题目内容

(2014·石家庄质检)—Don’t bother to buy me an air ticket.I’ve got one.

—________Why didn’t you tell me earlier?I’ve got one,too.

A.Good luck!     B.You have?

C.It’s no surprise. D.Don’t mention it.

 

B

【解析】考查交际用语。句意为:——不用麻烦给我买飞机票了。我有一张了。——你有(飞机票)了?为什么不早点告诉我?我也买了一张。A项意为“祝你好远”;B项意为“你有吗”;C项意为“这并不奇怪”;D项意为“别客气,别提了”。根据语境可知,应选B项。

答案: B

 

练习册系列答案
相关题目

Beginning college is exciting: new ideas to explore, new challenges to be met and many decisions to be made; your future begins here.

However, you will find college life is different from your previous school environment. Many of us can be easily defeated by the details of running a well-balanced life. While some of us may have the know-how, I guess there are more of us who can benefit from learning about the experiences of others who have walked the college halls before you.

The following you may find useful about life on campus:

?Plan well. There are so many new things to do at a new college or university. Give yourself time to make new friends and became familiar with the campus, but don’t forget why you are there. Give some time for social activities and manage your time wisely.

?If you don’t have a “system” for planning your time now (like a day timer, a computer data book), get one. Most of all, don’t depend on your memory.

?Don’t miss the guidelines. The restrictions, rules and regulations of all kinds can usually be found in your student’s handbook. Consider them well-balanced food for thought. What dates are important? What pieces of paper need to be handed in? What can / can’t you do in your student residence(住处)? Who has the right for what? What do you need to complete to graduate?

?Write the word “STUDY” on the walls of your bedroom and bathroom, and maybe it will help to write it on a piece of paper and stick it on the telephone, TV and the kitchen table. Consider this — you are paying thousands of dollars for your course. You pay every time you have to repeat or replace a course.

?Build your identity. This is the time for you to decide what to do and what not to do. Take as much time as you need to explore new ideas. Do not be afraid of the beyond. This is learning to make good choices.

1.What is the main purpose of the passage?

A. To offer advice on college life.

B. To explain why college life is exciting.

C. To describe the importance of college life.

D. To persuade you to go to college.

2.According to the passage, why is it exciting to begin college life?

A. Because you will have more freedom at college.

B. Because you will no longer be afraid of the beyond.

C. Because you prepare for your future career and life there.

D. Because professors there will provide you with many new ideas.

3.The underlined word “know-how” refers to _________.

A. an understanding of college communities

B. practical knowledge concerning college life

C. college halls where rules and regulations are presented

D. an environment completely different from the one you’re used to

4.According to the passage, college students _________.

A. needn’t learn from those who went to college before them

B. should spend as much time as possible on social activities

C. should know what they have rights for on campus

D. are supposed to repeat or replace at least one course

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网