题目内容
Different colours can affect us in many different ways, according to Verity Allen. In her new series ‘ Colour me Healthy’, Verity looks at the ways that colours can influence how hard we work and the choices we make. They can even change our emotions and influence how healthy we are.
“Have you ever noticed how people always use the same colours for the same things ?” says Verity. “ Our toothpaste is always white or blue or maybe red. It’s never green. For some reason we consider green products as being a bit unacceptable. It’s the same for businesses. We respect a company writing its name in blue or black, but we don’t respect one that uses pink or orange. People designing new products can use these ideas to influence what we buy.”
During the four-part series, Verity studies eight different colours, two colours in each programme. She meets people who work in all aspects(方面) of the colour industry, from people designing food packets(小包), to people naming the colours of lipsticks(口红). Some of the people she meets clearly have very little scientific knowledge to support their ideas, such as the American “ Colour Doctor” who believes that serious diseases can be treated by the use of coloured lights. However, she also interviews real scientists who are studying the effects of green and red lights on mice, with some surprising results.
In a word, it’s an interesting show, and anyone who watches it will probably find out something new. But because Verity goes out of her way to be polite to everyone she meets on the series, it’s up to the viewers to make their own decisions about how much they should believe.
1.The main purpose of the text is to provide information about .
A. a television host
B. a new television series
C. how colours influence us
D. the popularity of a recent television show
2.Which of the following shows the probable parts of the four shows?
A. Part1—Blue and White; Part2—Products and Industry; Part3—Emotions; Part4—Decisions
B. Part1—Blue and Black ; Part2—White and Grey; Part3—Clothes; Part4—Green and Yellow
C.Part1—Meeting Designers; Part2—Pink and Orange; Part3—MeetingDoctors; Part4—Meeting Scientists
D. Part1—Blue and Black ; Part2—Red and Orange; Part3—White and Grey ; Part4—Green and Yellow
3.According to Verity, a knowledge of colour can help you to .
A. choose the best products
B. change people’s lifestyle
C. get new ideas
D. sell products
4.Who does the author respect least?
A. Verity Allen.
B. The “ Colour Doctor”.
C. The people who name lipsticks.
D. The scientists who work with mice.
5.Which of the following would be the best title for the text?
A. Enjoy It; But Don’t Believe Everything !
B. Don’t Miss This If You Work in Business !
C. Watch This Programme to Make You Healthy !
D. Enjoy Another Great Show from Verity Allen !
1.B
2.D
3.D
4.B
5.A
【解析】
试题分析:本文介绍了Verity Allen.通过对色彩如何影响人们的分析来介绍其新产品。
1. her new series ‘ Colour me Healthy,后面部分则是介绍色彩如何影响人的及它的色彩组成部分,即对其产品的介绍。故选B
2.细节理解题。根据第二段We respect a company writing its name in blue or black, but we don’t respect one that uses pink or orange.我们会对名字为蓝色和黑色的公司表示一种敬意,但对名字为粉红色和桔黄色的公司并不会生出敬意可知,故选D.
3. designing new products can use these ideas to influence what we buy.”
可知颜色可以帮助销售产品。故选D
4. very little scientific knowledge to support their ideas, such as the American “ Colour Doctor”可知Colour Doctor对色彩几乎没有科学解释。故选B
5. Allen.对新系列的介绍来展开写作的,但在最后一段In a word, it’s an interesting show,和it’s up to the viewers to make their own decisions about how much they should believe.表明了观点,这很有趣,但要通过仔细分析才决定而不是盲目一眼看去就相信了。故选A
考点:考查说明类阅读
Neither I nor Amy ______ to attend the business conference if we are busy.
| A.was | B.were | C.is | D.are |