题目内容
【题目】Born in America in 1898, William was an extraordinary boy, gifted with an amazing IQ between 250 and 300.The genius went to a grammar school when he was only 6 years old and graduated just within 7 months.At the age of 11, he became the youngest student of the Harvard University.He graduated with high scores at the age of 16 and entered Harvard Law School at 18.
Gifted with an amazing IQ between 220 and 230, Terence Tao makes it to this list of the people with the highest IQ in the world.Born in Adelaide, Australia in 1975, this genius first displayed his incredible intelligence at a mere age of 2, when he managed to solve basic arithmetic questions on his own.At the age of 16, he graduated with both Master' s and Bachelor' s degrees at the Flinders University.He has been considered as ' Mr.Fix it " by Charles Fefferman, who is a professor of Mathematics at Princeton University, and many other mathematicians want to interest him in their problems.
This 31-year-old Japanese-American astrophysicist lands him third in this list.At the age of 12, Christopher Hirata already worked on college-level courses, around the time most of us were just in the 7th grade.At the age of 13, this gifted kid became the youngest American to have ever won the gold medal in the International physics Olympiad.
At the age of 16, he was already working with NASA on its project to conquer planet Mars.After he was awarded the Ph.D.at Princeton University, he went back to California Institute of Technology.
The next person with very high IQ is Albert Einstein.With an IQ between 160 and 190, Albert Einstein is the genius behind the theory of relativity, which has had great impact on the world of science.He possessed such an amazing ability that after his death, researchers were eager to preserve and make research on his brain in search for clues to his exceptional brilliance, which to this day, has remained a mystery.
【1】About William, which of the following is true?
A.His IQ reached between 220 and 230.
B.At the age of 16, he graduated from a grammar school.
C.At the age of 6, he graduated with both Master' s and Bachelor' s degrees.
D.At the age of 11, he became the youngest student at the Harvard University.[
【2】How many people with remarkable IQ are mentioned in the passage?
A.3 B.4 C.5 D.6
【3】Who once worked on the project to conquer planet Mars?
A.William
B.Terence Tao
C.Christopher Hirata
D.Albert Einstein
【4】From the passage we can know that______.
A.when William graduated from the Harvard Law School, he got the highest scores
B.at the age of 2, Terence solved basic arithmetic questions on his own
C.Christopher Hirata is a Japanese
D.researchers have found out why Albert Einstein was so brilliant
【5】What might be the most suitable title for the passage?
A.The most gifted college students in the world.
B.The most famous people in the world.
C.People with the highest IQ ever recorded.
D.The most famous inventors.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】B
【5】C
【解析】
试题分析:本文简要介绍了四名拥有超高智商的优秀人才的具体信息以及他们的与众不同之处。
【1】D 细节题。根据文章第一段第三句At the age of 11, he became the youngest student of the Harvard University.可知在11岁的时候,他成为哈佛大学最年轻的学生。故D正确。
【2】B 细节题。文章中分别介绍了William、Terence Tao、Christopher Hirata和Albert Einstein这四位智力超常的优秀人才。故B正确。
【3】C 细节题。根据文章倒数第二段At the age of 16, he was already working with NASA on its project to conquer planet Mars.可知Christopher Hirata在16岁的时候就参加了研究火星的计划。故C正确。
【4】B 细节题。根据第二段第二句Born in Adelaide, Australia in 1975, this genius first displayed his incredible intelligence at a mere age of 2,when he managed to solve basic arithmetic questions on his own.可知在2岁的时候Terence就独自解决了很多数学问题。故B正确。
【5】C 主旨大意题。本文简要介绍了四名拥有超高智商的优秀人才的具体信息以及他们的与众不同之处。故C正确。