题目内容
【题目】 To joke around is to have fun with someone. To fool someone is to try to make them believe something that is not true. 【1】
April 1st is known as the day to fool people with practical jokes, pranks or harmless tricks. 【2】 Some say April Fools' Day began as one big mistake.
Many centuries ago, people in the Western world used the Julian calendar. 【3】 However, when people began using the Gregorian calendar, the New Year was moved to January 1st. Those who forgot the change and tried to celebrate New Year's Day on the wrong date were teased and called 'April fools'. This is just one of the many theories behind the origin of April Fools' Day. 【4】
The fool is a common character in art, music and literature. William Shakespeare is famous for his fools. And fools make for great pop songs. Fools are found in many words, expressions and proverbs. To be foolhardy means to do something that are too dangerous or risky. For example, it is foolhardy to hike up a mountain during a heavy snowstorm. If something is foolproof, it is planned or made so well that nothing could go wrong. 【5】
'Look, I don't want to get into trouble. This plan of yours sounds risky. '
'My plan is foolproof. Nothing will go wrong as long as you do exactly as I say. '
A.Not even a fool could mess it up.
B.And that is the purpose of April Fools' Day.
C.They celebrated the New Year on April 1st.
D.Even a smart person can be a fool at times.
E.But the tradition remains the same—to fool someone.
F.Fools also find themselves in many proverbs.
G.But how did this tradition begin?
【答案】
【1】B
【2】G
【3】C
【4】E
【5】A
【解析】
这是一篇说明文。文章介绍了愚人节的由来,以及不变的宗旨“愚弄人”。
【1】上文To fool someone is to try to make them believe something that is not true.(愚弄某人就是尽力让他们相信某事不是真的)与B. And that is the purpose of April Fools' Day.(这就是愚人节的目的)承接自然,选项中的that就指代上文提到的内容,故选B项。
【2】下文Some say April Fools' Day began as one big mistake.(有人说愚人节始于一个巨大的错误)G. But how did this tradition begin?(但,这个传统是如何开始的呢)承接自然,下文回答了选项中所提的问题,故选G项
【3】上文Many centuries ago, people in the Western world used the Julian calendar.(几个世纪以前,西方世界的人使用罗马儒略历)与C. They celebrated the New Year on April 1st.(他们在4月1日庆祝新年)承接自然,选项中的they就指代上文提到的people in the Western world,故选C项。
【4】上文This is just one of the many theories behind the origin of April Fools' Day.(这只是众多关于愚人节起源的理论之一)与E. But the tradition remains the same—to fool someone.(但,愚弄人的传统是不变的)承接自然,上下文构成明显的转折关系,故选E项。
【5】上文If something is foolproof, it is planned or made so well that nothing could go wrong.(如果某件事是万无一失的,那就是计划得很好、做得很好)与A. Not even a fool could mess it up.(连傻瓜都不会把它弄糟)承接自然,上下文构成递进关系,选项中的it就代指前文中的something,故选A项。