题目内容

Modeled after US hot website.com, group buying websites are now popular in China. These websites use the power of group buying to get competitive discounts (打折)for a daily deal on some best stuff to do, see, eat and buy in the cities across China. Discounts are available within just one click. Zhao lei, a software engineer in Beijing, loves the one-hour lunch break at noon,as it is the best time for him to check “today`s special” at his favorite group buying websites . Sometimes he searches for great deals at directory sites devoted to the new shopping space. Zhao spends around 800 yuan($117.65) on group buying every month, mostly to buy food coupons (优惠劵)for eating at some nice restaurants and occasionally to find something fun to do. “ I love group buying. In addition to the competitive discounts it offers, it helps me get something fun, exciting and new, and such surprises give me a reason to try something new,” he said. When he finds a really good bargain, he will send the link to friends or colleagues through MSN,QQ, or e-mail, or share the information at some social networking websites. In doing so, he often gets a certain cut off the price. At some sites, buyers are invited to leave notes about what they want to buy and the website will consider it if similar applications(申请)reach a certain number. That is how Zuo got her digital camera after waiting for two months. “It is cool. I want to buy a new digitgal camera for my trip to Switzerland this winter, but I never expected such cheap prices!” Zuo said.

1.We can learn from the passage that________.

A. China is the first country to start group buying

B. the price of group buying depends on the market

C. you can`t get the best you need through group buying

D. group buying is becoming popular in China

2.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Zhao Lei has to spend about 800 yuan on group buying per month.

B.Zhao Lei never surfs at other directory sites for group buying.

C. Zhao Lei finds it easy to do group buying.

D. Zhao Lei can`t buy food coupons to eat at a nice restaurant.

3.What is the passage mainly about?

A. Zhao Lei`s online purchasing life.

B.Group buying

C.The US hot websites

D. A new digital camera

4.Zhao Lei succeeded in getting a certain cut off the price by__________.

A. bargaining face to face

B.discussing with the sellers

C.providing the link to others

D.inviting others to talk about the price

 

1.D

2.C

3.B

4.C

【解析】

试题分析: 本文通过介绍Zhaoleid的网购生活来介绍了中国流行的网购的一种模式----团购。团购是模仿美国Groupon网站进行的一种网上销售方式,这些网站通过大批量的销售可以获利,同时购买者也可以享受到一定的折扣和单独购买得不到的优质服务。

1.D细节理解题。根据文章首段Modeled after US hot website Groupon.com, group buying websites are now popular in China.可知团购在中国非常受欢迎,选D。

2.】C推理判断题。根据首段中Discounts are available within just one click.以及Zhaolei. 所说的内容“…… In addition to the competitive discounts it offers, it helps me get something fun, exciting and new, ……,” 判断他发现网上团购非常方便而且还可以享受很多优惠,选C。

3.B主旨大意题。根据文章标题Group-buying in China 以及文章内容可知本文主要介绍的是中国的网上团购,选B。

4.C细节理解题。根据文中When he finds a really good bargain, he will send the link to friends or colleagues through MSN,QQ, or e-mail, or share the information at some social networking websites. In doing so, he often gets a certain cut off the price.可知他通过给别人发送链接,对商品进行宣传可以得到价格优惠,选C。

考点:考查社会生活类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

Adrian’s “Amazing Race” started early when his parents realized that he, as a baby, couldn’t hear a thing, not even loud noises. In a special school for the hearing-impaired (听觉受损的),he learned sign language and got to mix with other disabled children. However, the sight of all the disabled children communicating with one another upset his mother. She wanted him to lead a normal life. So after speaking to an advisor, she sent him to private classes where he learned to read lips and pronounce words.

Later on, Adrian’s parents decided to send him to a regular school. But the headmaster tried to prevent them from doing so, saying regular school couldn’t take care of a special needs students. His parents were determined to take the risk and push him hard to go through his work everyday because they wanted to prove that, given the opportunity, he could do anything. Adrian made the grade and got accepted. It was a big challenge. The pace(节奏)was faster so he had to sit at the front of the class and really pay attention to the teacher, which wasn’t always easy. But he stuck to it and did a lot of extra work after school.

The efforts made by Adrian and his parents paid off. Adrian graduated with good grades and got into a top high school. He also achieved a lot in life outside school. He developed a love for the outdoors and went to Nepal to climb mountains. He even entered the World Yacht Race 05/06--- being the first hearing-impaired Asian to do so.

But none of these achievements would have been possible without one of the most important lessons from his mother.” “If you believe in yourself and work hard, you can achieve great results.” She often said.

1.How did Adrian communicate with other children in the special school?

A. By speaking. B. By making loud noises.

C. By reading lips D. By using sign language.

2.Adrian’s parents decided to send him to a regular school because .

A. they wanted to prove the headmaster wrong

B. they wanted him to live a normal life

C. he wouldn’t mix with other disabled children

D. he wasn’t taken good care of in the special school

3.How did Adrian finally succeed in his study?

A. He did a lot of outdoor activities.

B. He was pushed hard to study every day.

C. He worked very hard both in and after class

D. He attended private classes after school.

4.Why is Adrian’s life described as an “Amazing Race”?

A. He did very well in his study

B. He succeeded in entering a regular school

C. He reached his goals in spite of his disability

D. He took part in the World Yacht Race 05/06

 

 

Café en Seine

The wildly luxury (奢华) new art style of this huge bar has been a huge hit since it first opened in 1995, and while it may not be the “in” place it once was, it is still very popular with the after-work crowd and out-of-towners. Maybe it’s the glass frames, or the real 12m-high trees; but most likely it’s the beautiful people supporting the wood-and-marble bar.

Good for: decoration, cocktails, amazing food and service

Address: 40 Dawson St

Transport: all city centre

Phone: 01 677 4369

Gravediggers (aka Kavanagh’s)

The gravediggers from the neighboring Glasnevin Cemetery had a secret serving hatch (舱口) so that they could drink on the job – therefore the pub’s nickname. Founded in 1833 by one John Kavanagh and still in the family, this pub is one of the best in Ireland, almost unchanged in 150 years. In summer time the green of the square is full of drinkers bathing in the sun, while inside the hardened locals ensure that never a hint of sunshine disturbs some of the best Guinness in town. An absolute classic.

Good for: Guinness, traditional pub, pub food

Address: 1 Prospect Sq Glasnevin

Transport: 13 from city centre

Phone: 830 7978

 

Davy Byrne’s

James Joyce, an Irish author and a poet (1882-1941), would hardly recognize the bar that Leopold Bloom rushed into for a gorgonzola sandwich and a glass of wine in Ulysses. It doesn’t stop Davy Byrne’s from making the most of its Joyce’s connections, even though today's version is strictly for out-of-towners and the rugby crowd.

Good for: socializing with the locals, tasty Irish food, watching TV

Address: 21 Duke St

Transport: all city centre

Website: www.davybyrnes.com

Phone: 01 677 5217

 

1.People choose Café en Seine most probably because they enjoy _____as well as its cocktails and service

A. its location B. its history

C. its decoration D. its environment

2.“Guinness” in Gravediggers probably refers to ________.

A. a kind of teaB. a kind of beer

C. the name of the bossD. the name of the town

3.We can infer that Davy Byrne’s is ________.

A. a newly-opened bar

B. an old-fashioned bar

C. a bar with a long history

D. a bar popular with foreigners

4.What do Café en Seine and Davy Byrne’s have in common?

A. Their represent the same architecture style.

B. They give the same description about transport.

C. They both serve cocktails and tasty Irish food

D. They are both popular with the rugby crowd.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网