题目内容
I’m Grace, 13 years old and in seventh grade in Florida. This school year has been normal. However, my family and I spent my sixth-grade year driving all over Europe, seeing amazing places, meeting all kinds of people, and getting closer as a family in the process.
When my family decided to move to Europe, we were excited . But we had a problem. We couldn’t find a vehicle that had enough space to work for our five-member family, so my dad decided he’d just made one. No matter where we were , our new home took some getting used to (花时间适应). I had to leave a lot of my stuff behind because so little of it would fit into my tiny new room. We had to be careful to save our water. And we were doing home school, which worked out great.
No matter what, I made sure to look out my window every morning , because the view was different every day — England, then France, Italy,Greece... each special in its own way. In country after country, we touched around and tried to pick up little bits of the local language, but that didn’t help us much. Luckily we kept finding people who knew some English. Everywhere we went , we saw the most amazing things. I love reading about places in my textbooks and then getting out of our vehicle to look right at them . I can’t pick a favourite spot, because whichever one we were at seemed to be the best at the time.
After our trip ended , we moved to Florida. But it makes me happy that my family had this great year-long experience together. I’m thankful for that.
1. Compared with the seventh-grade school year, Grace’s sixth-grade year was ____
A. normal B. painful
C. unusual D. successful
2.How did Grace and her family travel in Europe?
A. By car B.By taxi
C.By bike D.By plane
3. Grace had to throw away many of her things because________
A. her parents didn’t allow her to keep them
B. there was not enough room to keep them
C. she had other similar things
D. they were out of style
4. What can we learn from the last two paragraphs?
A.Grace likes Italy very much
B. Grace prefers travelling to reading
C. Grace can speak different language s well
D .Grace enjoyed the experience with her family
5. Which one of the following phrases can best describe the whole passage?
A.Getting along with my family
B. Looking out of my window
C.My new moving home
D.My life on the road
1.C
2.A
3.B
4.D
5.D
【解析】
试题分析:这篇文章讲述了作者和她的五口之家一起乘着自己家里的车游行欧洲的故事,通过描述在路上经历表达了作者对自己家庭的深厚情谊和浓浓的喜爱。
1.】细节分析题。从第一段中“However, my family and I spent my sixth-grade year driving all over Europe, seeing amazing places, meeting all kinds of people, and getting closer as a family in the process”.可以看出我的六年级时十分不寻常和丰富多彩的,故选C。
2.】细节分析题。从第一段中的“my family and I spent my sixth-grade year driving all over Europe和第二段中so my dad decided he’d just made one”可以推断出应该是乘车游欧洲,故选A。
3.】细节分析题。从第二段中的“ I had to leave a lot of my stuff behind because so little of it would fit into my tiny new room. ”可以看出是因为作者们的新家太小了,所以必须舍弃一些东西。故选B。
4. I can’t pick a favourite spot, because whichever one we were at seemed to be the best at the time.After our trip ended , we moved to Florida. But it makes me happy that my family had this great year-long experience together. I’m thankful for that.”可以看出作者十分享受和家人在一起的时光。故选D。
5.
考点:考查记叙文阅读。
![]()
| Antz is a movie that shows young kids how to work as a team. It shows however small a part they may have, what matters most is the team outcome of that small-small effort they all put to make things happen. It tells them never ever to give up the dream and never ever to accept failure. It tells about an ant that is never known by its size but by its team. | |
| Forrest Gump tells a story of a boy who stands for friends and has a strong will power. He never throws his life for chance but makes the best out of it. This story will make your kids feel sure about themselves and their abilities, making them brave enough to stand up to any challenges. | |
| Lion King is an American animated (动画的)musical adventure film produced by Wall Disney Feature Animation. The movie will show your kids the importance of having friends in one’s life. | |
| Dumbo will give your child wings to imagine without any boundaries. He doesn’t have to be logical every time. He has to understand that it’s the mental strength rather than the physical strength that brings out the best out of everything. Free for parents who come to see the film with their child. | |
? | As a parent we are always caring about our kids but sometimes it’s not helpful for their growth. Finding Nemo, an animated film produced by Walt Disney Feature Animation, shows us how to teach them to overcome their fear by trying things,failing and bouncing back again for the /ry. | |
| The director brings out the best of the characters in the movie Toy Story. The movie portrays the emotions of the toys. How beautifully the emotions like friendship,togetherness ,leadership,love,care and so on have turned up in this movie! | |
1.According to the text, the film Forrest Gump is aimed at improving the viewers’ _____.
A. teamwork B. self-confidence
C. Imagination D. friendship
2.How much do they have to pay if eight-year-old Jason goes to see the film Dumbo with his parents?
A. $ 10. B. $ 20. C. $ 30. D. $ 45.
3.Who are the main target audience of the movies mentioned in the text?
A. Parents. B. Teachers.
C. Children. D. Clerks.
4.What emotions have appeared in the film Toy Story EXCEPT__________?
A. friendship B. Love
C. leadership D. Generosity