and museums.

 

1.F

2.C

3.G

4.B

5.D

【解析】

试题分析:文章介绍了街边艺术,有人喜欢,有人反对

1.F 根据Street art has become a global culture. Even art museums and galleries are collecting the works of street artists. 可知这里想说街边艺术,一种非常流行的艺术形式,已经蔓延到了全世界,故选F

2.C 根据下句Some think it is a crime and others think it is a very beautiful new form of culture.说明人们对这样的街头艺术有不同的看法,故C项正确。

3.G 根据They choose street art because it is closer to the people.可知这里想说他们中的一些人不喜欢在画廊和博物馆挣钱的街边艺术家。故选G。

4.B 根据Artists can show their pictures to people all over the world. Many people, however, say that seeing a picture on the Internet is never as good as seeing it alive. 可知在今天的世界,网络对街边艺术有很大的影响,故选B。

5.D 根据There, it will continue to change and grow.可知这里想说街边艺术随着城市的生活而发展。故选D

考点:日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关题目

My son was a second-grader. He went to school by bus every day. He was the first student on in the morning, as we were farthest from school, and the last student off in the evening. I was a teacher myself and it was a comfort to realize the school staff (职员) were all working as hard as I was to provide a safe learning environment.

One day I came home from work and waited for my son to get home for a long time. Then I called the school. “Perhaps he’s just a bit late,” said the secretary. “I will call the driver to see if those children are home.” A few minutes later, I answered the phone to hear that the other students were home. Then I called his friends’ parents, to see if perhaps he had gotten off at their stop to play. The answers were all “No.”

By that time, it was dark and I was scared. My home was in the mountain areas, and it was said that a wolf had come up somewhere. My husband wasn’t at home, so I forced myself to calm down and decided to go out to look for him. I was about to go out when the telephone rang; it was from the driver. “He’s okay,” I heard. “He was asleep on the seats in the back, under a couple of jackets. Since it’s dark, can he spend the night with my family?”

I was relieved and agreed. Since my son had a great adventure, the school started giving a copy of the list to the driver, so he could check off the children’s names when they got off the bus. I think highly of the school for taking the cautionary (警戒的) step ahead; it is a sign of their concern for students, parents, and staff.

1.From Paragraph 1 we learn that ________.

A. the author’s son went home by bus every after-noon

B. the author’s son came to school earlier than other students

C. the author’s home was farther than that of any other student

D. the author was a teacher in her son’s primary school

2.At first the secretary thought ________.

A. the author’s son was still at school

B. the school bus would arrive in a while

C. the author’s son was at his friend’s home

D. there might be something wrong with the school bus

3.The author’s son probably spent the night _________.

A. in the bus B. at his own home

C. at the driver’s home D. in the secretary’s office

4.The author wrote the text to ________.

A. praise the school for its quick action

B. thank the bus driver for his kindness

C. complain about the secretary of the school

D. show her concern for kids safety

 

It was Mother’s Day. A man stopped his car at a flower shop to order some flowers. He wanted the shopkeeper to send the flowers to his mother, who lived two hundred miles away.

As he got out of his car, he found a young girl sitting on the road crying. He asked her what was wrong and she replied, “I want to buy a red rose for my mother, but I only have seventy-five cents. A rose costs two dollars.” The man smiled and said, “Come into the shop with me, and I will buy you a rose.”

He bought the little girl her rose and ordered his own mother’s flowers. As they were leaving, he offered to dive the girl home. She said, “Yes, please! You can take me to my mother.” She brought him to a cemetery (墓地), where she placed the rose on the grave.

The man was moved. He returned to the flower shop, picked up the flowers he had ordered, and drove two hundred miles to his mother’s house.

1.The man went to shop to ______________ .

A. have a rest B. help the little girl

C. buy some food D. order some flowers

2.The man’s mother lived _______ away from him.

A. 2 kilometers B. 75 miles

C. 200 miles D.200 kilometers

3.The girl was crying on the road because________________ .

A. she was hungry

B. she got injured

C. she couldn’t afford (买得起) a rose

D. she couldn’t find her way home

4.After the man bought the girl a rose, they went to_______ together.

A. a cemetery

B. his shop

C. the girl’s home

D. his mother’s house

5.We can learn from the passage that __________.

A. the girl loved flowers very much

B. the girl loved her mother very much

C. the shopkeeper sent the flowers to the man’s mother

D. the man drove to his mother’s house to look after her

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网