题目内容
Ottawa is the capital of Canada. It is the second largest city in Ontario and the fourth largest city in the country.
The Centre Block is the main building on Parliament Hill (国会山). It is also the location of several ceremonial spaces, such as the Hall of Honor and the Memorial Chamber. The present Centre Block is the second iteration of the building,after the first was destroyed by fire in 1916,and it is one of the most recognizable buildings in Canada.
Downtown Ottawa is the commercial and economic centre of the city. Most of the buildings are office towers. While most of Ottawa’s high tech industry is based elsewhere, it has a significant presence in the downtown core. The downtown also contains a number of apartments, hotels, and the older single family homes
and townhouses along its edges.
The National Gallery of Canada is one of Canada’s premier art galleries. The Gallery has a large and varied collection of paintings, drawings, sculpture and photographs. Although its focus is on Canadian art, it also holds works by some noted American and European artists.
The Rideau Canal is the oldest continuously operated canal system in North America. At the very beginning,the purpose of the Rideau Canal was military, as it was intended to provide a secure supply and communication route between Montreal and the British naval base in Kingston. It remains in use today primarily for pleasure boating, with most of its original structures undamaged. The locks on the system open for navigation in mid-May and close in mid-October.
1.The underlined word "iteration" in the 2nd paragraph probably means _____.
A. repair B. design C. copy D. landmark
2.In the core of Downtown Ottawa, we could see _____.
A. a large number of tall towers
B. head offices of Ottawa’s high tech industry
C. a number of apartments and hotels
D. the older single family homes and townhouses
3.Collections in the National Gallery of Canada are mainly _____.
A. paintings and drawings B. sculpture and photographs
C. works by Canadian artists D. artwork by Americans and European
4.Which of the following is true about the Rideau Canal? _____.
A. It is the oldest canal system in North America
B. It was originally for the military purpose
C. The original structures remain never changed
D. People can only go boating from May to October
1.C
2.B
3.C
4.B
【解析】
试题分析:文章描写了加拿大渥太华著名的几处地方,并分别对这几处地方进行详细的说明。
1.
2.
3.
4.
考点:考查广告布告类短文
从南京“彭宇案”开始,社会就陷入“助人恐惧”中,最近,你们班就“是否应该帮助陌生人”展开了讨论,同学们就这一话题意见不一,你的看法如何?你认为怎样才能让爱心回归社会,建立人与人之间的信任?请根据讨论结果,以“Should We Help Strangers?” 为题写一篇短文
| 原因 |
赞成 | 帮助他人是美德……; 帮助他人就是帮助自己……; …… |
反对 | 怕陷入麻烦,甚至危险; 怕被误解; …… |
你的观点?(至少两点) | |
注意: 1.词数120左右; 2.开头已写好,不计入总词数;3.覆盖所有要点,适当发挥;
参考词汇: 美德 virtue
Should We Help Strangers?
We used to appreciate those who like to help strangers. But nowadays people tend to be very cautious of helping strangers. Recently our class had a discussion about whether we should help strangers._______________