题目内容

LIPITOR

ABOUT LIPITOR

Lipitor is a prescription (处方) medicine. Along with diet and exercise, it lowers “bad” cholesterol (胆固醇) in your blood. It can also raise “good” cholesterol.

Lipitor can lower the risk of heart attack in patients with several common risk factors, including family history of early heart disease, high blood pressure, age and smoking .

WHO IS LIPITOR FOR?

Who can take LIPITOR:

?People who cannot lower their cholesterol enough with diet and exercise

?Adults and children over l0

Who should NOT take LIPITOR:

?Women who are pregnant, may be pregnant, or may become pregnant. Lipitor may harm your unborn baby.

?women who are breast-feeding. Lipitor can pass into your breast milk and may harm your baby.

?People with liver (肝脏) problems

POSSIBLE SIDE EFFECTS OF LIPITOR

Serious side effects in a small number of people:

?Muscle (肌肉) problems that can lead to kidney (肾脏) problems, including kidney failure

?Liver problems. Your doctor may do blood tests to check your liver before you start Lipitor and while you are taking it.

Call your doctor right away if you have:

?Unexplained muscle pain or weakness, especially if you have a fever or feel very fired

?Swelling of the face, lips, tongue, and/or throat that may cause difficulty in breathing or swallowing

?Stomach pain

Some common side effects of LIPITOR are:

?Muscle pain

?Upset stomach

?Changes in some blood tests

HOW TO TAKE LIPITOR

DO:

?Take Lipitor as prescribed by your doctor.

?Try to eat heart-healthy foods while you take Lipitor.

?Take Lipitor at any time of day, with or without food.

?If you miss a dose (一剂), take it as soon as you remember. But if it has been more than 12 hours since your missed dose, wait. Take the next dose at your regular time.

Don’t:

?Do not change or stop your dose before talking to your doctor.

?Do not start new medicines before talking to your doctor.

1.What is a major function of Lipitor?

A. To help quit smoking. B. To control blood pressure.

C. To improve unhealthy diet. D. To lower “bad” cholesterol.

2.Taking Lipitor is helpful for _________.

A. breast-feeding women

B. women who are pregnant

C. adults having heart disease

D. teenagers with liver problems

3.If it has been over 12 hours since you missed a dose, you should _________.

A. change the amount of your next dose

B. eat more when taking your next dose

C. have a dose as soon as you remember

D. take the next dose at your regular time

4.Which of the following is a common side effect of taking Lipitor?

A. Face swelling. B. Upset stomach.

C. Kidney failure.D. Muscle weakness.

 

1.D

2.C

3.D

4.B

【解析】

试题分析: 本文为药品说明,主要介绍了药品Lipitor的作用、适用人群、副作用及服药的相关注意事项

1. 细节理解题。由Along with diet and exercise,it lowers “bad,’cholesterol(胆固醇)in your blood可知为伴随饮食和锻炼,可以降低血液里不利的胆固醇,故选D项。

2.细节理解题。由Lipitor can lower the risk of heart attack in patients with several common risk factors可知这种药可以降低具有普通危险因素的病人受心脏病打击的几率,故选C项。

3. 细节理解题。由But if it has been more than12 hours since your missed dose,wait.Take the next dose at your regular time.可知如果你耽误吃药超过了十二个小时,那就按你平时吃药的规律等下次该吃的时候再吃,故选D项。

4.细节理解题。由Some common side effects of LIPITOR are: Muscle pain Upset stomach Changes in some blood tests可知这种药的一些常见的副作用有:肌肉疼痛,胃痉挛等,故选B项。

考点:健康类阅读。

练习册系列答案
相关题目

You`ve been away from US for one year, and you told us a lie which I came to know not long ago. On this special day for teachers across the country, I can stop myself from telling your white lie to those who would listen to me. Do you still remember the happy about six years ago? We fixed our eyes upon you at your . You, a beautiful young lady, us that you would live in our village.

Soon after, we began to find you were part of your students and their simple honest parents. The villagers found their children more time on their books after doing their homework and housework. Yet they still that one day you might leave. You a smile all the time, which reduced to some degree their of your leaving. You went all out in the of your students, helping them not only in their studies but also in their tuition(学费). You often emphasized to us the of one`s life, which must have been what you were in those five years.

One cold morning when class began, you entered the room you had been crying . In your class, we but looked away from your eyes. You for some time as if you were 57 to find the right words… You said you would go away and would never be back to teach because your boyfriend wanted you more… On the following morning, we you the very best and the villagers gave you their .The train took you away and your broken . The other day I happened to hear my parents chatting that you had lung cancer and left the world soon after you waved goodbye.

1.A. foreverB.seldomC. hardlyD. soon

2.A.sceneB. conditionC. signD. scenery

3.A. reportB. arrivalC. explanationD. speech

4.A. promisedB. answeredC. allowedD. agreed

5.A. sharedB.spentC. paidD. devoted

6.A.evenB. everC. soonD. still

7.A. consideredB. fearedC. supposedD. doubted

8.A. woreB.pretendedC. gainedD. got

9.A.puzzleB.troubleC. questionD. fear

10.A. teachingB.middleC. courseD. field

11.A. wayB. wealthC. valueD. cost

12.A.afterB.outC. withD. against

13.A. as ifB.because ofC. even thoughD. before long

14.A. happilyB. bitterlyC. anxiouslyD. angrily

15.A. listenedB. talkedC. discussed D. studied

16.A. explainedB.stoppedC. talkedD. spoke

17.A. thinkingB.worryingC. cryingD. trying

18.A. hopedB.expectedC. wishedD. brought

19.A. thanksB.satisfactionsC. expressionsD. rewards

20.A. boyB. classC. heartD. memory

 

Directions: Read the following passage. Complete the diagram by using the information for the passage. Write NO MORE THAN 3 WORDS for each answer.

Aids today

Aids, the short form for acquired immune deficiency syndrome, is caused by a virus called HIV, which enters a person’s blood and attacks the body’s immune (免疫的) system. There is no cure for HIV or Aids, and after a person has been infected, he or she will always carry the virus. Sometimes, infected people have no outward symptoms.

HIV and Aids are spreading across the world at a frightening rate, with about 14,000 people being infected daily. The virus is spread in three ways -- through unprotected sex, blood-blood contact and mother-to-child transmission. Unprotected sex is the most common way that the virus is spread, accounting for 75 percent of adult infections worldwide.

Although many people are familiar with Aids and how it is transmitted, more than a few people hold the view that HIV and Aids are an African problem because the infection rates there are very high. However, HIV and Aids are a problem all over the world. Since the disease was discovered in the 1980s, it has become a serious problem in many places, infecting over 60 million people worldwide. According to the World Health Organization estimates from 2005, more than 4 million children had died from Aids, and more than 14 million children had lost their parents to Aids. All of this makes it clear that something must be done to stop this deadly disease.

The government is working hard to control the Aids epidemic and has opened labs to test and monitor the disease. In 2003, the government also started providing free drugs for Aids patients in need.

The United Nations has been very involved in fighting HIV and Aids around the world for many years now. UNAIDS, an organization founded in 1996, helps prevent the spread of Aids. The work includes providing infected people with help from doctors and testing for people. The organization also offers programs that teach Aids prevention to young people and sets up treatment centers.

 

The kindly “Chinese Fortune Grandpa” wearing Han Chinese clothing and holding a fortune bag debuted(亮相) at the Imperial Ancestral Shrine in Beijing on the day after Christmas. The final image of the Chinese gift-giver was selected through a global design competition that cost millions of yuan. Its debut seems to be a sign of competition against “Santa Claus”, according to a report by Guangming Daily.

Many Chinese cities have been filled with Christmas neon lights, Christmas songs, Christmas trees, and the images of “Santa Claus” in recent days. As a matter of fact, foreign festivals are becoming more popular than certain traditional Chinese festivals among the Chinese people, particularly the youth. “Certain traditional festivals have died out because people have forgotten their spiritual meanings,” said noted writer Feng Jicai. More and more Chinese people are beginning to exchange gifts on Valentine’s Day and Christmas. However, many of them know nothing about Chinese New Year pictures or sugarcoated figurines(小糖人), and have never heard suona music. Certain folk customs on the Dragon Boat Festival, Tomb Sweeping Day, and other traditional festivals have gradually disappeared. Under such circumstances, even the “Chinese Fortune Grandpa” is unlikely to defeat “Santa Claus”.

However, it is not a bad thing to some extent. It constantly reminds people to restore the “true face” of traditional festivals. China has listed traditional Tomb Sweeping Day, Dragon Boat Festival and Mid-Autumn Festival as legal holidays, which brings more paid leaves to the public, and helps to awaken the public awareness of traditional festivals.

In modern society, festival is a carrier of culture and its meaning largely depends on their understandings and usages by people. Compared with foreign festivals, traditional Chinese festivals are not inferior(次于) in cultural meanings, but lack of fashion sought by modern people. If people do not appreciate the historical culture contained by traditional festivals, and only take pleasure-seeking as the most important, the significance of traditional festivals will fade away and the inheritance(继承) of fine traditional culture will be cut off.

1.The second paragraph implies that______________.

A. traditional festivals should co-exist with foreign festivals

B. all the Chinese festivals are disappearing in the near future

C. western festivals are constantly impacting on our festivals

D. Chinese people have the public awareness of traditional festivals

2.We can learn from the passage that _________.

A. an image design by Chinese people will be displayed

B. many foreigners know nothing about Chinese Festivals

C. the Chinese gift-giver was intended to symbolize traditional culture

D. the Chinese are beginning to exchange gifts on the Mid-Autumn Festival

3.Many Chinese youth dislike traditional festivals because they think _________.

A. traditional festivals are out of fashion now

B. the historical culture is more difficult to understand

C. western festivals contain more cultural meanings

D. the inheritance will cut off their contact with western festivals

4.What would be the best title of the passage?

A. Gone are Chinese Traditional Festivals

B. True Face of Chinese Traditional Culture

C. Foreign Festivals Popular with Chinese

D. Chinese Fortune Grandpa VS. Santa Claus

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网