题目内容
I wanted to be just like those big kids I saw wearing their medals and carrying their ribbons(绶带).So I__16__the crosscountry team at my school.
However,I was very slow in the team.In races,I would finish almost__17__.I'd always have to__18__in the longer races.The__19__races and at least 100 people competing in it made me really__20__.Every time I stopped,10 people would__21__me.But I still couldn't push myself to keep going,even though I__22__watching them go by me.After every race,I'd go home and burst into tears.
Then one of my friends joined the crosscountry team,too.She never got tired and didn't get cramp(抽筋)in her legs.I just didn't understand how that was__23__! I'd been running much longer than she had,but she could run__24__while I had to suffer.She even came 8th in a big race with over 200 people in it! My__25__was lower than ever and I wanted to quit badly.
I didn't,__26__.Even a whole month before a race,I'd get so nervous that I felt like I might give up.Still,I__27__to quit.I still had that__28__appearing in my mind and I hung on to it.
Finally,I realized the reason why the bigger races made me so nervous was that I was always worried that I wasn't__29__for them.I started to practice at home almost every day.I__30__a plan that had me running almost three kilometers every day,which helped me build up a steady__31__.
When the time came for the big race,all the practice really__32__.I stopped only once and my pace was much better.
I was__33__of myself for sticking with it even though it was really hard and I'd even wanted to quit.I showed myself that I was__34__enough to keep going.That was what made me feel good about myself and gave me confidence.
The next time I'm faced with a tough__35__,I will know that I can take it up.None of this would ever have happened if I had quitted!
16.A.liked B.admired
C.supported D.joined
17.A.best B.first C.last D.least
18.A.stop B.rest C.breathe D.suffer
19.A.exciting B.tiring
C.interesting D.disturbing
20.A.nervous B.frightened
C.sad D.angry
21.A.help B.encourage
C.leave D.pass
22.A.missed B.hated C.avoided D.escaped
23.A.equal B.reasonable
C.fair D.tolerable
24.A.quickly B.easily
C.happily D.hopefully
25.A.strength B.demand
C.goal D.confidence
26.A.yet B.either C.though D.still
27.A.refused B.decided C.failed D.wanted
28.A.lesson B.faith C.future D.picture
29.A.suitable B.active
C.ready D.well
30.A.took out B.mapped out
C.figured out D.let out
31.A.pace B.race C.will D.level
32.A.set off B.paid off C.got off D.took off
33.A.sure B.aware C.proud D.afraid
34.A.strong B.patient C.steady D.devoted
35.A.job B.sport
C.competition D.challenge
作者羡慕大孩子戴着勋章和绶带的样子,于是她参加了学校的越野队。虽然很难,但她坚持了下来,并通过努力锻炼取得了很大进步。文章告诉我们这样一个道理:遇到困难和挑战时,要勇敢面对,不放弃。
16.D 作者也想像她见到的大孩子那样戴着勋章和绶带,所以她加入了学校的越野队。第三段中的“Then one of my friends joined the crosscountry team,too.”是线索提示。
17.C 根据上文“I was very slow in the team.”可知,作者在比赛中几乎总是最后一个完成,故选C。
18.A 根据下文“Every time I stopped”可知,作者在长跑比赛中总是不得不停下来,故选A。
19.B 根据上文“作者在长跑比赛中总是不得不停下来”可知,这些比赛是很累人的,再结合下文作者与她朋友的对比“She never got tired and didn't get cramp(抽筋)in her legs.”可知,应选B。
20.A 这些令人疲惫的比赛以及至少一百人参加比赛的确使作者很紧张。故A项正确。下文“Even a whole month before a race,I'd get so nervous that I felt like I might give up.”是线索提示。
21.D 每次作者停下来,就会有10个人超过她。
22.B 虽然作者讨厌看着他们超过自己,但她仍然无法使自己继续下去。
23.C 作者的朋友从不感到累,腿也不抽筋,且由该空下一句可知,作者无法理解为何如此不公平。equal“相等的,平等的”;reasonable“合情理的”;fair“公平的”;tolerable“可容忍的”。故C项正确。
24.B 她跑得很轻松而作者却觉得那是一种折磨。解题时注意while表对比。
25.D 作者从未感到如此没有自信,想放弃。confidence“自信”,符合语境。
26.C 然而,作者没有放弃。though用作副词时,表示“然而”,常用在句末。
27.A 比赛前一个月作者都紧张得想放弃。然而作者拒绝了放弃。
28.D 此处指戴着勋章和绶带的大孩子的那个画面仍然在作者的脑海里。
29.C 最终作者意识到,自己面对大赛紧张的原因是她总是担心自己没有准备好。be ready for“准备好(做某事)”。
30.B take out“取出”;map out“仔细策划,计划”;figure out“理解”;let out“发出,下课,散场”。此处指“制订计划”,故选B。
31.A 作者每天锻炼以帮助自己逐渐形成稳定的步伐。根据下文“I stopped only once and my pace was much better.”可知,应选A。
32.B 根据下文“I stopped only once and my pace was much better.”可知,作者所有的锻炼奏效了。set off“出发”;pay off“奏效,取得成功”;get off“离开”;take off“起飞,脱下”。故B项正确。
33.C 虽然真的很难,作者甚至曾想放弃,但她坚持下来了,她为自己感到自豪。be proud of“为……感到自豪”。
34.A 作者通过坚持不懈的努力取得了很大进步,向自己表明自己足够坚强,能够继续下去。strong“坚强的;强大的”,符合语境。
35.D 下次作者面临艰难的挑战的时候,她将会知道自己能应对它。challenge“挑战”,符合语境。
Last year, I lost my best friend in high school. It seemed that everyone else’s life could just continue on in its 36 way, but mine couldn’t. I wasn’t sure how I was going to be able to face 37 and their gossip at school. I was forced to 38 my routine on Monday morning as usual. In the evening I returned home from school 39 completely defeated. All I wanted to do was 40 into bed and wallow(沉迷于)in my own self-pity. I pulled back the covers on my bed and 41 a pile of cards left by my dad. Each card included a(n) 42 that it was to be opened on a 43 night that week.
I made it through that week 44 my father. Each card 45 to say just what I needed to hear. Tuesday’s card said, “The past is painful to think about and the 46 is impossible to imagine. Don’t try. Just take it one minute at a time.” On Wednesday my mood 47 when I read, “What you are feeling now is 48 and normal. It still feels very bad, but it is part of the healing 49 .” Friday’s card contained a poem he wrote. The last lines made me smile through my tears. “Whatever special 50 you face along life’s way, may you 51 that you will find the best in every day.” I was instructed to open the last card 52 the party I went to on Saturday night. In it he wisely reminded me to 53 . “The world isn’t so bad after a good laugh. The more you laugh, the more you heal.” Each card was signed, “Love, Dad.”
My world once collapsed but I 54 the difficult breakup eventually. It owed to my dad , who made his 55 known when he couldn’t be present.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
| 【小题11】 |
|
| 【小题12】 |
|
| 【小题13】 |
|
| 【小题14】 |
|
| 【小题15】 |
|
| 【小题16】 |
|
| 【小题17】 |
|
| 【小题18】 |
|
| 【小题19】 |
|
| 【小题20】 |
|
完形填空 (共20小题,每小题1分,满分20分)
I made up my mind to drive to South Carolina to meet my friends in my used car. Though I had only been there once 1 and did not know the 2 very well. I was on the 3 after I had made some inquiries (询问).
At Ashvelle, there was a crossroad where I could go on along the main road or I could take a short cut. The short cut was to 4 several hills and was dangerous ,I hesitated
(犹豫)for a little while and then chose the main road, for I wanted to be 5 .
Something strange happened after I drove a long 6 and found it was not the correct road that I wanted to 7, but the hilly road I decided to avoid .I realized that it was at the 8 that I had made the 9 mistake. “What shall I do?” I asked myself .If I went back to take that road again, it would be very late by the time I got to Co
lumbia. Thin it 10 , I decided to go on. “If 11 people can go along this road, why can’t I?” I 12 myself
The short cut, to my surprise ,was not that 13 .In fact, it was only a very peaceful country road, 14 up and down two low 15 .There was 16 traffic. On both sides of the road, you could see trees, wild flowers, and 17 with cows and horses. My fear was 18 with the wind. Listening to the beautiful country music over my car stereo (立体声), I drove on and 19 the scenery which was so quiet and so natural .Even my used car forgot to give me 20 .It was just in this light heartedness that I arrived at my destination. My friends, after they heard what had happened to me, all said it sounded like an adventure.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
| 【小题11】 |
|
| 【小题12】 |
|
| 【小题13】 |
|
| 【小题14】 |
|
| 【小题15】 |
|
| 【小题16】 |
|
| 【小题17】 |
|
| 【小题18】 |
|
| 【小题19】 |
|
| 【小题20】 |
|
My husband is a born shopper. He loves to look at things and to touch them. He likes to compare prices between the same items in different shops. He would never think of buying anything without looking around in several different shops. On the other hand, I’m not a shopper. I think shopping is boring and unpleasant. If I like something and I have enough money to take it, I buy it at once. I never look around for a good price or a better deal. Of course my husband and I never go shopping together. Doing shopping together would be too painful for both of us. When it comes to shopping, we go our different ways.
Sometimes I ask my son Jimmy to buy some food in the shop not far from our home. But he is always absent-minded. This was his story.
One day I said to him, ” I hope you won’t forget what I have told you to buy.” “ No,“ said Jimmy. “I won’t forget. You want three oranges , six eggs and a pound of meat.”
He went running down the street to the shop. As he ran, he said to himself over and over again, “three oranges , six eggs and a pound of meat.”
In the beginning he remembered everything but he stopped several times. Once he saw two men fighting outside a clothes shop until a policeman stopped them. One of them was badly hurt. Then he stopped to give ten cents to a beggar. Then he met some of his friends and he played with them for a while. When he reached the shop, he had forgotten everything except six eggs.
As he walked home, his face became sadder and sadder. When he saw me he said, “I’m sorry, Mum. I have forgotten to buy oranges and the meat. I only remembered to buy six eggs, but I’ve dropped three of them.”
【小题1】The husband likes shopping because _______.
| A.he has much money. |
| B.he likes the shops. |
| C.he likes to compare the prices between the same items. |
| D.he has nothing to do but shopping. |
| A.their ways of shopping are quite different | B.they hate each other. |
| C.they needn’t buy anything for the family | D.they don’t have time for it. |
| A.he is young | B.he is absent-minded |
| C.he often loses his money | D.he doesn’t like shopping |
| A.the shop was closed that day | B.the policeman stopped him |
| C.he forgot some of them | D.he gave all the money to the beggar |