题目内容

My house is made out of wood, glass and stone. It is also made out of software.

If you come to visit, you'll probably be surprised when you come in. Someone will give you an electronic PIN (个人身份号码)to wear. This PIN tells the house who and where you are. The house uses this information to give you what you need. When it's dark outside, the PIN turns on the lights nearest you, and then turns them off as you walk away from them. Music moves with you too. If the house knows your favorite music, it plays it. The music seems to be everywhere, but in fact other people in the house hear different music or no music. If you get a telephone call, only the nearest telephone rings.

Of course, you are also able to tell the house if you want something. There is a home control console (控制台), a small machine that turns things on and off around you.

The PIN and the console are new ideas, but they are in fact like many things we have today. If you want to go to a movie, you need a ticket. If I give you my car keys, you can use my car. The car works for you because you have the keys. My house works for you because you wear the PIN or hold the console.

I believe that ten years from now, most new homes will have the systems that I've put in my house. The systems will probably be even bigger and better than the ones I've put in today.

I like to try new ideas. I know that some of my ideas will work better than others. But I hope that one day I will stop thinking of these systems as new, and ask myself instead, "How will I live without them?"

1.What does the passage mainly discuss?

A. How to develop a new system.

B. The function of the PIN.

C. A home for the future.

D. Easy life in the future.

2.What's the purpose when the writer wrote the fourth paragraph?

A. To let readers know why his ideas are new.

B. To let readers know how special his house is.

C. To explain the importance of the PIN and the console.

D. To explain more easily what the functions of the PIN and the console are.

3.The writer's new house is different from ordinary ones mainly because _____.

A. it has been controlled by computers

B. you can make a telephone call anywhere

C. it has your favorite music following you

D. the writer is able to change his new idea into practice

4.What is the writer most likely to be according to the passage?

A. An IT expert. B. A famous doctor.

C. An idealist D. An experienced teacher.

1.C

2.D

3.A

4.A

【解析】

试题分析:本文讲述作者的自动化房子的相关情况。

1. believe that ten years from now, most new homes will have the systems that I've put in my house作者相信十年后的房子就会像作者现在的构想一样,可知本文主要是讲作者对未来房子的构想,故选C

2. systems will probably be even bigger and better than the ones I've put in today.系统会比作者现在所放置的更好更强大,可知作者是为了解释PIN和控制台系统是多么容易,故选D

3.

4.

考点:考查科技文阅读

练习册系列答案
相关题目

When Nancy Lublin got $5,000 from her grandpa in 1996, she never once considered taking a vacation or paying off student loans .Instead, the 24-year-old New York University law student began thinking about helping low-income women get better jobs. "If a woman goes for a job interview poorly dressed, she won't get the job." Lublin says. “ But without a job, she can't afford suitable clothes."

So with the money Lublin founded "Dress for Success” and began collecting women's clothes which were still in good condition but which their owners no longer needed. "So many women have clothes lying around that they will never wear again," one of Lublin's assistants says "Nancy's idea is so simple and yet so important to women."

Many women come to Lublin's office before going to a job interview. Here, they receive a suit, shoes and any other things they need, Since it was set up, more than 1,000 women have turned to "Dress for Success" for help. Many of them have won jobs. Some have round jobs after being out of work for many years. Jenny, a 32-year-old woman who was recently hired as a law-firm office manager says, "I made a good impression because of “Dress for Success”

1.What can we learn from the text?

A. Nancy's grandfather lent her the money to set up the office.

B. Nancy set up "Dress for Success" to make money

C. Low-income women can get jobs at "Dress for Success"

D. Nancy's office gathers used clothes from women

2."Dress for Success" attracts many women because they_______

A. need to look smart when looking for a job

B. like the design of the dresses

C. prefer buying clothes at a low price

D. like to wear different clothes.

3.From what Jenny says, we know that ______.

A .clothes from Nancy's office helped to get her a job.

B. she is working happily at her present job

C. she got a lot of good ideas from Nancy

D. "Dress for Success" has a good business relation with her firm.

4.What would be a good title for the text?

A. Keep Your Old Clothes

B. A Successful Clothing Business

C. Nancy: A Successful Law Student.

D. A Helping Hand for Women

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网