题目内容

【题目】

Company Names That Have Secret Meanings

Co-founder Larry Page was at a brainstorming session at Stanford for a new massive data indexing website. Someone suggested “googolplex”—one of the largest describable NUMBERS. Page shortened it to “googol.” When he later checked for the availability of the domain name, he made a mistake and typed in “google” instead. But he liked the name and registered it for himself and co-founder Sergey Brin.

This luxury car maker combined elements from the Ford and Oldsmobile companies when it was started in 1902 and later became known for its innovation and high quality. The company was named for the French explorer Antoine Laumet de la Mothe Cadillac, who founded the city of Detroit in 1701.

Company co-founder Gordon Bowker has said that while brainstorming names, someone brought out a map that featured the old mining town of Starbo. That may have led him to think of Starbuck, the first mate in Herman Melville’s famous novel, Moby Dick. Not only the company name but also the origin of its logo has aroused great curiosity.

The inventor of Rolex, Hans Wilsdorf, was looking to make an elegant, yet precise, wristwatch. He wanted a name that was easy to say, worked in different languages, and looked good on the watches. He settled on Rolex in 1908.

1Which company name has a close relationship with literature?

A. Google. B. Cadillac.

C. Starbucks. D. Rolex.

2Which of the following statements is True?

A. Google was adopted because “googol” was not available then.

B. Cadillac was named after the founding father of the company.

C. Starbucks was used due to the co-founder’s love for his town.

D. Hans Wilsdorf intended Rolex to be universally accepted.

【答案】

1 C

2 D

【解析】

本文是说明文。介绍了四家公司名字背后蕴藏的故事。

1推理判断题。根据原文中That may have led him to think of Starbuck, the first mate in Herman Melville’s famous novel, Moby Dick.星巴克联合创始人由小镇名Starbo,联想到了Herman Melville的《白鲸》可得知答案为C。

2推理判断题。由原文“He wanted a name that was easy to say, worked in different languages, and looked good on the watches.”可推断,他想要一个他想要一个容易说的名字,一个被普遍接受的名字,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Hungary’s capital sparkles(闪耀)in winter and it’s a great place to see in the New Year. There’s festive cheer on tap, with concerts, folk dancing and stalls selling wine or fruit brandy and traditional chimney cake outsides. New Year’s Eve is celebrated with fireworks over the Danube(多瑙河), and it’s worth booking one of the many river cruises(巡游)with dinner and DJs (free and open 24/7, but likely to be crowded).

A four-night trip with Travel Republic costs 449 for a family (2 adults with 1 child under 6), departing Stansted on 28 December with Ryanair, with B&B accommodation at the central Atrium Budapest Hotel.

For a slightly more cerebral(理智的)New Year’s Eve, Stockholm is a smart choice. The main celebration is at Skansen, Sweden’s oldest open-air museum. Enterainment starts at 8 p.m. with singing and dancing, and peaks with a recitation of the poem Ring Out. Evening tickets are l4 for adults (children under 6 go free), or there are new day and evening combination tickets (l6 adult/5 child). On New Year’s Day, early birds can try an introduction to ice skating (8 a.m. daily, 139).

Book it Ryanair, Norwegian and SAS fly to Stockholm from several UK airports.

The land of fire and ice lives up to its name on New Year’s Eve, when about 90 bonfires(篝火)are lit across the country. Some bonfires are accompanied by Icelandic singing; most start about 8 p.m. and finish by 10 p.m., which can be a good time to see the northern lights. After the fires, everyone goes home to watch ramótaskaup, a TV show that has been running on 31 December since 1966. But that doesn’t mean the party is over just before midnight, they all come back out to let off an astonishing amount of fireworks, with profits going to Icelandic Search and Rescue Association, which does life-saving work, and is run by volunteers and is a cause close to most Icelanders’ hearts.

Book it Wow Air and Wizz Air, easyJet and Icelandair fly to Reykjavik from several UK cities.

1According to the passage, when travelling to one of the three cities on New Year’s Eve, you can ________.

A. have a free but maybe uncomfortable cruise along the Danube

B. go ice skating with your close friends in Stockholm

C. light the bonfires in Iceland and join in Icelandic singing

D. watch ramótaskaup and be a volunteer to let off fireworks

2If an English couple with a child aged 5 want to celebrate the new year by enjoying poems, how much will they pay at least?

A. 14. B. 21. C. 28. D. 37.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网