题目内容
【题目】People have problems
People have to remember passwords for everything, from their email to online banking and internet shopping. 【1】 A leaked Yahoo database showed that the most popular passwords were still “123456” and “password”.【2】
These people are trying to make life easy for themselves. 【3】 Hackers(黑客) have gotten very good at what they do, with more capable tools than ever, and those tools can work so well because we are still really bad at choosing and remembering passwords.
Researchers from the UK’s Lancaster University, as well as the Peking and Fujian Normal universities in China, tested passwords. 【4】 They guessed passwords for more than 73 percent of ordinary users, accounts. Hackers could even guess a third of the harder passwords in 100 tries, reported the Daily Mail.
According to researchers from Bloomberg Businessweek, using upper and lower cases(大小写) in your password is a good way to make is safer. Adding numbers and/or symbols to your password can also be of great help. Choose a nine-letter password that includes numbers and/or symbols; this would take a hacker’s computer hundreds of years to break, Also, never use personal information as a password. 【5】 Experts suggest that a user should change his or her password every 90 days to keep hackers guessing.
A. Passwords were short.
B. Use different passwords for different accounts.
C. A password must be difficult to be guessed by others.
D. Many people used simple combinations of their name, age or birthday.
E. They tried to guess passwords based on people’s personal information.
F. But they are also making it easy for hackers to break into their accounts.
G. So it’s easy to understand why many of us would pick something simple and easy for our passwords.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】F
【4】E
【5】B
【解析】本文是一篇介绍密码相关内容的说明文,文章开头介绍现如今密码界的现状,人们是如何设定密码的,接着介绍了黑客是如何攻克人们密码的,再者介绍了人们该如何设定密码来提高账户的安全性。
【1】细节理解题,根据上文内容“People have to remember passwords for everything, from their email to online banking and internet shopping.”人们不得不记住所有事物的密码,无论是电子邮件还是网上银行还是网络购物。C项意为密码必须很难被他人猜中才可以”该句比较符合上下文故该空选C.本题考察了考生对于文章开头部分内容的理解,旨在促进考生对文章的理解能力。
【2】细节理解题,根据“A leaked Yahoo database showed that the most popular passwords were still “123456” and “password”.”一项泄露的雅虎数据表明,现如今最受欢迎的密码仍旧是123456和“password”故本题选择D本题考查了考生对于文章前后段落相关性的理解程度,有助于加强考生阅读理解分析问题的能力。
【3】细节理解题,根据上文内容“These people are trying to make life easy for themselves.”这类人群正在尝试让生活变得简单一些。联系上下文故本题选择F.本题考查了考生对于文章中单句话的理解,通过仔细阅读单句抓住该句所要表达的深层含义,以达到更好理解文章的目的。
【4】细节理解题,根据下文内容“ They guessed passwords for more than 73 percent of ordinary users, accounts. ”他们猜测超过百分之73的常规用户和账户的密码。故本题选择E。该题旨在考查考生理解上下文的能力,通过上文中讲到一般用户密码的设定过于简单,引出下文的受到黑客攻击,是考生更好的理解文章内容。
【5】细节理解题,根据文章下文内容“Experts suggest that a user should change his or her password every 90 days to keep hackers guessing.”专家们认为每九十天更改一次密码以确保他们账户的安全。得知人们应当为不同的账户设置不同的密码,故本题选择B项。本题旨在考查考生对于文章内容的理解,通过更好的掌握文章内容来达到做题准确的目的。