题目内容

Here is something about Christmas. Every year just after Christmas the January Sales start. All the shops reduce their prices for two weeks, and they are full of people looking for bargains. My husband and I do not normally go to the sales as we don’t like crowds and are short of money as we have to buy lots of Christmas presents.

Last year, however, I took my husband with me to the sales at the large shop in the center of London. We both needed some new clothes and were hoping to find a television set. When we got to Oxford Street, it was so crowded that we decided to split up and meet again at the underground station. So I left my husband and started looking around the shops. Unfortunately all the clothes were in very large sizes and so were not suitable for me. But I did buy a television at a very low price, so I felt quite pleased with myself.

When I arrived at the station, my husband was not there. So I sat down in a nearby cafe to have a cup of tea. I quickly finished my tea when I saw my husband and went out to meet him. He looked very happy. Then I saw he was carrying a large and heavy cardboard box. “Oh, dear!” I thought. Yes, we had no new clothes but two televisions. We shall not go to the sales again.

1.In January ________.

A. lots of people go shopping for something cheaper

B. people have a lot of money to spend after Christmas

C. all the shops close for a two-week Christmas holiday

D. people don’t have enough money to buy new clothes

2.The husband and the wife in the story ________.

A. wished to buy a TV

B. went to the sales the year before

C. often went to the sales to buy clothes

D. were usually not short of money after Christmas

3.The underlined phrase “split up” in the second paragraph probably means ________.

A. break apart B. cause to break

C. break into pieces D. go in different directions

4.After their day’s shopping, they ________.

A. were happy with their bargains

B. had got everything they wanted

C. got more than they had hoped for

D. had to go back to the sales the next day

1.A

2.A

3.D

4.C

【解析】

试题分析:作者和丈夫想在圣诞节后的大卖场买一些衣服和电视机,由于人太多,作者和丈夫决定分开行动,然后汇合。然而,当他们汇合时,才发现,两个人都买了电视机而没有买衣服。作者决定以后再也不去大卖场了。

1.细节理解题。根据第一段的All the shops reduce their prices for two weeks, and they are full of people looking for bargains.可知,此时商家会降低价格,所以选择A,人们希望买一些便宜的东西。

2.细节理解题。根据第二段的We both needed some new clothes and were hoping to find a television set.可知,选择A,想买一台电视机。

3.词义猜测题。根据下文的meet again at the underground station可知,作者和丈夫决定先分开然后在地铁站汇合。故选择D,表示走不同的方向。

4.推理判断题。根据最后一段的we had no new clothes but two televisions.可知,他们没有买新衣服却拥有了两台电视机,而他们只要一台。故选择C,意为获得了比预想中多的东西。

考点:考查记叙文阅读

练习册系列答案
相关题目

The Hunan Satellite TV(HNTV) show “Where are we going, Dad?” is a big hit. Many famous stars brought their children to a strange village alone, and they had to spend 72 hours with their children there. The program fully showed us a modern version of the “how to be a good father”. As the young parents today are too busy to take care of their children, this new form of “Lost on the way” played by nanny Daddy and cute kids caused a lot of people’s emotional resonance(共鸣). Both the kids and their parents will find that their hearts are being drawn closer. But this kind of feeling has just proved that there is a big spiritual barrier between the modern parents and children.

The TV shows like “Children are hard to support!”, “Where are we going, Dad?”, “hot mom” and “cute kids” are becoming more and more popular. All of these show the new parents’ confusion in children’s education and the appeal for the balance between career and family.

In real life, on the one hand the young parents feel helpless because they are too busy to accompany their children under the pressures of work and life; on the other hand they continue to do so. The data collected by HNTV shows that nearly two-thirds of their audience are female, among whom 36% are aged from 25 to 34.We can imagine such a scene that one evening a young mother is watching the show with her young children, while her husband is still at work or trapped in socializing, or maybe is just playing computer games in the bedroom. The story of a child without the company of father is still going on. In fact, it is sometimes the same to mothers. In a modern family, it is often the old who take the responsibility of raising a child. The participation of mother in the children’s education is also very low.

It is just this kind of confusion where the parents have gone in the modern family education, and where the parents will guide their children to go that “Where are we going,Dad?” shows us. If a child wants to grow up healthily and safely into a modern citizen with independent personality and free spirit, it is very important for him or her to follow the parents who serve as their first teacher. Maybe this is the real reason why such kind of TV programs could get hot. The truth is that children will go where their parents go; and society will go where the children go.

1.What attitude towards modern family education does the author express in the second passage?

A. worried B. favorable

C. optimistic D. proud

2. Which of the following can be inferred from the passage?

A. 36% of the audience of the program are male aged from 25-34.

B. Parents shouldn’t entirely leave the education of children to the old.

C. In a modern family it is often mothers who are responsible for raising a child.

D. The program shows us the confusion where the parents and children will go to play.

3. In raising a child in modern society, parents should___________.

A. play computer games with their children

B. balance well between family and career

C. keep their children at home to avoid socializing

D. break down the barrier between children and teachers

4.Which one is the best title of the passage?

A. Nanny Daddy and Cute Kids

B. Modern Education is Important

C. Confusion Behind “Where are we going, dad?”

D. New problems in Modern Children’s Education

Wanted,Someone for a Kiss

We’re looking for producers to join us on the sound of London Kiss 100 FM. You’ll work on the station’s music programs. Music production experience in radio is necessary,along with rich knowledge of modern dance music. Please apply in writing to Producer Vacancies,Kiss 100.

Father Christmas

We’re looking for a very special person,preferably over 40,to fill our Father Christmas suit.

Working days:Every Saturday from November 24 to December 15 and every day from December 17 to December 24 except Sundays, 10:30-16:00.

Excellent pay.

Please contact the Enterprise Shopping Centre,Station Parade,Eastbourne.

Accountants Assistant

When you join the team in our Revenue Administration Unit,you will be providing assistance within all parts of the Revenue Division,dealing with post and other general duties. If you are educated to GCSE grade C level we would like to talk to you. This position is equally suitable for a school leaver or for somebody who has office experience.

Wealden District Council

Software Trainer

If you are aged 24-45 and have experience in teaching and training,you could be the person we are looking for. You should be good at the computer and have some experience in program writing. You will be allowed to make your own decisions,and to design courses as well as present them. Pay upwards of£15,000 for the right person. Please apply by sending your CV (简历) to Mrs R. Oglivie, Palmlace Limited.

1.Who should you get in touch with if you hope to work in a radio station?

A.Producer Vacancies,Kiss 100.

B.Mrs Oglivie,Palmlace Limited.

C.The Enterprise Shopping Centre.

D.Wealden District Council.

2.We learn from the ads that the Enterprise Shopping Centre needs a person who________.

A.is aged between 24 and 40

B.may do some training work

C.should deal with general duties

D.can work for about a month

3.Which position is open to recent school graduates?

A.Producer,London Kiss.

B.Father Christmas.

C.Accountants Assistant.

D.Software Trainer.

4.What kind of person would probably apply to Palmlace Limited?

A.One with GCSE grade C level.

B.One with some office experience.

C.One having good computer knowledge.

D.One trained in producing music programs.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网