题目内容

Michael Joseph Jackson was born on August 29,1958 in Gary, Indiana. Being the seventh child in his family, Michael was often physically abused (虐待) by his father, beaten up and also orally abused. But Michael also owed his success to his father’s strict discipline.
Michael was always an entertainer. Even when he just started school, he would perform in front of his friends and classmates. He started his professional music career at the age of 11, as a member of The Jackson Five.
He is well-known for increasing the popularity of MTV through his music videos. Before this, music videos were made just to promote the album. But Michael’s videos managed to change that by making them an art and a big business. Some of the music videos that are good examples of this are Beat It, Billie Jean, and thriller。Through these works the world got caught onto the idea of music videos and focused on music video channels.
Michael enthralled his fans and audience with his style of singing, dressing, and his complex dance moves, especially the moonwalks all around the world to show their love for him.
Through his work and various foundations(基金会), Michael raised and donated millions to charity, which is much more than any showman. He supported 39 charities in all. Apart from that, he had a great love for children, especially the poor ones, and he felt that children were the best thing than God.
Michael planned to start a 50-concert tour in July 2009. Sadly  on June 25th, 2009, Michael passed away at home. Besides a great performer, showman and entertainer, he was a good and charitable person. Nobody can be another graeter entertainer like Michael Jackson ever again

  1. 1.

    According to the passage, Michael Jackson _____

    1. A.
      had nine brothers and sisters
    2. B.
      live a happy life as a child
    3. C.
      loved performing at school
    4. D.
      fell in love with music at the age of 11
  2. 2.

    The underlined word “enthralled”in Paragraph 4 probably means ____

    1. A.
      encouraged
    2. B.
      puzzled
    3. C.
      developed
    4. D.
      attracted
  3. 3.

    In the author’s opinion, Michael Jackson ‘s greatest contribution lies in _____

    1. A.
      Five making MTV popular
    2. B.
      creating music video channel
    3. C.
      joining the Jackson
    4. D.
      popularizing the moonwalk
CDA
试题分析:本文介绍了迈克尔杰克逊的出生,经历和成功以及他的贡献。
1.C 细节题。根据文章第二段1,2行Michael was always an entertainer. Even when he just started school, he would perform in front of his friends and classmates.说明C正确。
2.D 推理题。根据本句Michael enthralled his fans and audience with his style of singing, dressing, and his complex dance moves, especially the moonwalks all around the world to show their love for him.说明他是用唱歌的风格,舞步,尤其是太空步让他的歌迷喜欢他,故该词是指吸引,故D正确。
3.A 细节题,根据文章第三段He is well-known for increasing the popularity of MTV through his music videos. Before this, music videos were made just to promote the album. But Michael’s videos managed to change that by making them an art and a big business.说明他让MTV变得流行,改变了原来的情况。故A正确。
考点:考查人物传记类短文阅读
点评:本文介绍了迈克尔杰克逊的具体信息,考查了细节题较多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置。仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案。
练习册系列答案
相关题目

Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis was one of the most private women in the world, yet when she went to work as an editor in the last two decades of her life, she revealed(展现)herself as she did nowhere else.
After the death of her second husband, Greek shipping magnate(巨头)Aristotle Onassis, Jacqueline’s close friend and former White House social secretary Letitia Baldrige made a suggestion that she consider a career(职业)in publishing. After consideration, Jacqueline accepted it. Perhaps she hoped to find there some idea about how to live her own life. She became not less but more interested in reading. For the last 20 years of her life, Jacqueline worked as a publisher’s editor, first at Viking, then at Doubleday, pursuing(追求)a late-life career longer than her two marriages combined. During her time in publishing, she was responsible for managing and editing more than 100 successfully marketed books. Among the first books were In the Russian Style and Inventive Paris Clothes. She also succeeded in persuading TV hosts Bill Moyer’s and Jose Campbell to transform their popular television conversations into a book, The Power of Myth. The book went on to become an international best-seller. She dealt, too, with Michael Jackson as he prepared his autobiography(自传), Moonwalk.
Jacqueline may have been hired for name and for her social relations, but she soon proved her worth. Her choices, suggestions and widespread social relations were of benefit both to the publishing firms and to Jacqueline herself. In the books she selected for publication, she built on a lifetime of spending time by herself as a reader and left a record of the growth of her mind. Her books are the autobiography she never wrote. Her role as First Lady, in the end, was overshadowed by her performance as an editor. However, few knew that she had achieved so much.
【小题1】We can learn from the passage that Jacqueline _________

A.because fond of reading after working as an editor
B.was in charge of publishing 100 books
C.promoted her books through social relations
D.gained a lot from her career as an editor
【小题2】The underlined sentence in the last paragraph probably means that_________
A.Jacqueline ended up as an editor rather as First Lady
B.Jacqueline’s life as First Lady was more colorful than as an editor
C.Jacqueline was more successful as an editor than as First Lady
D.Jacqueline’s role as First Lady was more brilliant than as an editor
【小题3】What can be inferred from the passage?
A.Jacqueline’s two marriages lasted more than 20 years
B.Jacqueline’s own publishing firm was set up eventually
C.Jacqueline’s views and beliefs were reflected in the books she edited
D.Jacqueline’s achievements were widely known.
【小题4】The passage is mainly______________
A.an introduction of Jacqueline’s life both as First Lady and as an editor
B.a brief description of Jacqueline’s lifelong experiences
C.a brief account of Jacqueline’s career as an editor in her last 20 years
D.an analysis of Jacqueline’s social relations in publishing

Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis was one of the most private women in the world, yet when she went to work as an editor in the last two decades of her life, she revealed(展现)herself as she did nowhere else.

After the death of her second husband, Greek shipping magnate(巨头)Aristotle Onassis, Jacqueline’s close friend and former White House social secretary Letitia Baldrige made a suggestion that she consider a career(职业)in publishing. After consideration, Jacqueline accepted it. Perhaps she hoped to find there some idea about how to live her own life. She became not less but more interested in reading. For the last 20 years of her life, Jacqueline worked as a publisher’s editor, first at Viking, then at Doubleday, pursuing(追求)a late-life career longer than her two marriages combined. During her time in publishing, she was responsible for managing and editing more than 100 successfully marketed books. Among the first books were In the Russian Style and Inventive Paris Clothes. She also succeeded in persuading TV hosts Bill Moyer’s and Jose Campbell to transform their popular television conversations into a book, The Power of Myth. The book went on to become an international best-seller. She dealt, too, with Michael Jackson as he prepared his autobiography(自传), Moonwalk.

Jacqueline may have been hired for name and for her social relations, but she soon proved her worth. Her choices, suggestions and widespread social relations were of benefit both to the publishing firms and to Jacqueline herself. In the books she selected for publication, she built on a lifetime of spending time by herself as a reader and left a record of the growth of her mind. Her books are the autobiography she never wrote. Her role as First Lady, in the end, was overshadowed by her performance as an editor. However, few knew that she had achieved so much.

1.We can learn from the passage that Jacqueline _________

A. because fond of reading after working as an editor

B. was in charge of publishing 100 books

C. promoted her books through social relations

D. gained a lot from her career as an editor

2.The underlined sentence in the last paragraph probably means that_________

A. Jacqueline ended up as an editor rather as First Lady

B. Jacqueline’s life as First Lady was more colorful than as an editor

C. Jacqueline was more successful as an editor than as First Lady

D. Jacqueline’s role as First Lady was more brilliant than as an editor

3.What can be inferred from the passage?

A. Jacqueline’s two marriages lasted more than 20 years

B. Jacqueline’s own publishing firm was set up eventually

C. Jacqueline’s views and beliefs were reflected in the books she edited

D. Jacqueline’s achievements were widely known.

4.The passage is mainly______________

A. an introduction of Jacqueline’s life both as First Lady and as an editor

B. a brief description of Jacqueline’s lifelong experiences

C. a brief account of Jacqueline’s career as an editor in her last 20 years

D. an analysis of Jacqueline’s social relations in publishing

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网