题目内容
How can we all get more laughter into our lives? Here is what the experts suggest:
1. . Nancy Alguire, a teacher in Clifton Park, N. Y., was once painfully shy and had a hard time laughing. Then she married a circus clown (小丑). “I became interested in the clowns,” she recalls “One day I put on a costume and paint my face. That afternoon my whole life changed. I learned to laugh and enjoy life in a way I had never done before.” 2. To this day, she still makes it a rule to be with people who enjoy life and laughing.
3. It doesn’t take you too much time and can be easy. Collect favorite cartoons and jokes. Also, keep a paper for writing down humor you find in everyday life. “Good ideas come and go fast, you have to capture them quickly or they are gone,” says Virginia Tooper.
Laugh when you need it most. “ 4. ” says comedian Bill Cosby. “And once you find laughter, no matter how painful your situation might be, you can survive it,” he insists.
Gray Alan, a sociology professor at the University of Minnesota, claims that laughter is a skill we can all gain--because it comes naturally. 5. . Just remember: we are just here for a period, so get a few laughs.
A. You can soften the worst blows through humor.
B. Mix with people who laugh.
C. Practise the art of laughing.
D. Keep a laughter file.
E. He who laughs last laughs best.
F. But it’s also something that has to be developed.
G. People’s joy can affect those around them.
1.B
2.G
3.D
4.A
5.F
【解析】
试题分析:怎样才能让生活充满欢笑呢?以下是专家给出的建议。文章介绍了帮助人们变得开朗的四条建议。做题时注意联系上下文和段落大意。
1.she still makes it a rule to be with people who enjoy life and laughing.”可知,Nancy在与热爱生活并笑对生活的人相处的过程中,她自己也改变了很多,说明应该多与开朗的人相处,故选B。
2.Nancy Alguire...was once painfully shy and had a hard time laughing. ...One day I put on a costume and paint my face. That afternoon my whole life changed.”可知,Nancy是一个很害羞的人,但自从对小丑产生兴趣之后,她整个人变得开朗了很多,说明欢乐的情绪可以感染周围的人,故选G。
3.Collect favorite cartoons and jokes. Also, keep a paper for writing down humor”可知,专家建议人们建立一个微笑档案,比如收集喜欢的卡通和笑话,随时把发现的日常生活中的幽默记下来,故选D。
4.And once you find laughter, no matter how painful your situation might be, you can survive it,”可知,一旦你发现了幽默之处,无论处境多么痛苦你都能挺过去,说明幽默能缓和糟糕的情况,故选A。
5.claims that laughter is a skill we can all gain”可知,欢笑是每个人都可以获得的一项技能,欢笑虽然是天生的,但也需要后天的培养,故选F。
考点:生活类短文阅读
请从下列人物中选择你最喜欢的一位,用英语写一篇100词左右的短文。要求根据所给信息作适当发挥,且需包括以下三部分内容:
1.对该人物的简单介绍;
2.喜欢该人物的理由;
3.从该人物身上得到的启示。
Thomas Edison | Helen Keller | William Shakespeare |
inventor; creative; diligent; full of wisdom | ordinary but great woman; disabled; optimistic; eager to learn | writer; talented; imaginative; man of all ages |
“Genius is one percent inspiration and ninety-nine perspiration.” | “…if I had the power of sight for three days.” | “Life is a stage…” |