题目内容
How many men do housework? Recently a European Commission tried to find out people’s ideas and reactions to the women’s movement. As part of their survey (调查), they asked many men and women the question, “Who does the housework?” The men answered very differently from the women!
The housework they asked people about were: preparing meals, washing dishes, cleaning the house and babysitting. 48% of British husbands said they did these things. 37% of Danish men helped in the house. But only 15% of Italian men said they did the housework, many of them said they never helped at all!
But there was an interesting point of view from the wives. According to British wives, only 38% of their husbands helped in the house. And Italian wives said that their husbands hardly ever helped. The Italian and British men did not tell the truth! The Commission found that Danish men were the most trustful husbands; their answers were the same as their wives’ answers.
Do the men you know help in the house? Do you think the survey gives a true picture in your experience? Write and tell us what you think.
1.The survey was carried out in ______.
A. Britain B. Europe C. Denmark D. Italy
2.The subject for the survey is ______.
A. how many boys do the housework
B. who are more diligent(勤劳), wives or husbands
C. how many women do the housework
D. who does the housework at home
3.From the passage we can see that ______.
A. there were more husbands who did the housework than wives
B. husbands did half of the housework all the time
C. there were more wives who did the housework than husbands
D. wives did all the housework at home
4.More ______ husbands help in the house than ______ husbands.
A. British; Danish B. Italian; Danish C. Danish; British D. Italian; British
1.B
2.D
3.C
4.A
【解析】
试题分析:通过调查有多少男性做家务活,结果却发现那些丈夫的回答和妻子的回答并不一致。对比丈夫和妻子的回答发现英国和意大利的男性不那么诚实,而丹麦的男性关于做家务的回答就可信的多。
1. 细节题。根据第一段Recently a European Commission tried to find out people’s ideas and reactions to the women’s movement. 可知这个调查在欧洲开展的。故选B。
2. 细节题。根据第一段 As part of their survey (调查), they asked many men and women the question, “Who does the housework?” 可知调查的主题是“家里谁做家务”。故选D。
3. 细节题。根据第三段According to British wives, only 38% of their husbands helped in the house. And Italian wives said that their husbands hardly ever helped.可知根据妻子们的回答,最多也就38%的男性会帮助做家务,所以妻子干家务活更多些。故选C。
4. 细节题。根据第二段和第三段37% of Danish men helped in the house.和According to British wives, only 38% of their husbands helped in the house. And Italian wives said that their husbands hardly ever helped. 可知丹麦大约有37%的男性会帮助妻子做家务,38%的美国男性会帮助妻子做家务。故选A。
考点:考查说明类短文阅读
假如你是某英文报刊的通讯员,请根据以下表格以 “A Big Forest Fire” 为题,写一篇简单报道,并发表你的看法。
时间和地点 | 10月底,美国西北部 |
火灾原因 | 一青年工人在林中吸烟 |
持续时间 | 3个多星期 |
参加救火人员 | 数千名消防队员及当地村民 |
伤亡人数 | 9人死亡,约80人受伤 |
经济损失 | 至少2000万美元 |
影响 | 震惊全国 |
词数:120词左右
参考词汇:经济损失 economic losses; 消防队员 firefighter