题目内容
下图反映的是众多高校毕业生面对的一个大难题。请你根据对右图的理解用英语写一篇短文。
你的短文应包括以下内容:
1. 描述图片内容;
2. 分析该现象产生的原因;
3. 提出可能的解决方法。
注意: 词数150个左右。
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
见解析。
【解析】参考范文:
Recently, there are an increasing number of college graduates who have difficulty in hunting for a job.
As we can see from the picture, a large quantity of college graduates are queuing up for the chance of getting a job, which is obviously beyond their reach.
There are many factors contributing to this phenomenon. First, the economy in China is influenced due to the global financial crisis, which may lead to many factories being closed down. Second, the expansion of higher education may account for this phenomenon. What is worse, there is a general unrealistic expectation among graduates that they deserve an easy job as well as high pay, so many students reject some jobs which seem not so attractive to them.
From my point of view, this phenomenon calls for the attention of the whole society. As for the graduates, they should adjust their expectations to the labor market. Besides, measures should also be taken by universities to help cultivate students’ proper attitude towards employment. Only in this way can the problem be released.