题目内容

After years of research and testing, the hybrid car was developed and put on the market. It’s an interesting and exciting new improvement in today’s world as we look for better ways to protect the quality of the air we breathe and conserve our natural resources.

The quality of our air is affected by many different things. But one of the largest sources of air pollution is the burning of fossil fuels such as coal and gasoline which are used to power a car’s engine. The EPA has set national standards to help control the level of harmful pollutants sent off into the air, and the automobile industry has acted by producing a hybrid car that uses less gas and therefore causes less pollution.

A hybrid car is a combination of a regular car that runs on gasoline and an electric car that is battery powered. Some people tend to think that since the hybrid car is partially electric, you have to plug it in to charge it. But that’s not how it works. The 144 volt battery pack is actually recharged( 充电 ) through the energy that is produced when the car’s brakes are used. This is referred to as “regenerative braking”, because it generates electricity.

Although the hybrid car still runs on gasoline most of the time, this helps it use less gas than a regular car. When the driver stops at a traffic light, the engine automatically ( 自动地;机械地 )shuts off to save fuel. Then, as soon as the driver puts the car in gear and touches the gas pedal, the engine starts back up.

Have you ever ridden in a car with someone who ran out of gas? That probably wouldn’t happen if you were riding in a hybrid car. It flashes a warning on its computer screen that says, “I am low on gas”. When it completely runs out, the warning reads, “YOU ARE NOW OUT OF GAS!” Then the electric power supply kicks in to let the driver travel a few more miles to a gas station.

1.According to the passage, the word “hybrid” refers to ________.

A. a high tech discovery B. energy saving

C. a new invention D. a combination of two things

2.“Regenerative braking” is an important process of the hybrid car because ________.

A. it allows the car to come to a quick stop

B. it gives the driver a smoother ride

C. it produces energy to charge the battery

D. it can control the speed of the car

3.Which of the following is right about the EPA?

A. They designed hybrid cars.

B. They outlawed (宣布……为不合法) the burning of fossil fuels.

C. They set important guidelines that help control pollution.

D. Their main purpose is to protect endangered plants and animals.

4.Which of the following is the reason for developing hybrid cars?

A. They use less gas than regular cars.

B. They’re safer to drive than most cars.

C. They’re more modern than other cars.

D. They cost less than regular cars

1.D

2.C

3.C

4.A

【解析】

试题分析:本文介绍了已经上市的、更为节能环保的“混合动力汽车”。

1.D词义猜测题。根据文章第三段第一句话“A hybrid car is a combination of a regular car that runs on gasoline and an electric car that is battery powered.”可知“hybrid”意为“混合,结合”,故该题正确答案为D.a combination of two things.

2.C细节信息题。根据文章第三段最后部分“The 144 volt battery pack is actually recharged( 充电 ) through the energy that is produced when the car’s brakes are used. This is referred to as “regenerative braking”, because it generates electricity.”可知,“Regenerative braking”之所以重要是因为它能产生电为汽车供能。故该题正确答案为C.it produces energy to charge the battery.

3.C细节信息题。根据文章第二段第三句“The EPA has set national standards to help control the level of harmful pollutants sent off into the air,”可知,环保局制定了控制污染的重要方针,故该题正确答案为C.

4.A推理判断题。根据文章第四段第一句“Although the hybrid car still runs on gasoline most of the time, this helps it use less gas than a regular car.”可知,混合动力汽车比普通汽车更为省油节能,当然这也是发展研制这种汽车的原因。故该题正确答案为A.

考点:社会生活类文章的阅读

练习册系列答案
相关题目

“China now has 350 million smokers, accounting for one-third of the world total. Chinese smokers now become addicted to nicotine at the age of 19, five years earlier than the average starting age of 24 in 1997,” a report said a couple of years ago.

Of the 1.1 billion smokers all over the world. more than 800 million are in developing countries. And as the world's largest developing country, China also has the largest number of smokers.

Some frightening facts start to appear when we examine who China’s smokers are. Of the 350 million addicts, more than 100 million are under the age of 18, while more than 50 percent of male teachers and doctors are smokers.

Such a high rate of addicts among male teachers and doctors will certainly have a bad impact on the young generation.

Teachers are usually expected to be role models for students who tend to consider whatever they do is right and follow their example. It is very likely that the number of teenage smokers will increase in the near future unless measures are taken to forbid teachers from smoking in front of their students or designate schools as no-smoking zones.

What is truly puzzling is why so many doctors smoke. They are aware of the results of the habit, such as high blood pressure and lung cancer. Their example only helps justify the addiction of so many others.

If educated people set an example by stopping smoking at least in public places. it would be much easier to drive home the notion that it is uncivilized to smoke in public places.

In China, there should also be a national law to ban smoking in public places. These would make a massive contribution to cutting the number of people in China who are smoking themselves into early grave.

1.Which of the following can serve as the best title for the passage?

A. Time to Kick the Habit

B. China Bans Smoking in Public Places

C. Smokers in China

D. Make People Aware of Smoking

2.In developing countries, China has the largest number of smokers, which covers .

A. one-third of its total

B. one-eighth of its total

C. 1ess than half its total

D. more than half its total

3.In the writer's opinion, who have influenced young smokers, especially those under l8?

A. Parents. B. Teachers only.

C. Advertisements. D. Teachers and doctors.

4.Which of the following statements is NOT true according to the passage?

A. In China. those who get into the habit of smoking seem to be younger and younger.

B. More than half of the teachers and doctors are smokers in China.

C. The writer suggests schools should be designated as no-smoking zones.

D. It is of great benefit to forbid smoking in public places.

I went online to check if my pay was in my bank account. To my amazement I discovered that not only had I been paid, a company I’d never worked for had also paid me! I knew I’d have been beside myself if my own salary was not in my account, so I tried to get the money back to the right person. Easier said than done.

The bank couldn’t help as it wasn’t a bank problem. The human resources department at the company that paid me was unable to help as I didn’t have enough details. I rang the bank again. Thankfully I had a sympathetic call operator who gave me a name, so I again rang the company “Daniel” worked for.

I expected the bank would contact me to arrange to take the money from my account and repay Daniel. I heard nothing for a month and the money remained in my account when Daniel called, explaining he’d tried to get back his money but had been unsuccessful as neither the bank nor his company felt it was their error. He had rung to ask if I could speak to the bank, but after chatting for a few minutes we realized we could probably fix this problem ourselves.

We decided I would take the money from my account and he would pick it up from me. Due to my busy job I was unable to meet Daniel personally but he left me a lovely bottle of wine in exchange for what was rightfully his. I never had any intention of keeping Daniel’s pay but red tape(繁琐手续) made it difficult to do the right thing. It all came down to two people being able to do what a huge bank and a large company couldn’t do--admit a mistake has occurred and fix it.

1.What was the attitude of the author towards the extra money in his bank account?

A. He didn’t know what to do with it.

B. He felt lucky to get it.

C. He thought of keeping it for himself.

D. He wanted to return it to the right person.

2.The underlined phrase ?beside myself?(inParagraph1) probably means___________.

A. very fortunate B. very angry

C. really thankful D. at ease

3.How was the problem solved in the end?

A. The author and Daniel solved the problem themselves.

B. It cost Daniel a lovely bottle of wine to get back his money.

C. The author gave the money back to the company.

D. The call operator offered to solve their problem.

4.From the passage we can infer that___________.

A. the bank could solve the problem soon and easily with the red tape

B. some large organizations usually have troublesome official rules

C. Daniel didn’t know the error before he contacted the author

D. the company gave the wrong account to the bank

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网