题目内容
As we drove along, my spirits went up again, and I turned, with pleasure, to the thought of the new life which I was entering. But though it was not far past the middle of September, the heavy clouds and strong north-easterly wind combined to make the day extremely cold; and the journey seemed a very long one, so that it was nearly one o’clock before we reached the place of our destination. Yet when we entered the gateway, my heart failed me, and I wished it were a mile or two farther off. For the first time in my life I must stand alone: there was no retreating now. I must enter that house, and introduce myself among its strange people. But how was it to be done? True, I was
near nineteen; but, thanks to the protecting care of my mother and sister, I well knew that many a girl of fifteen, or under, was gifted with a more womanly address, and greater ease and self-possession, than I was. Yet, anyway, I would do very well, after all; and the children, of course, I should soon be at ease with them.
“Be calm, be calm, whatever happens,” I said within myself; and truly I was so fully absorbed in steadying my nerves and keeping down the rebellious beat of my heart that when I was admitted into the hall and into the presence of Mrs. Bloomfield, I almost forgot to answer her polite greeting; and it afterwards struck me that the little I did say was spoken in the tone of one half-dead or half-asleep.
With due politeness, however, she showed me my bedroom, and left me there to take a little refreshment for a little while and led me into the dining-room. Some beefsteaks and potatoes were set before me; and while I dined upon these, she sat opposite, watching me (as I thought) and trying to keep something like a conversation— consisting chiefly of commonplace remarks. In fact, my attention was almost wholly absorbed in my dinner: not from appetite, but from the toughness of the beefsteaks, and the numbness of my hands.
“I have had so little time to attend to their education myself, but I think they are clever children, and very willing to learn, especially the little boy; he is, I think, the flower of the flock— a generous, noble-spirited boy, one to be led, but not driven, and remarkable for always speaking the truth.” “His sister Mary Ann will require watching,” continued she, “but she is a very good girl on the whole, though I wish her to be kept out of the nursery as much as possible, as she is now almost six years old, and might acquire bad habits from the nurses. I have ordered her bed to be placed in your room, and if you will be so kind as to look after her washing and dressing, and take charge of her clothes, she needs to have nothing further to do with the nursery maid.”
I replied I was quite willing to do so; and at that moment the children entered the room. Tom Bloomfield was a well-grown boy of seven. Mary was a tall girl, for her age of six, somewhat dark like her mother. The second sister was Fanny, a very pretty little girl, looking little younger than Mary. The remaining one was Harriet, a little broad, fat, merry, playful thing of scarcely two, whom I had more desire for than all the rest — but with her I had nothing to do.
1.Which of the following statements best describes how the writer felt when she entered Mrs. Bloomfield’s home?
A. She was nervous, dissatisfied with her manners but still confident.
B. She was cold, hungry but eager to see all the children in the family.
C. She was frightened, nervous and regretful about her decision.
D. She was calm, confident and very happy with all the family.
2.What job would the writer take in Mrs Bloomfield’s home?
A. A nursery maid. B. A house cleaner. C. A home cook. D. A family teacher.
3.Which of the following was TRUE according to the passage?
A. The writer had some difficulty with her lunch because of the tough food and the cold.
B. The delicious food took the writer's attention away from Mrs. Bloomfield’s words.
C. All t
he children were well educated before the writer came to the family.
D. All the children in the family were looked after by Mrs Bloomfield herself.
4.From the passage, we can infer that _______.
A. Mrs Bloomfield would treat the writer kindly and help her a lot
B. The youngest girl Harriet would be the writer’s favorite student
C. the writer would take on more responsibilities than she should
D. Tom Bloomfield would be the cleverest of all the children
1.A
2.D
3.A
4.C
【解析】
试题分析: 在本文中作者描写了一个19岁的少女在去雇主家时的心理活动。即将要做几个孩子的家庭教师,她内心忐忑不安,甚至在进入大门后都紧张的忘了回答别人的问候,但是她还是成功地控制了自己的不安,充满自信地去迎接面对她的一切。
1.细节理解题。根据文章第二段作者的心理描写可以判断作者非常紧张,但是仍然很自信,故答案选A。
2.推理判断题。根据文章倒数第二段女主人的话“I have had so little time to attend to their education myself….判断作者来到这个家庭是为了教育孩子们,故答案选D。
3.细节理解题。从文章第三段In fact, my attention was almost wholly absorbed in my dinner: not from appetite, but from the toughness of the beefsteaks, and the numbness of my hands.可以判断作者感觉午饭很难吃,而且也因为冷而手失去知觉而发麻,故答案选A。
4.推理判断题。根据文章第一段中的描写But how was it to be done? True, I was
near nineteen; but, thanks to the protecting care of my mother and sister….和后文中女主人对她工作的布置安排可知在生活中一直受别人照顾的作者将承担很多的责任,故答案选C。
考点:考查故事类短文阅读。
中央号召创建节约型社会,可是许多校园内部浪费现象严重。请你在班会课上发表演讲,号召同学们从我做起,杜绝浪费。
注意:1.词数150左右;演讲的开头和结尾已写好,不记人总词数。
2.不要逐字逐条翻译,要组成一篇通顺连贯的短文。
浪费现象 | 危害 | 措施 |
1.水、电。 2.餐厅的食物。 3.其他(由考生自己添加) | 1.自身性格。 2.父母财政负担。 3.自然资源 | (内容由考生自己添加) |
Dear friends,
May I have your attention, please? Now I’d like to make a speech here.
With the improvement of living standard, there are a lot of waste on campus. For example the students
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_________
That’s all. Thank you!