题目内容

Now, the VOA Special English program WORDS AND THEIR STORIES.

People use their mouths for many things. They eat, talk, shout and sing. They smile and they kiss. In the English language, there are many expressions using the word mouth. But some of them are not so nice.

For example, if you say bad things about a person, the person might protest and say “Do not bad mouth me.”

Sometimes, people say something to a friend or a family member that they later regret because it hurts that person’s feelings. Or they tell the person something they were not supposed to tell. The speaker might say: “I really put my foot in my mouth this time.” If this should happen, the speaker might feel down in the mouth. In other words, he might feel sad for saying the wrong thing.

Another situation is when someone falsely claims another person said something. The other person might protest: “I did not say that. Do not put words in my mouth.”

Information is often spread through word of mouth. This is general communication between people, like friends talking to each other. “How did you hear about that new movie?” someone might ask. “Oh, by word of mouth.” A more official way of getting information is through a company or government mouthpiece. This is an official spokesperson. Government-run media could also be called a mouthpiece.

Sometimes when one person is speaking, he says the same thing that his friend was going to say. When this happens, the friend might say: “You took the words right out of my mouth!” Sometimes a person has a bad or unpleasant experience with another person. He might say that experience “left a bad taste in my mouth.” Or the person might have had a very frightening experience, like being chased by an angry dog. He might say: “I had my heart in my mouth.”

Some people have lots of money because they were born into a very rich family. There is an expression for this, too. You might say such a person, “was born with a silver spoon in his mouth.” This rich person is the opposite of a person who lives from hand to mouth. This person is very poor and only has enough money for the most important things in life, like food.

Parents might sometimes withhold sweet food from a child as a form of punishment for saying bad things. For example, if a child says things she should not say to her parents, she might be described as a mouthy child. The parents might even tell the child to stop mouthing off.

But enough of all this talk. I have been running my mouth long enough.

1.Which of the following can best describe his or her feeling if a speaker feels down in the mouth?

A. Delighted B. Regretful

C. Disappointed D. Respectful

2.When your car was close to knocking into a truck, you might say “_______”

A. I really put my foot in my mouth this time.

B. I had my heart in my mouth.

C. I live from hand to mouth.

D.I get to know it by word of mouth.

3.According to the passage, which behavior is surely Not welcome?

a. bad mouthing somebody

b. mouthing off about something

c. putting words in somebody’s mouth

d. taking the words right out of somebody’s mouth

A. abc B. abd C. bcd D. acd

4.What do “I” probably (in the last Para.) do?

A. A host B. A journalist

C. A director D. A listener

1.B

2.B

3.A

4.A

【解析】

试题分析:本文讲述了mouth在不同的情境中不同的用法

1.If this should happen, the speaker might feel down in the mouth. In other words, he might feel sad for saying the wrong thing.他感到伤心因为说了错误的是,可知他感到后悔,故选B

2.the person might have had a very frightening experience, like being chased by an angry dog. He might say: “I had my heart in my mouth人有非常惊险的经历时,向被狗追赶,他会说我的心在口里,故选B

3.Parents might sometimes withhold sweet food from a child as a form of punishment for saying bad things.父母有时会惩罚孩子没有糖果吃因为孩子说了坏事,可知说坏事不被欢迎,故选A

4.Now, the VOA Special English program WORDS AND THEIR STORIES.最后一句But enough of all this talk. I have been running my mouth long enough.,VOA推出一个新项目,这次演讲说的够多了,可知这个我最有可能是一个主持人,故选A

考点:考查说明文阅读

练习册系列答案
相关题目

Parents often believe that they have a good relationship with their teenagers.But last summer,Joanna and Henry noticed a change in their older son:suddenly he seemed to be talking more to his friends than to his parents.“The door to his room is always shut,”Joanna noted.

Tina and Mark noticed similar changes in their 14-year-old daughter.“She used to cuddle up(蜷伏)with me on the sofa and talk,”said Mark.“Now we joke that she does this only when she wants something.Sometimes she wants to be treated like a 1ittle girl and sometimes like a young lady.The problem is figuring out which time is which.”

Before age 11,children like to tell their parents what’s on their minds.“In fact,parents are first on the list,”said Michael Riera,author of Uncommon Sense for Parents with Teenagers.“This completely changes during the teen years,”Riera explained.“They talk to their friends first,then maybe their teachers,and their parents last.”

Parents who know what’s going on in their teenagers’ lives are in the best position to help them.To break down the wall of silence,parents should create chances to understand what their children want to say,and try to find ways to talk and write to them.And they must give their children a mental break,for children also need freedom,though young.Another thing parents should remember is that to be a friend,not a manager,with their children is a better way to know them.

1.“The door to his room is always shut”suggests that the son________.

A.is always busy with his studies

B.is angry with his parents

C.keeps himself away from his parents

D.begins to dislike his parents

2.What troubles Tina and Mark most is that_______.

A.their daughter isn’t as lovely as before

B.they can’t read their daughter’s mind exactly

C.they don’t know what to say to their daughter

D.their daughter has grown up so quickly

3.Which of the following best explains“the wall of silence”in the last paragraph?

A.Teenagers do not talk much with their parents.

B.Teenagers do not want to understand their parents.

C.Teenagers talk a lot with their friends.

D.Teenagers talk much about their own lives.

4.What can be learned from the passage?

A.Parents are unhappy with their growing children.

B.Parents have suitable ways to talk with their teenagers.

C.Parents should force their children to talk with them.

D.Parents should try to understand their teenagers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网