题目内容
1. . This is a very frightening number. Most of the time, it will not be noticed until it becomes a large problem. Yet, hopefully, more and more people are learning about it. Parents as well as friends should pay attention to these things and other things such as:
Sudden changes in their mood, appetite or weight can be indications of depression. While these things can also happen to an adolescent, when it is followed by other conditions, it should be taken note of.
A loss of interest in doing the things that they used to love to do can be depression. Now, this is not necessarily something from their childhood, but something within the past few months.
2. . For example, divorce or separation of their parents, death, or even just friendship. Often, teens blame themselves for these conditions.
3. . If they do not seem happy any more, there must be something troubling them.
4. . There are many sad stories of young teens harming themselves because they are suffering from depression and no one took notice.
Finally, to our joy, those teens that do get timely treatment for their depression can actually recover quickly and completely and get back into doing the things they used to love to do. Talk to your doctor if you feel that you have been in any of these conditions or you know someone that is. 5. .
So learn more about teen depression and depression in general and get help now or help a friend in need.
A.They can decide what is happening, and get life back on track to you.
B.Because of depression and lack of notice, many sad and painful cases happen to young teens.
C.A lack of emotion is a sign that something is definitely wrong.
D.One thing that must be said about teen depression is that this is a serious condition.
E.Sad situations can cause teen depression to appear fast.
F.Teen depression makes up one in five children.
G.There are many ways to deal with depression.
1.F
2.E
3.C
4.D
5.A
【解析】
试题分析:本文讲到青少年的抑郁比率很高,应该引导家长与学校的注意,及时的得到治疗,很快会恢复,因此多了解他们,了解这种变化,会帮到他们。
1.F 根据第二段提到Sudden changes in their mood, appetite or weight can be indications of depression.可知是孩子情绪的突然变化,可知F五个孩子会有一个孩子情绪沮丧,与下方提到This is a very frightening number.这是个可怕的数字,正好对应。
2.E 根据下方提到For example, divorce or separation of their parents, death, or even just friendship. Often, teens blame themselves for these conditions.父母的分开,死亡,甚至是友谊的中断,因此这些青少年会责备自己,故选E 不利条件导致他们的沮丧。
3.C 根据下方提到If they do not seem happy any more, there must be something troubling them.如果他们不高兴肯定有事情困扰着他们,可知选C 情绪是有些问题不对头的标志。
4.D 根据下方提到There are many sad stories of young teens harming themselves because they are suffering from depression and no one took notice有些悲伤的故事会伤害到他们自己,因为他们抑郁可能没有人会注意到。
5.A 根据上文提到Talk to your doctor if you feel that you have been in any of these conditions or you know someone that is.如果你要是的情况不好,与医生进行交流,故选A 他们会判断发生了什么事情,让生活重新回到正轨。
考点:教育类阅读。