题目内容
In the last few years the popularity of eBooks has exploded. The advantages are clear: You can carry as many hooks with you as you want. You can simply download ever7 book you like and instantly start reading instead of having to wait for the book to arrive by mail.
However, one thing hadn't changed. If you wanted to rent a book you were still forced to use hardcopy hooks. Until now that is. Amazon. com recently announced the start of a new program where you can rent eBooks.
Where to rent eBooks?
As mentioned before, Amazon. com is the first and currently the only retailer (零售商) that has a program in place for renting eBooks. Luckily, Amazon is the largest online retailer in the
world and their eBook assortment (分类) is massive. They are also the producer of the Kindle, the most popular eReader, which means you can be sure that the eBooks you rent will work.
You can currently only rent eTextbooks. But this is likely to change as soon as the word gets out
that you can save money by renting eBooks.
Why rent eBooks at Amazon?
~ Save money: Save up t0 80% of the normal price of the eBook.
~ Decide how long you rent: From 30 days t0 360 days, you decide how long you want it. You
can extend the time by as little as a day. Or simply buy the eBook if you want to keep it after all.
~ Use any device: If you rent an eBook from Amazon, you can read it on your PC, Mac, iPad, iPhone, Android device, Windows Phone 7. Blackberry. or Kindle. .
~ Keep your notes: Do you like to keep annotations (注释) and highlights in your eBooks? Don't worry. You can always revisit your notes and highlights through Amazon. com.
How to rent eBooks?
Simply search for the eBook you want to rent on Amazon. com and select the "Rent eBooks" option. After that, a new page will open where you can select how long you’d like to rent the eBook. You can read eBooks for a period of 30 t0 360 days.
You decide how long you need the eBook. 1f you later find out you need it for longer. you can simply extend the time. Or buy it for the normal price whenever you want.
Once you've chosen the Lime you want to rent the eBook, you simply go to checkout. Or you can use the "Rent now" button.
1.According to the passage, _
A. eBooks will be changed into other types by Amazon. com
B. eBooks will replace hardcover hooks in the next few years
C. readers get a discount of at least 20% of the normal price
D. readers are able to rent eBooks only at Amazon. com now
2.To rent an eBook online, which of the following goes last?
A. open a new page
B. select the "Rent eBooks" option
C. choose a rental date
D. press "Rent now" button
3.The main purpose of the passage is to _ .
A. inform and explain
B. discuss and assess
C. compare and evaluate
D. describe and argue
1.D
2.D
3.A
【解析】
试题分析:人们都在网上阅读过电子书籍,但是从来没想到电子书籍也可以在网上租到。最近亚马逊网推出了网上租书业务。在本文中作者主要介绍了如何在网上租电子书籍,包括为什么要租,去哪儿租,如何租等相关信息。
1. 细节理解题。根据文章第二段内容Amazon. com recently announced the start of a new program where you can rent eBooks可知人们想租书只能去租纸质书,而直到最近亚马逊才宣布了租赁电子书籍的开始,选D。
2.细节理解题。根据文章末段内容you simply go to checkout. Or you can use the "Rent now" button.可知当在亚马逊网上租电子书籍的时候,最后的步骤是点击确定“Rent now”按钮,选D。
3.推理判断题。本文主要介绍了如何在网上租电子书籍,包括为什么要租,去哪儿租,如何租等信息,由此判断作者只是为了向读者说明网上租书这一新兴事物,故答案选A。
考点:考查社会文化类短文阅读