题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

House Sitting

In many countries of the world people do what is called house sitting. It means that if owners of the house are going away, they want someone to come into their home and look after the house and maybe pets while they are away.

In Australia, many people travel. After people retire, they might buy a van and travel all over the country. 【1】

So if someone wants to travel or go away for some reason, they might want someone in their home to care for it and keep the gardens tidy. House sitters might have to care for pets. Also, quite a few people have swimming pools in their back yard and they need cleaning. 【2】 I feel it is a great way of seeing the country, because you go and stay in a new city, get to meet new people, and have time to go sightseeing in a new area.

【3】 There are websites where you find the advertisements by people who want to travel, and by replying to the advertisement, you can make arrangements to go and look after their home.

There are some requirements to be a house sitter. You must be a trusted person, so that the home owner knows you will not steal anything. You must be able to go when the house owner wants you to go, so you need lots of free time. 【4】 You need to be good with pets, able to care for cats and dogs, or other pets they may have.

Some house sitting jobs are just for a few days or a couple of weeks while the house owners have a short holiday. Sometimes it is for much longer. We have had one house sit for six months, while the home owner travelled to Europe.

【5】 Then you can travel to many different countries and stay there. One of the important things to get is references from the home owners where you have stayed. A reference is a written letter to say that you are trustworthy and have looked after their home well. You can show these letters to possible house sitting jobs and they know you will do a good job.

A. I have done house sitting many times.

B. Thousands of people do this all the time.

C. It is also possible to do house sitting in other countries.

D. Generally you have many opportunities to get a house sitting job.

E. You must take a little care over what your description says about you.

F. This is an international house sitting service for all city and country areas.

G. You must have a good car, so you can travel to different parts of the country.

【答案】

【1】B

【2】A

【3】D

【4】G

【5】C

【解析】

试题分析:本文主要介绍了当人们外出旅行时,经常会雇用一些人来照看自己的房子,本文也给出了看房人所必备的一些条件。

【1】B 本段主要介绍大量的人每年都外出旅行这个现象。空格前的many people travel与B项中的“thousands of”对应,故选B。

【2】A 下句是作者接受给别人看房的一些好处,故作者应是在介绍自己的经验。故选A。

【3】D 根据下文讲述有很多网站发布人们招聘看房人的照片,故可知选D。

【4】G 首先空格后的阐述,你可以去旅行,但还要照顾好主人的家,所以应有一辆好汽车,G项所表达的意思为你必须有辆好车,这样你可以到这个国家不同的地方去旅游,与本段主旨一致,故选G。

【5】C 后句提到你可以到国外去,故可知本段应该是关于到国外寻找看房人这项工作的机会。且空格后的“different countries”与C项中的“other countries”对应,而C项所表达的意思也与空格后的内容相关联,故选C。

【名师点拨】

通过找关键词、对应词来寻找正确答案。这一解题方法在本题中尤其明显。比如第37小题,A下句是作者接受给别人看房的一些好处,故作者应是在介绍自己的经验。且空格前句“house sitter”与A项中的“house sitting”对应,故选A。比如第40小题,C后句提到你可以到国外去,故可知本段应该是关于到国外寻找看房人这项工作的机会。且空格后的“different countries”与C项中的“other countries”对应,而C项所表达的意思也与空格后的内容相关联,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

Every country has its heroes.The heroes are the people the nation and especially the young people admire.If you get a list of the heroes of a nation,it will tell you the potential(潜力) of that nation.

Today in America,if you ask the high school students to list their heroes,their choices would probably fall into three groups.The first group of heroes would be the rock stars—the people connected with rock music.There is no doubt that such people do have talent(才能).But one wonders if one should treat rock stars as a model.The rock stars too often are mixed with drugs and their personal life is not all that good.The rock stars are rich and wear the latest fashion styles.However,one should seek more in a hero than such things as money and good clothes.

A second type of hero for the American youth is the sports star.Again you have a person who has a great ability in one area—sports.However,too often the personal life of the sports star is a bit of disorder.Too frequently drugs and drinking are a part of life of the sports star.

A third type of hero is the TV or movie star.This person may have lots of acting talent and is quite handsome.However,the personal life of too many actors is quite sad and they should not be held up as a model of young people.Today,the rock star,the athlete and the actor all have become the models of the youth in America.Really,do you hear a young person say that his hero is a doctor,a teacher or a scientist?These people are not rich and do not wear fashionable clothes.However,they are talented people who work hard to make the world a better place for everyone.

What is really sad is that the young try to imitate(模仿) their heroes.They like to wear the same clothes and follow their styles.If the heroes of today for the American young people are limited only to rock stars,athletes and actors,the future does not look too bright.

【1】The last sentence of the first paragraph implies that .

A.if a nation has a lot of heroes,it will be strong

B.heroes of a nation will make the nation itself

C.what the people admire will make the future of the nation

D.if you want to be a hero,you must admire the hero

【2】According to the writer,people should admire those .

A.who are rich and wear the latest fashion clothes

B.who can express people’s feelings

C.whose personal life is good

D.who work for the interests of the people

【3】What is the writer’s attitude towards American youth’s admiration?

A.He understands it.

B.He criticizes it.

C.He is angry about it.

D.He is uninterested in it.

【题目】Organic(有机的) farming is a type of agriculture that benefits from the recycling and use of natural products. Use of dried plants not only saves money, but also ensures the growth of crops. The technique is characterized(具有…的特征) by the use of green manure(肥料), biological pest control methods and special farming techniques to keep soil productive. Limiting the use of manmade chemicals or completely doing away with(去掉) them reduces the risk of diseases. Today, organic farming is a major and preferred industry around the world. Organically grown products have a huge market, with farmlands covering about 10% of the total world farmland. The initial effort made by Sir Albert Howard, the Father of Organic Farming, has paid off.

Advantages of Organic Farming:

1.The economics of organic farming are characterized by increasing profits(利润)through reduced water use and reduced soil erosion(侵蚀).

2.Organic farming produces the same crops as those produced through traditional farming methods, but uses half the energy, and holds 40% more top soil.

3.Farming the organic way enables farmers to get rid of weeds without the use of any chemicals.

4.The use of green pesticides (杀虫剂) is environmentally friendly and does no harm to human’s health.

Disadvantages of Organic Farming:

1. Organic methods of farming produce less, compared to traditional farming techniques.

2. Organic agriculture does little to fight global climate change. Though organic farming practices are recognized as giving out less CO2, but not to a significant degree.

However, though there are some disadvantages to organic farming, farms where organic methods for cropping have been used have more advantages than traditional farms. Organic agriculture is surely better in the long term.

【1】Organic farming uses the manure made from________.

A.expensive soil B.dried plants

C.harmful pests D.manmade chemicals

2The underlined sentence in Paragraph 1 shows that Sir Albert Howard ____.

A.worked hard for nothing

B.succeeded in organic farming

C.spent all his time on organic farming

D.didn't expect organic farming to be successful

3According to the passage, compared to traditional farming, Organic farming________.

a.is more environmentally friendly

b.produces a lot more food

c.uses less energy

d.results in more weeds in the farmland

e.is better for human’s health

A.abc B.acd C.ace D.bce

4The author’s attitude toward organic farming is________.

A.anxious B.hopeless

C.unclear D.optimistic

【题目】阅读下面的文章,从每题后面所给的四个选项中选出正确的一项。

A developer edition of Sony’s augmented reality smart glasses will go on sale in ten countries next month, the tech giant has announced.

Pre-orders for the SmartEyeglass, costing $840 (620), are now being taken in the UK and Germany, with Japan and the US to follow shortly. The black-framed glasses are compatible (兼容的) with recent Android operating systems. Last month Google announced that it was withdrawing its smart glasses for redevelopment. Sony’s initial model will come with a software development kit to encourage people to design apps for it, the company said.

The glasses, which weigh 77g, contain an accelerometer, gyroscope, compass, image and brightness sensors, 3-megapixel camera and a microphone. They also come with a controller, designed to be attached to clothing, which contains a speaker, touch sensor and the device’s battery. Text is displayed in front of the wearer in monochrome green.

Apple chief executive Tim Cook has been open about his dislike of glasses as a wearable device. “We always thought that glasses were not a smart move, from a point of view that people would not really want to wear them,” he told the New Yorker. “They were intrusive (闯入的), instead of pushing technology to the background, as we’ve always believed.”

Stuart Miles, founder of tech site Pocket-lint, said: “I think [Sony is] wasting their time, energy and effort.”

“Google Glass obviously needed a complete rethink... I can’t see how something thick-rimmed and more invasive-looking than Google Glass is going to catch on.

“People are keen on wearables like fitness bands and watches, but they care about their faces. Wearing something on your head is a lot stronger than wearing something on your arm,” he added. “The industry keeps pushing it but consumers just don’t want it.”

【1】 In which countries people can get the SmartEyeglass first?

A. The US and Japan. B. The US and the UK.

C. The UK and Japan. D. Germany and the UK.

【2】The purpose of this passage is to __________.

A. introduce an accelerometer developed by the Google company

B. tell the people that the SmartEyeglass will go on sale

C. people like the glasses very much

D. the SmartEyeglass is less than 840 yuan

【3】What can be inferred from what Stuart Miles said?

A. He supports Sony’s efforts to develop the SmartEyeglass.

B. He cares more about his clothes and face.

C. He dislikes the SmartEyeglass.

D. He really wants to wear them.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网