题目内容
1.Do you often ____________(忽略)work and study to check your phone for messages?
2.________ _________(遭受)such a heavy loss, the boss didn’t have the courage to go on with his business.
3.The old man ________ _________(经历) a lot of suffering during the war.
4.__________(事实上) eating habits can vary a good deal over the centuries.
5.After 25 years she has changed ________ ________(认不出来).
6.The fact that he didn’t speak a foreign language put him at a __________(劣势).
7.I haven’t been ___________(决定) where to go during the summer vacations.
8.After the big fire, his house was completely d____________(毁坏), so he had to build a new one.
9.Dad has given me a lot of __________(指导) on choosing a career.
10.We should set aside some time to take __________(有规律的) exercise every day, which is good to our health.
11._________(无论如何), you must tell me the truth.
12.I would ___________(感激) it if you would teach me how to use the computer.
13.He _________ an _________(道歉) to the guests for his rudeness.
1.ignore
2.Having suffered
3.went through
4.Actually
5.beyond recognition
6.disadvantage
7.determined
8.destroyed
9.guidance
10.regular
11.Anyhow
12.appreciate
13.made; apology
【解析】
试题分析:
1.ignore 考查动词。一般疑问句:Do /Does /Did +主语+动词原形,所以根据结构判断填原形ignore。
2.Having suffered 考查非谓语动词。因为没有连词和主语,所以判断此处是非谓语短语做状语,句子主语the boss和动词suffer之间是主动关系,而且动作发生在谓语动词之前,故用现在分词的完成式,填Having suffered。
3.went through 考查动词短语。根据句意和提示词可以判断此处填过去式went through。句意:这位老人在战争中遭受了很多苦难。
4. Actually 考查副词。根据结构判断此处是副词做状语,修饰句子,故答案填Actually。句意:实际上饮食习惯在很多世纪以来有很大变化。
5..beyond recognition 考查短语。固定短语:beyond recognition“认不出来”。句意:25年后她改变了很多。
6.disadvantage 考查名词。介词后面填名词,根据汉语提示可知填disadvantage。固定短语:put sb at a disadvantage “使某人处于劣势”。
7.determined 考查动词。根据句意可知此处是表示被动意思,have been done是现在完成时的被动形式,故填过去分词,答案是determined。
8..destroyed 考查动词。根据句意可知他的家是彻底被毁了,用被动结构,从首字母和汉语提示可知填destroyed。
9.guidance 考查名词。A lot of 后面填名词,根据汉语提示可知填guidance。句意:父亲给了我很多关于选择职业的指导。
10..regular 考查形容词。句中是修饰名词exercise,所以用形容词,根据汉语提示填regular。
11..Anyhow 考查副词。根据汉语提示可知此处填副词Anyhow。句意:无论如何,你必须告诉我实情。
12..appreciate 考查动词。Would后面跟动词原形,根据提示可知填appreciate。固定句型:sb appreciate it if 从句。句意:如果你教给我如何使用电脑的话我会非常感激。
13..made; apology 考查固定短语。固定短语:make an apology to sb“向某人道歉”,根据句意应该用过去时,填made 和apology。
考点:考查学生对单词的理解和识记
Worried about how many calories you will get in that piece of pizza, chocolate cake or bag of chips? A new iPhone application (应用程序) MealSnap may help. Users just need to take a picture of the meal with the phone, and it will give a calorie read-out almost immediately.
MealSnap was developed by DailyBurn, a health social network that focuses on helping its users lead healthier lifestyles. It has created several other health and diet-related iPhone applications. The application gives users a quick reply. To do that, it matches the taken picture to a databank (数据库) with the calorie information of nearly 500,000 kinds of food. Users then get the range of calories for the meal that is photographed.
We started with something simple—an apple. A couple of minutes later, the application replied that it was an apple and between 64 and 96 calories. More impressive was the reply we received after sending a photo of a mixed salad bowl. MealSnap replied that the bowl contained “yellow rice with corn, boiled eggs and beans” and that the food was between 532 and 789 calories.
Mr. Smith, director of DailyBurn, said that usual calorie counting needed a long time, but that the application made it easier to know the calories in food. That is why it is so popular among those who are trying hard to lose weight.
In addition, MealSnap can act as a food diary. No need to write down what they’ve eaten, the photoes will be stored. The users can keep a visual log (视觉的记录). Mr. Smith said, “it’s like a food journey, but easier. All you do is to take the picture. The simple act of recording something can cause a psychological (心理的) change that can help people on their health journey. Knowing the calorie range makes me think more about what I’m eating.”
1. The purpose of DailyBurn is to________.
A. help people find ways to lose weight B. make iPhone more popular
C. persuade people to buy iPhone products D. help people have a healthy life
2. What can be learned from the third paragraph?
A. MealSnap is only useful for simple things.
B. The result of MealSnap isn’t always right.
C. MealSnap can also tell what the food is.
D. MealSnap needs a long time to show the calorie range.
3. Which of the following statements about MealSnap is TRUE?
A. It has been put into the market.
B. People will have a physical change by using it.
C. It’s popular because it was developed by DailyBurn.
D. People have to link iPhone with the Internet to use it.